TPA en communicatie

We hebben het maar TPA genoemd, een Third Party Access, ofwel een aansluiting tussen twee partijen die elk een eigen netwerk hebben. Die TPA is dan meestal aan beide zijde een router/firewall, of twee als nodig, en als die aansluiting over het internet gaat wordt hiertussen een secure VPN tunnel opgezet. Dit was de makkelijke kant van het verhaal, maar troost u, de rest van de inrichting laat ik achterwege, want de inrichting van deze TPA heeft mij de hele week verziekt, en de vorige ook al. Tot zover dus, want nu werkt het en kan ik weer een afgesloten project op mijn naam schrijven en deze TPA van mij afschrijven. En waarom, vraagt u zich af? Nou daarom, mensen communiceren niet meer met elkaar, ieder veegt zijn eigen straatje schoon. En hoe meer partijen erbij betrokken zijn, hoe moeizamer het gaat. Maar goed, lessons learned heeft weer een hoofdstuk erbij en gaat meteen weer de kast in. De volgende keer worden gewoon weer dezelfde fouten gemaakt omdat niemand dat boek uit de kast haalt en zijn eigen fouten wil maken… Als u er niets van begrepen heeft is ook niet erg, ik moest het gewoon even kwijt…

bVision Photography

18 Comments

 1. Tof, deze problemen van u kunnen wegschrijven. Het prettige aan deze communicatie is dat ik me niet alleen weet in deze ellende van uren zoeken achter foutjes, die bij de nodige knowhow 5 minuten in beslag nemen. Eva Joos.

 2. Als de data maar aan komt, op welke wijze zal mij een worst zijn. Hoewel, wel lekker met dit weer.

 3. Dit is inderdaad abracadabra voor mij. Maar helder is jouw frustratie die je meer dan duidelijk hebt verwoord.

 4. Ha Sjoert,

  Als men niet communiceerd als de protocollen komt er nooit een verbinding tot stand.
  En klopt hoor kijk maar met de sneeuw iedereen zijn eigen straatje, zelden iemand die de oudjes even helpt. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 5. De oplossing laat ik graag over aan Frank en jou Sjoerd. Als ICT’er zijn jullie een kei in het oplossen van problemen en daar heb ik als gebruiker alleen maar profijt van.
  Groetjes
  Mara

 6. Gelukkig maar dat je het niet erg vindt.
  Dit gaat me echt mijn pet te boven.

 7. Je hebt het opgelost daar mag je best trots op zijn.
  😉

 8. Werkverschaffing noemen ze dat toch?

 9. Heb het schema even bestudeerd. Het lijkt me een uitdaging… het zal je menig uurtje gekost hebben.. en misschien nu nog steeds wel….maar als het eenmaal is gelukt dan heb je ook wat en zeker een goed gevoel…Een learning process kan heikel zijn, maar is de beste manier om je dingen eigen te maken… pluspuntje: er ligt nu sneeuw en dat is wat je al een tijdje wenste …en daar kun je nu het weekend dubbel van genieten…..

 10. Poe hee … dat klinkt allemaal niet best.
  Maar gelukkig is het achter de rug. Nu nog even doorzetten, dan lacht het weekend je toe. Geniet ervan!

 11. toch maakt het schema de tekst wel duidelijk hoor, ook voor leken…

 12. Maar ik heb vorige week nog een sms gestuurd naar aanleiding van een vraag die m’n vriendin mij per e-mail stuurde! 😉

 13. Toch voelt Ollie dat er hier communicatie is , maar begrijp zeker wat ge bedoeld ! Prettig weekend jongen !

 14. voor de gebruiker lijkt het internet heel simpel, maar dat is het ongetwijfeld niet!

 15. Ik ken nog genoeg mensen die communiceren hoor.

 16. Dit gaat langs mij heen. Zulke geheimtaal laat ik aan mijn vriend over. 😉
  Maar je bent het in ieder geval kwijt, en dat zal opluchten. 😀

 17. Dat mag hoor..!!
  Hopelijk ben je het nu kwijt.

 18. Ik heb er inderdaad weinig van begrepen, maar wel dat je het opgelost hebt, dus bravo.

  Love As Always
  Di Mario

Geef een reactie