De PVVE (deel 1) Zonnepanelen tegen de regen.

bVision Photography

Ik weet niet hoeveel kilometer fietspad er in Nederland vrij en open door de natuur loopt, maar volgens mij is dat ruim voldoende voor mijn ambitieuze plannen. Nederlanders op de fiets, kun je het beter verwoorden. In eerste instantie heb ik al eens een plan gehad om alle fietspaden te overkappen, Maar dat is duur en niet te verwezenlijken. Dat levert namelijk niets op, buiten dat meer mensen de fiets pakken. Als we in plaats van deze gewoon te overkappen, overkappen met zonnepanelen, zijn die voordelen er wel. Mensen pakken dan sneller de fiets, en onbewust wordt boven hun hoofd voldoende energie opgewekt om Nederland voor een groot gedeelte van stoom te voorzien en als het regent fietsen ze droog. Het ei van Columbus toch. Er kleven nog wel enige nadelen aan, maar dat moet in samenwerking met onze collega’s aan de andere kant van de aardkloot op te lossen zijn. Als ze dat daar ook doen hebben we dag, en nacht stroom. Of betere afspraken met elkaar maken. Nu hebben we goedkope nachtstroom, dat kunnen we natuurlijk ook omzetten naar goedkope dagstroom. En met een paar accupacks in huis kunnen we ook de avonden wel vullen.
Nederland is een kennisland, dus laten we daar gebruik van maken. Wellicht is mijn plan nog niet volledig of te ambitieus, zijn er nog beter opties, laat ze horen voor de volgende verkiezingen, ik doe dan mee als PVVE, de Partij Voor Vrije Energie. Ik opteer voor iedereen vrije energie in de toekomst. Zon, wind, water en getijden, let the force be with us. Ik zoek nog een campagnelijder en iemand die goed is in het maken van een art impression van mijn ontwerp.

bVision Photography

21 Comments

 1. Maar Sjoerd hoe moet dat dan met mensen, ik bijvoorbeeld, die er wel van houden om zo af en toe door de regen te fietsen. Het voelt zo lekker de spettertjes op je wangen

 2. Met die energie kan je vast een rolpad aandrijven, dan hoef je niet eens meer te fietsen 🙂

 3. Over dit onderwerp hebben wij bijna geen mening, omdat wij in Nederland weinig fietsen. In Spanje des te meer, maar je idee klinkt best ok. Droog fietsen.

 4. Het moet nog even uitgewerkt worden en dan komt het wel goed!
  Als je inzet en passie zo blijft, zeker!

 5. Ha Sjoerd,

  Goed idee, als men een land als Nederland vol legt met zonnecellen is het energie probleem opgelost.
  Langs de snelweg zie je al geluidswallen met zonnecellen. oma

 6. Wind genoeg, maar die zooi kan je slechts moeilijk opslaan.

 7. top idee in de winter zeg ik,
  als de zon schijnt wil ik hem voelen…………

 8. Veel succes met je idee… al gok ik dat Europa zich op andere dingen gaat richten de komende jaren…

 9. Het klinkt super, maar ik ben het wel eens met degene die zegt dat als de zon schijnt je dan lekker in de zon wilt fietsen.
  Maar er zit wel heel veel goeds in het plan.

 10. Ik ben benieuwd wat de wind er mee doet in dagen als deze. 😉 Maar van mij mag er ook best eentje op mijn pakkendrager of op mijn bagagerek voor op de fiets. Hij hoeft van mij echt niet boven mijn hoofd.

 11. Een aardig alternatief zou kunnen zijn om alle Nederlanders te vragen om een half uur per dag op de hometrainer te fietsen. Is droog en vraagt weinig gedoe en investeringen. Misschien ook een lumineus idee….

 12. ze gaan hier een fietspad aanleggen waarmee stroom opgewekt wordt. Hoe dat gaat werken? Zodra er iets van te zien is stuur ik je een foto!

 13. laat dat ambitieuze d an maar groeien en bloeien

 14. Ik wacht het af. Zolang behelp ik me met een prima regencape.

 15. Ha, die campagnelijder, dat ben je zelf.

 16. zo vaak regent het niet als ik op de fiets zit. En ik ga toch zo’n drie keer per week op de fiets naar het werk. En als de zon schijnt, wil ik graag in de zon fietsen. Heerlijk.

  Love As always
  Di Mario

 17. Ik ben tegen! Zon wind en regen moet voelbaar zijn op een fietspad.

 18. Ambitieus hoor, maar waarom ook niet…

 19.  
  Een interessant idee, maar het roept meteen al vragen op:
  * hoe richt je al de zonnepanelen in een hoek van ongeveer 45° richting zuiden,
  * regen valt meestal niet recht van boven,
  * bij veel ongelukken op de weg zal het fietspad wellicht ook geraakt worden.

  Wat dan misschien ook een goede aanvulling op jouw idee is: De spoorwegen zou je ook kunnen overkappen en de treinen (deels) op zonne-energie laten rijden. Dan hebben ze ook minder last van bevroren wissels en bladeren op de rails.
  Het levert ook flink wat werkgelegenheid op, want al die zonnepanelen moeten nog geproduceerd en gemonteerd worden én schoon gehouden worden. Dan zie je overal taakgestraften met een emmer en schrobber boven de fietspaden werken.
   

 20. Succes met alle initiatieven..!!

Geef een reactie