De Striproute – door Frank (van IkFotograag.nl)

Juni 2004 hebben we met de personeelsvereniging, bij ons ontspanningscommissie geheten, een dagje Brussel gedaan. We werden die dag ergens gedropt in het centrum en vandaar uit konden we dan diverse wandelingen ondernemen. Wij kozen die dag niet om te “shoppen”, maar  Sjoerd, onze echtgenotes en ik kozen om de striproute te wandelen. De Brusselse striproute is een wandelroute langs diverse gigantische muurschilderingen die gewijd zijn aan Belgische stripverhalen. Deze stripschilderingen stammen uit 1993. De route loopt langs meer dan dertig muurschilderingen die verspreid zijn door een deel van de stad. De stripfiguren die afgebeeld worden, zijn volgens wat ik ergens gelezen heb onder andere Suske en Wiske, Bollie en Billie, Rik Ringers, Kuifje, Lucky Luke en Nero. Allemaal figuren die ik nog ken van vroeger uit de stripblaadjes, die we in de leesmap hadden. We hebben die dag een geweldig mooie dag gehad, fijn gewandeld en het weer werkte ook mee. We zijn ook nog in het stripmuseum geweest. Daar stond bijvoorbeeld de raket van Kuifje. Maar we hebben toch een paar stripfiguren gemist. Tenminste Suske en Wiske heb ik in ieder geval niet gezien die dag. Misschien dat ik komende zomer weer eens ga wandelen in Brussel.

De foto’s hieronder zijn er maar een paar van wat ik die dag gemaakt heb. Die met Lucky Luke is bedoeld als een panorama van 3 foto’s. Ik wist toen nog niet zo goed hoe je dat moest doen. Vandaar die zwarte hoek erin. Maar het gaat om het idee. De foto’s zijn aan elkaar gemaakt met Microsoft ICE (gratis programma)

22 Comments

 1. Prachtig deze schilderingen. Ik zag ze ook altijd graag in Amsterdam. Dat hebben we in Apeldoorn niet. En als ze der zijn, zijn ze zo weer weg. Op last van de gemeente.

 2. Een heerlijke log Frank die Albert vanavond naar zolder deed gaan om een paar Suske en Wiske stripboeken te voorschijn te halen om ze de komende dagen te lezen. En dat allemaal door jou. Hij heeft alle tijd sinds ie met pré-pensioen is gegaan. Weet je trouwens dat het weer hoogtijd om naar Brussel te gaan. De laatste keer dat we er waren was in 1991.
  Groetjes
  Mara

 3. Geweldig die beschilderde gevels.
  Ik houd er wel van.

 4. Ha Frank,

  Jeugd herinneringen komen boven, en soms pak ik nog wel eens een stripje. oma

 5. Geweldig, wat een aparte wandeling. Waarom zijn hier nooit eens dit soort leuke dingen te zien?

 6. Wat leuk die striproute… Groningen is voor mij weer wat dichterbij.. een heel leuke serie….Misschien ga ik er toch wel kijken…

 7. De raket van Kuifje staat hier op de kast. Irene is een echte Kuifjekenner.

 8. Wat fleurig zeg. Leuk.

  Love As always
  Di Mario

 9. Het staat in elk geval erg vrolijk al die tekeningen op de muren.

 10. Het zijn leuke foto’s niks mis mee.

 11. Het is een eindje rijden, maar dan is het stripmuseum in Groningen ook wel wat voor jullie

 12. Toffe route om te lopen 😀

 13. Met een goed stripverhaal, zeker ook van Belgische bodem, doe je me altijd een plezier. Die striproute lijkt me ook zeker de moeite waard, maar het zal er wel niet van komen om hem ooit nog te bekijken, vrees ik.

 14. Het staat zo heerlijk vrolijk! 🙂
  Ik heb er toen ik in brussel was ook een paar gezien. Erg leuk.

 15. Het was idd een leuke tocht, en dat mooie weer was er alleen maar op het einde. Ik heb nog een foto van jullie in de regen…

 16. leuk die striproute, en sjoppen kunnen jullie beter in Maastricht? Waarom Suske en Wiske niet? Omdat die ook een eigen uitgeverij had en nooit in de Eppo ed stond? En gericht was op een andere doelgroep (kinderen)?

 17. Dat is een leuk initiatief, zo worden saaie muren levendig en je hebt nog eens een doel voor je rondwandeling.

 18. je kent onze hoofdstad blijkbaar beter als ik, een striproute daar wist ik niks van af, ziet er wel leuk uit

 19. dat lijkt me nu nog eens een leuke wandeling, jammer dat Brussel iets te ver van hier is om ‘even’ te gaan kijken

 20. Aan deze tekeningen op de muren zijn fantastische verhalen gebonden !

 21. Leuk zo’n dagje uit met een thema.

Geef een reactie