Renault (Dauphine) Gordini

bVision Photography

Een mens moet af en toe eens geluk hebben om een juweeltje tegen te komen. In dit geval een Renault Gordini. Welliswaar op basis van een Renault Dauphine maar hij stond gewoon in de Geleense wijk Lindenheuvel, ook wel bekend als de Bloemenwijk. Niet voor alle bloemen die er groeien, maar alle straatnamen zijn bloemennamen en de markt heet de bloemenmarkt.

bVision Photography

Ik weet niet wie de eigenaar is of wat de historie achter deze wagen is, maar een ereplaats in mijn virtuele garage krijgt deze zeker. De wagen stamt uit 1966 en heeft een 845 cc motor en weegt rijklaar 735 kg. Maar dat is voor de statistieken. Ik vind het gewoon een wonderschoon karosje… Waarom die rare Peugeot van mij overal met zijn neus bovenop moet staan weet ik ook niet, maar klik lekker op de foto’s voor het originele exemplaar. Dat maakt het een stuk mooier

bVision Photography

17 Comments

 1. Blijft mooi he die oude autootjes.

 2. Inderdaad heel erg lief! 🙂
  Daar val je wel mee op in de straten.

 3. Jeuh! Die zou bij mij een plekje in de garage mogen, om opgepoetst en wel bij mooi weer in te toeren. Ik vind het bijna een meisjesauto, zo lief…

 4. Mooi voor de verzameling, alleen denk ik dat je er niet in moet rijden als het hard waait…

 5. Vooral die kleur valt echt op, en trekt de aandacht, zachtblauw.
  Het zal wel lekker rijden, denk ik zo.

 6. Een plaatje is het zeker! Volgens mij de eerste auto van mijn schoonouders, maar dan in het rood.

 7. gaaf ding zeg,
  mag hier ook voor de deur staan…

 8. erg leuk zo’n autootje. Van voor mijn tijd, dat wel.

 9. Euh nee niet echt m’n ding, geef mij die Peugeot erachter maar…

 10. Deze auto kan ik me nog heel goed herinneren. De ouders van een vriendje hadden er een, maar ik ben er nooit echt van onder de indruk geweest. En dat is nu nog niet anders.

 11. Jaaaa, die waren leuk! beetje van voor mijn tijd, maar ik herinner me wel er af en toe nog eens een gezien te hebben.

 12. Goh, nog niet zo gek lang geleden reed ik daar door die wijk.
  Ik heb een grote liefde voor Franse auto’s en deze is idd een plaatje om te zien. Goed onderhouden als ik het zo zie.

 13. Ja, dat is echt een beauty….!!
  En die van jou mag er ook zijn hoor, goed voor dagelijks gebruik toch.
  fijne zaterdag.

 14. Aparte auto.. nog nooit gezien. Je mag alleen wel oppassen met je eigen auto.. volgens mij wordt hij met de dag jaloerser op die garage van jou.

  Love as always
  Di Mario

 15. Leuke kleur blauw, maar dat is dan ook alles. Niet mijn wagen.

 16. Dit is voor mij puur jeugdsentiment. Toen ik op m’n Puch met hoog stuur reed droomde ik stiekem nog eens zo’n autootje te mogen bezitten. Dat was in 1964. Toen ik in 1966 mijn rijbewijs haalde had ik “slechts” de auto van mijn moeder tot beschikking. Pas in 1973 kocht ik mijn eerste auto. Het werd ……….. een Mini Clubman. Ja ja Sjoerd nu ik hier aan de Cosdta del Sol zit te genieten van het mooie weer dwaalden mijn gedachten even weg naar toen, bij het lezen van jouw log. Neem aan dat je mij dat niet kwalijk neemt.
  Ook namens Mara wens ik je een goed weekend.
  Saludos
  Albert

 17. En haha, wat die stomme Peugeot van mij daarbij doet snap ik ook niet. Weg knippen de volgende keer…

Geef een reactie