Discotheek Bacardi

Toen we nog een paar jaartjes jonger waren….
Bij oma kunnen we deze week een verzoekje deponeren met als thema geluk. Onmiddellijk schoot me een melodie naar boven die mij destijds, zo rond 1973, wel aansprak. Ik zat destijds op de MTS in Heerlen en heel af en toe bezochten we wel eens een Discotheek. Ik heb een tijdje moeten zoeken naar de artiest, maar na een intensieve zoektocht stond me die ook helder voor de geest. Wat me het meeste trof was niet de muziek of de artiest, maar de plaats waar het plaats vond, Discotheek Bacardi, in onmiddellijke nabijheid van het station. Ik kon me de disco met interieur en indeling zo ineens voor de geest halen, we praten hier over rond 1973, bijna 40 jaar terug. De Discotheek is er al lang niet meer het is nu dacht ik een appartementen complex. Ik heb er toevallig een tijdje terug wat foto’s van gemaakt, waar de onderstaande er ene van is. Op internet vind je er niets over, dus als je meer weet en toevallig hier terecht komt… overigens was de plaat: Do you love me, van Sharif Dean, de absolute nummer uno in 1973, een schuifelplaatje tot en met, die zomaar overal langsdoor fietste. Het was overigens de eerste en de laatste hit van deze in Cassablanca geboren en op dat moment in Brussel studerende Frans/Argentijn. Overigens is de onderstaande foto, in tegenstelling tot mijn principes, getonemapped.

bVision Photography

16 Comments

 1. .

  getoonmapt ?
  huh…

  kijk,
  dat plaatje
  dat ken ik dan weer wel ;

 2. 1973 is het jaar dat onze oudste zoon is geboren. Ook voor ons het laatste volle jaar met Radio Veronica en Radio Nordsee International. De plaat voor ons uit dat jaar is van Redbone, We were all wounded at Wounded Knee. Die schuivelplaat van jou kennen we maar al te goed. Groetjes vanuit Wijlre, Café à gen Baan (http://cafeagenbaan.com/pages/94602/Home.html) tegenover het stoomtreinstation Wijlre van de ZLSM
  Hoi Hoi
  Albert y Mara

 3. Dit gebouw staat echt verdekt opgesteld, want ik kan het echt niet in de buurt van het station van Hoensbroek plaatsen.

 4. Those old MTS time. Toen er nog TS waren. Velen zullen nu afvragen wat die afkorting betekend. De gang was vaak LTS, MTS en zelf nog eens HTS als het lekker ging.dat was nog eens tijden.

 5. Jammer dat er dan helemaal niets meer van terug te vinden is he.

 6. 1973, het jaar waarin ik echt in muziek geïnteresseerd raakte.
  dat waren nogal eens tijden.

 7. mooie herinnering voor jou,
  als ik zeg 1973 komt bij mij 1 ding binnen en dat is Radar Love.
  😉

 8. Dat ziet er iets te netjes uit voor een disco. Wat is in vredesnaam getonemapped, kun je dat met ons huisje ook komen doen zodat het er in een keer beter uitziet?

 9. Ik vind het gebouw mooier dan de muziek, maar dat is slechts een kwestie van smaak.

 10. schuifelplaatje – dat is dus tegenwoordig een schuurplaat, lol

 11. Leuk dat het gebouw er nog staat, het is tenminste best de moeite waard. Sweet memories 🙂

 12. Ik ken veel muziek uit die tijd, maar in ’73 was ik nog een snotneus 😀 Ik hoor je liedje wel voorbij komen bij Oma

 13. Sjoerd in een romantische bui 🙂

 14. Mooie herinnering!
  Wel mooi dat het gebouw bewaard is.
  Fijne dag vandaag.

 15. Goh, wat een fijne herinnering, en wat mooi dat het gebouw er nog is. Dat ziet er meer uit als een appartementencomplex dan een discotheek.

Geef een reactie