Vrijdag visdag

Een beetje melig was ik gisteravond. Na een drukke dag is het goed rusten, alleen dat kwam er niet van en een logje maken, weinig zin, een beetje uitgeblust. Gisteren hadden we Zwei Berliner, auf besuch op het werk. Duits speek ik nog wel een beetje , maar met Engels moet ik tegenwoordig naar woorden hengelen. Als je dan mensen erbij hebt die het Duits minder goed spreken ga je toch maar verder in het Engels. Ik spreek dat amper twee keer per jaar, en dan gaat de spreekwaardigheid snel achteruit. En dat terwijl we vroeger Amerikaanse vrienden hadden die hier op de AFCENT legerbasis werkten, toen sprak ik vrijwel dagelijks Engels. Maar als de plannen van de baas doorgaan wordt binnenkort Engels de voertaal bij een nieuw project en dan komt dat vanzelf weer terug, hoop ik. Gelukkig heb ik geen probleem met lezen en verstaan. Ik denk dat ik dat melige straks eens ga verrassen met een bezoek aan de plaatselijke viskraam op de bloemenmarkt. Uitje erbij… ja graag, en dan dat visje van boven naar beneden laten glijden. Zacht de vis van de graat zuigend. Ik wens u alvast een fijne dag, veel plezier, en wat mij betreft mooi weer. Update: Heeft die boer gatverpieleke vakantie… niks niet vis dus.

bVision Photography

14 Comments

 1. Vis… ik leef rondoom en tussen de vis… af en toe zwemt er een mijn maag in.
  Vandaag was dat een lekkerbekje in Harlingen.. maar het toppunt van lekkerigheid is wel de zeebaars… of tong ( helaas door overbevissing niet vaak meer op mijn menu )

  Rauwe vis ( om te eten ) bekoort mij niet zo, het liefst dus warm ( en met wat zout en peper, dille ) en met goed gezelschap 😉 ( lekker wijntje erbij )

 2. Troost je. Bij ons is hij, Jan Tuyp, de Volendammer, ook op vakantie. Waarmee gedeelde smart inderdaad halve smart is.

 3. Geen vis, dat meen je niet.. Vakantie in het tijdperk van de hollandse nieuwe. Het zou verboden moeten worden.

  Lvoe As Always
  Di Mario

 4. Ach, ik heb aan zo’n plaatje al meer dan genoeg. 🙂
  Goed weekend, Sjoerd.

 5. Ik lust geen vis maar wens je eet smakelijk straks
  😉

 6. Lekker hoor, dat zal smaken!

 7. Ik hou erg van vis, maar haring dan weer niet specifiek

 8. doet me denken aan vroeger als kind, gingen we tijdens het verlof dikwijls op vrijdag naar de markt in Maastricht, en daar had je dan van die viskraampjes

 9. Haring eet je zonder ui. Het bederft de smaak.

 10. die vis ziet er smakelijk uit en over dat engels praten : oefenen baart kunst, dus dat zal wel loslopen.

 11. Ik ben geen vis eter, maar laat het jezelf smaken zou ik zeggen!

 12. Smakelijk…!!
  Fijne vrijdag en op naar een heerlijk weekend.
  Geniet er volop van..!!

 13. Altijd gezellig, een beetje visite. Zelf kan ik ook genieten van de rust als de visite er niet meer is. En ook nagenieten vind ik leuk en zelfs de voorpret! Jij weet ook te genieten, merk ik…:-)

 14. Heerlijk… ik had trouwens zalm.

Geef een reactie