Afsluiting

bVision Photography

Bij onze vriend Rob oet Schimmert las ik dat daar een ware inbraakgolf door de straten van dit gehucht raast. En wat kun je daar beter aan doen dan eens even goed te kijken of je alles wel hebt afgesloten als je weggaat. Verder moet je natuurlijk de toegang naar je erf goed afschermen met het liefst een stalen hek waar een paar duzend Volt op staat. Alhoewel de bovenstaande oplossing beter past bij mijn werkgever. Maar omdat je dan problemen kunt krijgen met andere partijen kun je de onderstaande oplossing ook toepassen. Je huis staat er gekleurd op en wie weet gaan ze dan eerst bij de buren kijken…
En och, als ik eens zonder werk kom te zitten kan ik nog altijd een adviesbureau beginnen voor ludieke oplossingen in en rond het huis. Stapels oplossingen liggen nog wel ergens verstopt op de vele harde schijven die hier rondslingeren. Wellicht kan ik beter eerst hier wat oplossingen uitvoeren.

bVision Photography

(isolators)
(Pencil)

21 Comments

 1. Zo’n potloodschutting moet je wel goed slijpen voor het gewenste effect, maarja daar wordt de schutting dan steeds kleiner van. Toch leuk bedacht!

 2. Hier is ook eens ingebroken, heel raar idee dat een vreemde in je huis is geweest. Er was ook heel weinig meegenomen. Zou het dan toch helpen waakkatten in huis te hebben? Nouja, we hebben daarna ook eens met ‘inbrekersogen’ naar ons huis gekeken en toen wat aanpassingen gedaan. Zo zit erop de voordeur nu een anti-inbraakstrip.

 3. Ik laat altijd al het schrikdraad verwijderen, het is een schande dat beesten er tegen aan kunnen lopen. Daarnaast al die vonken wil ik niet horen.

 4. Prachtig dat hek van potloden. Dat zal wel compleet eigen werk zijn want ik heb zoiets nog nooit gezien.

 5. Wat je ook doet, als ze binnen willen, komen ze er wel in. Je kunt het ze alleen zo moeilijk mogelijk maken. Als je ooit een inbraak hebt gehad dan ga je toch met “andere ogen” naar je huis kijken. Een inbreker vernielt ook om binnen te komen. Daarom alleen goed op slot draaien is niet voldoende; bij mij was destijds ruimte zat om de koevoet tussen de deur en het kozijn te zetten. Niet door ons opgemerkt, maar de inbreker zag het wel. Foutje van de aannemer bij de bouw, maar toch zat ik met de gebakken peren. Tegenwoordig is het bij mijn huis lastiger en hoop ik dat ze daardoor ergens anders gaan. Zielig voor die mensen dan, maar ik heb mijn beurt al gehad.

 6. Ik vind het wel mooi om te zien.

  Love As Always
  Di Mario

 7. Ha Sjoers,

  Het kan helpen, punten en stroom schrikt wel af.
  Een gat in de markt? oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 8. Grappig die potloodschutting. Toch is dit een onderwerp waar je beslist geen grappen over moet maken. We waren op 9 december j.l. een dag naar Hoorn geweest met vrienden. Ze hebben ons thuis afgezet en na een half uur ging de telefoon dat er bij hun ingebroken was door een raam te forceren. Poltie bellen, onderzoek, maar de grootste frustratie is, dat er vreemde mensen in je huis zijn geweest en dat er spullen zijn meegenomen en inhoud van kasten op de grond ligt.
  Ik wilde dit even kwijt.
  Groeten
  Mara

 9. Ik denk niet dat dit door de welzijnscommissie komt.
  Het is leuk als je er langs komt, als je er tegenover woont is het irritant.
  Vrees ik.

 10. mooi kleurig heb je daar gevonden…………
  heel apart hoor.
  😉

 11. Al die lampjes, ja dat lijkt me wel wat!
  Soms ben ik blij dat ik in een gehucht in Oostenrijk woon.. criminaliteit onder elkaar kennen we niet. Het zijn toch altijd de vakantiegangers die het verpesten…

 12. ha, leuke afsluitingen!
  en ik zie zo voor mijn ogen de timmerman die de onderste omheining plaatst zijn potlood achter zijn oor steken…. 🙂

 13. Een paar schildwachten bij je huis laten staan lijkt mij wel wat.

 14. Die tweede oplossing vind ik wel erg creatief en nog mooi ook. Als er nu ook nog een stevig slot op die schuttingdeur zit, dan moet het goed komen. 🙂

 15. Ja een hond wil nog weleens helpen, maar jij hebt toch hele gevaarlijke katten? 😉

 16. geweldig idee, die potlood schutting

 17. Ollie hangt een foto van TV met “hier waak ik” er onder ! Nog nooit geen inbreker gezien!

 18. Neem 2 honden! Wel een soort die aanslaat.

 19. Zo’n kleurig hek staat gezellig, maar toch is de enige oplossing denk ik, dat ramen en deuren goed afgesloten worden.
  Een grote waakhond wil ook nog wel eens helpen.
  Fijne vrijdag.

 20. Een schitterende en creatieve beschouwing.

Geef een reactie