En toch wordt het anders

Toen ik gistermiddag aan tafel zat in een gerenommeerd restaurant in de binnenstad van Sittard en geconfronteerd werd met bepaalde uitspraken over eten en drinken stond mijn besluit vast. Ik kamp mijn hele leven al met allergieën en heb dan ook nog eens last van sloten koffie, te vaak te veel drank en eigenlijk wil ik dat helemaal niet. Maar, als je allergisch bent voor natriumglutaminaten en vooral voor MSG (monosodium glutamaat E621) zijn veel zaken verklaarbaar en niet eens zo makkelijk op te lossen. MSG staat bekend als de grootste veroorzaker van vetzucht in Amerika en hier in Nederland draait iedereen zich daarvoor om, zijn er niet eens limieten ingesteld voor het gebruik van dit product. De chinees gebruikt dit in een uitzonderlijk hoge mates in zijn lopende buffetten, in de vorm van Ve Tsin. De allergie voor Ve Tsin is een progressieve. Hoe vaker je last hebt van het spul, hoe heviger de reactie wordt. Gelukkig bestond de maaltijd gisteren uit heerlijk pure producten voor zover ik het kon beoordelen, en geloof me, het spul schijnt zelf smaakloos te zijn, maar ik proef het. Maar goed, ik dwaal af, we hebben genoten van de maaltijd dat staat gewoon vast. Maar het wordt anders zei ik al. Met de Kerst is het moeilijk, oud op nieuw ook, maar in januari gaan we aan de slag om de slechte dingen weg te laten. Nee, niet biologisch, ook niet vleesloos, Gatsie, maar wel gezonder want ik voel ik wordt een jaartje ouder en kan er moeilijk meer tegen… Ik weet niet wat uw voornemens zijn voor het nieuwe jaar, de mijne kent u alvast.

bVision Photography

27 Comments

 1. Meest van al kook ik zelf, af en toe wel es uit eten of afhaal, maar niet echt overdreven, hoef hier geen voornemens voor volgend jaar over te nemen..
  Al 1u08 intussen, bedtijd ! Zou hier beter mijn voornemen maken : vroeger gaan slapen in 2011 ! Maar mijn bezoekje wordt vervolgd hoor ! (mag ik nu bij in je lijstje ? lol )
  Kom hier graag lezen, ontspannende avond gehad, tks !
  Fijne feestdagen nog en tot blogs !
  AmaZony

 2. Mijn voornemen is: gewoon doorgaan met ademhalen. Succes met jouw voornemens en bij goede resultaten is het leuk ons op de hoogte houden.

 3. Succes met je voornemens, hoop voor je dat ze gaan uitkomen of lukken.
  Ennuhhh, ik heb maar een goed voornemen, geen voornemens maken lukt me toch nooit.

 4. Ik ben al niet zo van het eten halen. Uit eten, daar is Dinnetje ook heel secuur in met uitzoeken. Het liefst eet ik gewoon uit eigen keuken. Weet ik tenminste wat erin zit.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Goede voornemens? Een jaartje zonder huisartsbezoek zou wel fijn zijn… ( tenzij hij een leuke vrijgezel is en hij voor mij niet beroepsmatig te werk hoeft 😉 )

 6. dat spul dan die chinees bezorgen mij hartkloppingen eet het niet zo vaak meer,
  maar de nasi en bami maar zelf.
  veel succes met je voornemens.
  🙂

 7. Heb nog nooit daarvan gehoord, maar heej, als je ervan opknapt scheelt dat al zoveel! Vaak sukkelen dingen langzaamaan je leven wat in zonder dat het van het ene op het andere moment opvalt. Des te lastiger lijkt me om gewoonten te veranderen.
  Wel erg leuke blikjes, trouwens, maar dat terzijde!

 8. Nou ik ben bang dat dit voornemen bij mij al niet gaat lukken.. Ben afhankelijk van de restaurants en die op de pistes zijn nou niet echt helemaal gezond, hahahaha.

  Veel succes gewenst!

 9. … Maar ik wens jou natuurlijk wel veel succes met de realisatie van je voornemens!

 10. Ik heb het niet zo op goede voornemens aan het begin van het nieuwe jaar. Bovendien doe ik al zo mijn best …;-)

 11. Van alles een beetje minder eten, dan merk je het niet zo erg en het helpt toch.
  Fijne feestdagen gewenst. Groetjes, Catherine en John.

