Een roestieke bouwgevalletjes – Watertoren Utrecht

Dit is er ene uit de oude doos die ik op de een of andere manier heb gemist. Deze staat bij het spoorwegmuseum, een heel mooi museum, maar veel te klein om de historie van het Nederlandse spoor goed weer te geven. Ik was nog aan het twijfelen, of het nu een roestige zondag zou worden of een roestiek bouwgevalletje. Beiden was mogelijk. Hou het roestig vandaag, er staat weer een hele week aan te komen, zelfs de woensdag moet ik werken…

bVision Photography

17 Comments

 1. Hoi Sjoerd, een bekend herkenningspunt voor mij vanuit de pendeltrein die op openingsdagen één keer per uur tussen Utrecht CS en Het Spoorwegmuseum (Utrecht Maliebaan) rijdt. Wanneer ik dit roestige geval aan mijn linker hand zie, weet ik dat ik er bijna ben. Vanaf het Brabantse land ga ik je groeten, ook namens Mara.
  Saludos
  Albert

 2. Ha Sjoerd,

  Die ken ik, roest rust.
  Een oude watertank, denk ik, in WO II lagen dit soort bouwerken voor de kust van Engeland voor de kust verdediging, heb even gezocht maar niwt gevonden. oma

 3. In Apeldoorn hadden wij nooit geen torens voor water. Wel putten.

 4. Mooi die roestige watertoren en blijf de roestige zondag een mooi onderwerp vinden.
  Die DAF uit de vorige log roepen weer een hoop Daf moppen op . 🙂

 5. Wat een fraai exemplaar. Ik kan me alleen niet voorstellen dat het uit Nederland afkomstig is.

 6. Prachtig torentje. De zondag zit er al bijna weer op.

 7. Hoelang zou zo’n roestige bouwval nog staan vraag ik me dan af. 🙂

 8. morgen en dinsdag heb ik vrij.
  een mooi plaatje om verder bij uit te roesten.

 9. morgen en dinsdag heb ik vrij.
  een mooi plaatje om verder bij uit te roesten.

 10. mooi plaatje, roest maar uut.

 11. het is geen uitkijkpost, maar ik krijg er een beetje tweede wereld oorlog gevoel van, maar dat zal wel aan mij liggen.

 12. Ik moet de woensdag ook werken.
  ja, mooi ding, goed dat het bewaard blijft.

 13. Roestig en roestiek gaan mooi samen bij dit mooie oude bouwwerk.

 14. Die is vast niet van Cortenstaal.

 15. Dat is een mooie watertoren Sjoerd. Die foto kun je inlijsten. (even dat hoekje er af)

 16. Jammer dat hij zo weg staat te roesten

Geef een reactie