Where are they…

bVision Photography

Gisteren ben ik op paddenstoelen-jacht geweest. Tenminste, dat dacht ik. Alleen de score was zo goed als nihil. Ze waren in ieder geval niet waar ik dacht dat ik ze zou kunnen vinden. Het hele bos heb ik bij kasteel Amstenrade uitgeplozen. Wel lagen er veel kastanjes, ook tamme en beukennootjes, maar geen kabouterhuisjes.

bVision Photography

Dat wil niet zeggen dat ik me daardoor verveeld heb, er zijn genoeg andere dingen in de natuur die gezien mogen worden. Het bos daar is geen natuurlijk bos, maar aangelegd als kasteelpark. Er staat een grote diversiteit aan bomen. Waarvan sommige zelfs al honderden jaren oud. De natuur mag er gedeeltelijk ook zijn gang gaan, wat dan resulteert in mooie zwammen. En als je zwammen dan ook ziet als paddenstoelen, dan was mijn tocht niet tevergeefs.

bVision Photography

Uiteraard kunnen deze foto’s worden vergroot door erop te klikken

18 Comments

 1. Toch n sfeervolle fotoreeks !

 2. Hola Sjoerd,
  Als ik volgende week terug ben in Nederland, dan ga ik zeker met Albert het bos in bij ons op de Veluwe op paddenstoelen op de plaat te zetten. Hopelijk kan ik ze vinden, want dit logje van jou en bepaalde reacties geeft mij weinig hoop.
  Saludos
  Mara

 3. Ha Sjoerd,

  Door de natte zomer hebben we veel paddenstoelen gezien, maar vaak worden ze vernield of geplukt.
  Maar wie weet komen ze straks weer allemaal weer boven. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

 4. Hier ook al zo weinig paddestoelen en eerlijk gezegd vind ik die zwammen veel mooier.

 5. Aardig stukje gras dat je moet maaien.

 6. Ik ben nog niet op zoek geweest, vaak staan ze op dezelfde plaatsen als het jaar ervoor. Mooie plaatjes in elk geval.

 7. Die echte, die met witte stippen, heb je zo te zien nog niet gevonden.

 8. afgelopen woensdag, bij mijn fietstocht door het bos, heb ik er ook geen gezien. Maar komende woensdag zal ik er extra op letten!

 9. paddestoelen zijn niks anders dan schimmels.
  Maar toch, het is dat ze zo klein zijn, anders kon men er in wonen!

 10. Die mooie rooie vind ik ook altijd het mooist. Ik denk dat ik ben blijven steken in de kinderfatasie van kabouters die op paddestoelen zitten.

 11. De natuur lijkt inderdaad wat van slag te zijn. Maar dat heeft jou er duidelijk niet van weerhouden een paar prachtige plaatjes te schieten!

 12. jammer van die paddestoelen,
  maar wel mooie plaatjes…………

 13. De eerste paddenstoelen zag ik al in juli in onze tuin.
  nu staar er opnieuw.
  resultaat van een slechte zomer ?

 14. Dat is toch niet echt een slechte vangst. De enige paddenstoel die ik zaterdagmiddag tijdens mijn fotokuiertje op mijn pad trof, was een vliegenzwam die kort daarvoor door een of andere onverlaat was kapot getrapt. 🙁

 15. Ik was vorige week in Hoeven en ook daar geen paddenstoel te zien. Het rook er wel superlekker naar de herfst. Dat zouden ze eens in een flesje moeten stoppen. Mmmm.

 16. Er stonden al vroeg in het jaar overal en nergens paddenstoelen.

 17. Jij hebt jouw hartje lekker op gehaald met zo’n mooi herfsttochtje.
  Succes vandaag weer.

 18. Met de recente natte en de vallende bladeren zullen ze er nu vlug zijn hoor Sjoerd!

Geef een reactie