 12. Oja, Vetsin. Die was ik even vergeten. Ben er ook niet gek op. Ben niet allergisch maar heb wel altijd een nare smaak in mijn mond/keel na Chinees eten. Dat is waarschijnlijk van de Vetsin.

 13. Over MSG wordt een hoop onzin verteld, maar het is vooral gewoon vies. Ik eet daarom vrijwel geen kant en klare producten, en gebruik ook geen bouillonblokjes en zo. Nergens voor nodig ook. Het is een stuk goedkoper en gezonder als je zelf met basisproducten en verse levensmiddelen kookt.
  Maar denk erom, ondanks de goede voornemens, wel blijven genieten hoor want dat is ook heel gezond.

 14. Als het moet, dan moet het!
  Ik kan alles hebben, heb nooit ergens last van, dus vooralsnog geen enkele voornemen hier.
  En wie weet wat de toekomst brengt, dat zien we dan wel weer.

 15. Ik heb niet echt goede voornemens gemaakt. 🙂

 16. Voornemens na het nieuwe jaar zijn meer ‘nanemens’ en komen als mosterd na de maaltijd. Als je wilt afvallen, dan heeft dat rond Kerst en oud en nieuw veel meer effect. Zo kan je rond deze tijd ook veel meer energiebesparen als midden in de zomer.

  In mijn familie heb ik goede voorbeelden genoeg over de ellende van echt overgewicht. Om die reden kom ik nooit boven de 80kg en ga ik al meer bewegen boven de 75 (ben nu dus 73 en heb lichte botten). Mijn zus en broers die bijna het dubbele wegen hebben flink moeite met bewegen. En zeker als je boven de 55 kom is dat vrijwel niet meer op te lossen. Boven de 60 wordt het zelfs afgeraden als ongezond.

  Prettige en smakelijke Kerst. 🙂

 17. Mooi logje…mooie voornemens. Wens je alvast heel veel succes ermee maar gaat je vast lukken. 😉 Zelf heb ik ook een aantal voornemens maar die hebben tot dusver niets met eten/drinken of roken te maken. Misschien volgende week ook eens een logje over maken. 😉

  Voor nu:
  Ik wens jou en allen die je dierbaar zijn hele een warm, liefdevol en gezellig Kerstfeest!

  Liefs ML

 18. Ik kan je het boekje “Wat zit er in uw eten” van Corinne Gouget aanraden.
  Sinds ongeveer een half jaar let ik ook op wat er aan E-nummers in etenswaren zit. En er is eigenlijk altijd wel een vergelijkbaar product waar bv. E621 niet in zit. Als je eenmaal gewend bent erop te letten kost het niet veel moeite meer om het goede product te kopen.
  Als je eenmaal weet wat sommige E-nummers kunnen veroorzaken dan vermijd je ze wel voor de zekerheid 🙂

 19. Elk jaar neem ik mij weer voor om vooral geen goede voornemens te maken of te doen, dat werkt het beste 😉

  Wat Redstar zegt is namelijk waar, neem je het je voor? Begin dan meteen!

  XXX

 20. Ik dacht altijd dat Ve-tsin een soort zout was, dus toch wel een smaakmaker. Als je er niet tegen kunt moet je het zeker niet gebruiken. Overal waar te voor staat is niet goed, maar dat wisten we al lang natuurlijk 😉

 21. D’r an, zou ik zeggen, en maak er een way of life, een levenshouding door het tussen je oren geplant te krijgen. Dat is de enige voorwaarde voor succes hierin.

 22. Ik doe niet aan voornemens, maar het jouwe is wel een goede in jouw geval

 23. Stoppen met roken en minder de Bourgondiër uithangen … Maar het is zo lekker hé.

 24. Suc6 hoewel ik er als ik jou was gewoon vandaag mee zou beginnen. Een voornemen heb ik niet. Ik ben tevreden met hoe ik leef en hoe ik ben.

 25. Succes met alle goede voornemens..!!
  Fijne dag vandaag.

 26. Bij de Wok neem ik altijd een pepermuntje. Ik kom daar nog op terug in mijn blog op http://www.brillie.nl

Geef een reactie