Spierpijn

Waren we zaterdag al vol goede moed begonnen aan het voorjaars-klaar maken van het terras en de voorzijde van het huis. Nieuwe voorjaars-plantjes in de bakken, wat nieuwe planten voor op het terras, opruimen van alle door de winter gesneuvelde exemplaren en wat meer van dat soort zaken. Zondagmorgen gingen we er pas echt vol tegen aan in de tuin. Een uurtje was de bedoeling, maar als je begint is het moeilijk stoppen, dit nog even, dat nog even, en straks regent het misschien, zo gaat dat. En wat dat voor een gevolgen heeft kunt u hierboven goed zien. Alles is weliswaar gesnoeid, de rozen zijn opgebonden, het gras is van alle bladeren ontdaan, de paden zijn schoon, alle onkruid is bijna weg, maar mijn lijf voelt dan ook aan alsof er een wals overheen is gegaan. Gelukkig is met een heet bad de pijn in mijn rug wat afgezwakt, maar de spierpijn blijft nog wel even aanhouden vrees ik. En dat allemaal voor het goede doel zullen we maar zeggen. Het geeft een tevreden en opgeruimd gevoel en ik kan weer een hele werkweek uitrusten.

bVision Photography

25 Comments

 1. Tja daar kan ik van meespreken, wanneer de zon begint de schijnen lijkt t werk om alle hoeken te komen kijken. Zowel binnen als buiten. Vreemd, … elk jaar opnieuw sta ik ervan versteld hoe vuil de ruiten zijn, het terras, stof in hoekjes en kantjes die je s’winters niet ziet…. De lente geeft me ook ’n energieboost zodat ik alles tegelijk wil aanpakken en nadien maar klagen van overwerkte spieren…

 2. Spierpijn gaat gelukkig wel weer over. En dat tevreden gevoel is toch wel heel lekker. 😀

 3. Daarvoor heb ik ook altijd personeel. zwaarwerk is niets voor mij.

 4. Ik hou me toch maar aan de kalender, dus 21 maart, als de lente komt. Dan staan de startblokken gereed….

 5. Oh ja, op je werk even lekker uitrusten van het weekend.

 6. Maar als je dan met die spierpijn in je rug naar buiten kijkt voelt het eigenlijk toch wel lekker.

 7. Oorspronkelijk ben ik tuinman geweest. Het hele jaar door alle spieren gebruiken en oefenen en daar ook nog voor betaald worden.
  Nu krijg ik alleen maar tips: van ga ook eens naar de sportschool.
  Ja, ik mis dat buitenwerk vaak genoeg.
  Het voorjaar is onderweg, maar de stramme spieren blijven ….
  Vriendelijke en te luie groet.

 8. ja herkenbaar, gister het balkon strondvrij gemaakt met de hogedruk spuit,
  de leuke dingen komen nog.
  lekker uitrusten dan maar……………….
  😉

 9. Nou, rust maar lekker uit dan!
  Ik zou het wat rustiger aan doen, spierpijn heb ik nergens voor over, maar ik kan dan ook niet een week uitrusten.

 10. Tja tegen spierpijn helpt eigenlijk alleen maar… bewegen.. Maar dan wel wat rustiger aan.

  Love As always
  Di Mario

 11. … en als je dan volgend weekend gewoon lekker in de tuin kunt luieren…

 12. het was inderdaad prachtig weer om buiten iets te doen..in de voortuin staan hier een weet niet hoeveel sneeuwklokjes en er komt nu ook kleur bij.. de krokusjes schieten nu ook de grond uit… ben vandaag ook vrij. dus waarschijnlijk ga ik zo ook even een een ronje doen… maar een uurtje zal het idd niet zo gauw worden…bloemen in bakken doe ik nog niet… nog even wachten…

  Agnès

  Fijne dag!

 13. Ik ken dat hihi, wanneer ik eenmaal begin in de tuin blijft het niet bij een uurtje.
  De spierspijn is hopelijk snel weer verdwenen.

  Een fijne maandag!
  Liefs

 14. Klinkt heel bekend.

 15. En nu maar hopen dat je volgend weekend in een zonnig hoekje in alle rust van de gedane arbeid kunt genieten.
  Rustig aan deze week!

 16. Sterkte deze week. Zodat je komend weekend van je tuin kan genieten.

 17. Pijn is vervelend, maar toch is het vaak wel leuk als je na de winter weer in de tuin bezig kunt en die voorjaarsklaar kunt maken.

 18. Ha die Sjoerd,

  nou… ik heb dus precies hetzelfde gedaan.
  Ik kon net als jullie, ook niet stoppen.
  Had ik mijn handen gewassen en in no time was ik al weer in de aarde aan het wroeten.
  Lekker…
  Het gaat weer allemaal kunnen.

  Alleen die spierpijn… die moest verboden worden!!

  Maar… morgen is het over!
  En dan hebben wij een tuin, waar je “U” tegen zeggen kunt!

  Groetjes van Marlou

  .

 19. Ook Ollie heeft rugpijn na de eerste lente schoonmaak , maar als je het resultaat ziet verzacht alles !

 20. Ja, ik moet nodig ook eens aan de slag en ook ik moet dan oppassen dat mijn rug het niet begeeft 😉

 21. Plantjes in bakken is nog te vroeg toch, Ijsheiligen is nog niet geweest…

 22. beschouw het als enkele gratis beurten in een gym.
  goed voor de conditie.
  en je zal tevreden zijn over het resultaat
  zowel van uw lichaam als het terras en de voorzijde van uw huis.

 23. Het moet een keer gebeuren en als je het kan afwerken geeft het inderdaad een tevreden gevoel.

 24. Tuinieren, goed voor lichaam en geest. Spierpijn neem je op de koop toe als je het krijgt,

 25. Ja, dat geloof ik, dat je van zo’n weekend tuinieren flinke spierpijn overhoud.
  Maar fijn dat het zover klaar is, nu kan de lente echt beginnen.
  Hoop dat de spierpijn weer snel zakt.
  Werk met zin.

Geef een reactie