Een roestige zondag (29)

Raadplaatjes hou ik eigenlijk niet zo van. Op deze roestige zondag meteen de verklaring. Dit zijn de bladveren van een treinstel. volgens wiki:

Bladvering is een primitieve vorm van vering, waarbij gebruikgemaakt wordt van de doorbuiging van één of meerdere lagen op elkaar gestapeld staal. De vering heeft over het algemeen een lineair karakter waardoor deze tegenwoordig weinig meer wordt toegepast op personenwagens. De vering wordt nog wel toegepast voor voertuigen met een grote belasting, zoals onder andere vrachtwagens.

En waarom zouden we dat in twijfel trekken.
bVision Photography

15 Comments

 1. Elke week weer een gok voor me wat voor roest ik tegenkom.

 2. Je kan beter koper gaan vangen op de foto, dat is duur spul geworden.

 3. Ik waardeer jouw goede bedoeling met de uitleg. Maar om heel eerlijk te zijn ben ik van dit stuk tekst nog niets wijzer geworden. Trouwens om dat gebrek aan kennis en inzicht rond bladvering nu een gemis te noemen dat mijn leven een stuk armer maakt, zou ik niet willen beweren.

 4. Amerikaanse auto’s hebben soms nog steeds bladvering (pick-ups), het zal ook voordelen hebben

 5. Het is dat je het zegt, ik had het anders nooit geraden.

 6. Dit is een roestplaatje met een fraai lijnenspel.
  En het kan ook nog eens tegen een stootje ,,, mooi!

 7. mooie plaat,
  raad plaatjes zijn soms leuk.

 8. Ik heb ook een hekel aan raadplaatjes. Ik amuseer me liever door geinformeerd te worden. Roest is een natuurlijk proces, net als verrotting, alleen gaat dat wat langzamer, meestal.

 9. Als jij het zegt…. 😉

 10. ik trek vandaag niets in twijfel.
  alles is waarheid.
  prettige dag verder.

 11. Ik geloof je op je woord

 12. Citroën gebruikte ze nog tot ongeveer ’93 op hun ZX modellen.

 13. Hoe kóm je erbij die vast te leggen, subliem idee

 14. Vandaag trek ik helemaal niets.

  Het is een roestdag toch.

  Love As always
  Di Mario

 15. Haha, ik trek niks in twijfel en geloof je helemaal.
  Fijne zondag, en geniet van de zon..!!

Geef een reactie