SAPweekje – door Frank (van IkFotograag.nl)

Nu het jaar zo tegen het einde loopt heb ik deze week toch nog een SAPweekje. Het leven gaat ook gewoon door in december met al zijn feestdagen. Ik heb het gevoel dat in december al vaak dingen naar het “volgende jaar” worden doorgeschoven, maar ik wilde er niet mee tot volgend jaar wachten. Want volgend jaar, dan was einde april pas de eerste gelegenheid. En omdat we verder willen met de diverse projecten bij ons op het werk moest het dus nu maar gebeuren. Nou kon ik voor deze specifieke cursus niet meer bij SAP in Den Bosch terecht daarom heb ik een virtueel bezoekje aan SAP in Brussel gedaan. In Brussel gaat de cursus wel door. In het kort, het is een cursus waarmee je met behulp van SAP een webportaal kunt bouwen en via dit portaal je data via het internet, vanuit SAP kunt aanbieden aan de belanghebbenden. Een complex verhaal wat iets moeilijker in elkaar steekt dan mijn WordPress site ikFotograag.nl. Ik had van mijn baas in een hotel in Brussel mogen verblijven, maar dat vind ik niks zo in mijn eentje. De weersomstandigheden nodigen ook niet uit tot zelf rijden. Daardoor ben ik deze week te gast bij de Belgische spoorwegen. Vanuit Maastricht rijdt ieder uur een sneltrein naar Brussel. Daar moet ik wel nog overstappen om naar een ander station door te reizen. SAP ligt dan maar 100 meter lopen verder. Ik ga maar eens kijken of de Belgische spoorwegen wel een beetje op tijd rijden.

Het fotootje van deze trein heb ik ergens op Internet geleend.

22 Comments

 1. als ze al rijden mag je tevreden zijn denk ik….

 2. Het is toch meestal zo er altijd van alles nog moet voor de kerstdagen, en voor de zomervakantie weer.
  Altijd erg druk voor bepaalde mensen.

  Ik wens je succes met het treinen en met de cursus!

 3. Duurzaam lenen, dat mag. Daar is niets mis mee. Immers het stond er toch al.

 4. Succes met je cursus, wij moeten er eerdaags ook aan geloven heb ik begrepen.

 5. ik heb helemaal niks met beiden,
  snap er niks van gelukkig jij wel,

 6. Ik twijfelde even of je het over een sapkuur in de zin van zo’n weekje vasten en alleen maar sap drinken had, maar toen herinnerde ik me een periode in een ver ver verleden waarin ik eens met SAP heb gewerkt, et voilà, c’est ca.

 7. Ik ben benieuwd of ze op tijd lopen..
  Maar met het winterweer zal dat vast niet!
  Sterkte deze week.

 8. Als ze rijden misschien wel. Je weet maar nooit met die lui.

 9. de treinen in België zijn meestal veel te zwaar verwarmd, soms zelfs verhit.Daar houd ik niet zo van.
  Maar reizende Belgen zijn niet zo schreeuwerig als Nederlanders, ze spreken zachter en zijn hoffelijker.
  Ik zet altijd de auto in Visé en neem daar de trein, dat is goedkoper. Binnenkort zijn de parkeerproblemen van Visé verholpen, er komt bij station plek voor 600 auto’s.
  See you at Pam-Pam’s.

 10. Succes, zowel met de Belgische spoorwegen als met de SAP-cursus.

 11. de titel deed me in eerste instantie denken aan de Sonja Bakker Sap Week, 🙂

 12. Succes bij de cursus. Mooie foto.

 13. Met de trein door België zijn mooie secundaire arbeidsvoorwaarden! Een geluk bij een ongeluk (SAP), zeg maar!

 14. Belgische spoorwegen correcter dan in Nederland ? Vertel dat hier niet te luid .

 15. Ja, ik dacht ook dat je een weekje sapjes ging drinken 😉

 16. Ik wens je een rustige en een zeer voorspoedige reis toe!

  XXX

 17. Wij mogen binnenkort ook met de trein naar Brussel dus ik ben wel benieuwd naar je ervaring. Ik weet alleen nog niet of we via Maastricht of via Roosendaal moeten reizen.

 18. SAP is idd wat anders dan WordPress ja. Maar er is dan ook wel net iets meer mogelijk. Succes met de treinreis.

 19. Bij het lezen van de titel, dacht ik aan iets anders…haha
  Maar het is me nu duidelijk.
  Succes deze week.

 20. Ben benieuwd naar je bevindingen. Slechter dan in Ennel kan het niet zijn. Wat dat betreft ben ik hoopvol gestemd over de Belgische Spoorwegen…

Geef een reactie