Kunst

Eigenlijk ben ik meer een kiekjesfotograaf die af en toe tussen zijn foto’s een waar kunstwerkje aantreft en dat dan publiceert op het web. Ik hoor dan mensen roepen over compositie en kijken en je handen gebruiken. Het zal wel, ik maak foto’s en kijk thuis of ze mooi zijn. Dat gaat steeds beter geef ik toe, maar ik mis toch dat fijne, wat de duitsers het Fingerspitzegefühl noemen. Voor mij is dat het verschil tussen een kunstenaar en een hobbyist. Zoals ook op de (niet door mij) hieronder gemaakte foto van een eigenlijk heel eenvoudig kunstwerk. Iemand die gezien heeft dat een paar overhangende struiken het decor vormen voor een kunstwerk, en dat vervolgens ook nog maakt. Hier heb ik respect voor. De man of vrouw zal er geen cent aan verdienen, maar een beetje roem hier op het web is hem of haar gegund…

bVision Photography

22 Comments

 1. Nice find, well captured

 2. Heel mooi gezien en gedaan, maar wat als die planten gaan groeien ? Kapper in de buurt ?

 3. Bijna 3D. En vast eng in donker.

 4. Kiekje of niet, zeker de moeite waard om bekeken te worden.

 5. Ik maak ook maar gewoon kiekjes hoor.
  het valt alleen wel op dat je steeds meer gaat kijken en vooral zien als je al wat langer bezig bent.

 6. je moet er maar opkomen zoiets te maken.

 7. ja, ik vind het wel mooi.
  En zo hoort het ook met kunst, je vindt iets mooi of niet, en dat is het dan ook.

 8. Je hebt gelijk dit is een plaatje……..
  🙂

 9. Zoiets kan ik ook erg waarderen. Ik heb dat inzicht totaal niet en vind het altijd geweldig knap als mensen het wel hebben, en ook gebruiken. 😀

 10. Prachtige muurcreatie!

  Je verplicht er ook de struikhouder mee de struik regelmatig bij te knippen. 🙂

 11. Een verrijking voor het straatbeeld. Heel mooi!
  De fotografie is voor mij niet meer en niet minder dan een fijne hobby, die me in beweging houdt.

 12. portret in de klimop is prachtig, heel wat anders dan de stompzinnige graffiti waarmee steedssmeer muren worden volgekliederd.

 13. Creatief omgaan met de omgeving!

 14. Iedereen moet fotograferen zoals hij/zij zelf graag wil.

 15. Zelf ben ik graag lui en doe zelden aan nabewerking. Het staat er leuk op of niet. En inderdaad: wie goed om zich heen kijkt kan overal kunst zien. En dat kijken en zien is een kunst op zich. Dat doe je dus goed…;-)

 16. Zo’n fotograaf ben ik ook, het is altijd weer een verrassing. Over deze is duidelijk nagedacht, mooi!

 17. Weblogwaardig!

  Hee, dat vindt jouw site een te korte reactie! Dat lijkt op een vorm van discriminatie. Hachelijk hoor!

 18. Hai Sjoerd!

  zo een foto… geweldig gevonden…
  Ik maak net als jij gewoon heel veel foto’s en thuis zie ik wel.

  Dit is er echt eentje voor mijn Straatschrijfsel-site!

  groet van Marlou

  .

 19. De inspiratie alleen al is roemwaardig vind ik.

 20. Een waar kunstwerk…!!
  Fijne woensdag.

 21. Nie mis Sjoerd ; Nie mis!

 22. Heel erg origineel en dus wat mij betreft een kunstwerk dat zo ingelijst mag worden en opgehangen.

Geef een reactie