Een roestige zondag (36)

U hoeft het uiteraard niet te weten, wat het onderstaande apparaat is op deze alweer 35-ste roestige zondag. Het staat in ieder geval wel op een werkbank en heeft met metaalbewerking te maken. Als niemand het raad plaats ik het volgende week in het geheel met een omschrijving. Zo blijft het een beetje spannend op deze ijs en ijskoude eerste zondag in februari. Als ik de deur in de hal open doe komt me de koude tegemoet. Een watje ben ik aan het worden. Ik geloof ik denk er vandaag eens aan om naar buiten te gaan. Denken mag toch, dan roest je niet vast…

bVision Photography

24 Comments

 1. Had ik het goed met de pers?

 2. Het doet mij denken aan een antieke boekdruk-lijmpers, maarja, dat heeft niets met metaalbewerking te maken ;-] Dus dan zal oma wel gelijk hebben met haar poelietrekker-kolomboormachine 😉

 3. Geen idee wat het is. Ik laat me graag verrassen en wijzer maken.

 4. Ha Sjoerd,

  Dat is lastig, met metaal, zag de poelietrekker al staan.
  Dan denk ik een apparaat op metaal in te spannen om vastteklemmen op een kolomboormachine. oma

 5. En dat zit nog niet onder de sneeuw of ijskristallen? Hier roest de sneeuw momenteel weer, iets min 8 heet dat….. en kooooooouuuuuuuuuuuudddddddddddddd! ( vooral met die smerige oostenwind ! # min 30)

 6. In alle onbenulligheid had ik dit een bankschroef willen noemen maar ik begrijp dat het pers heet. Het klemt, perst in elk geval. Lekker roestig.

 7. Een pers of een Pully(poelietrekker….???!!) een mooi oud exemplaar in ieder geval..ben vandaag zo’n 3 uur buiten geweest…het was heerlijk met een zonnetje erbij. Heb het helemaal niet koud gehad en toen ik thuiskwam had ik het superwarm..morgen maar weer…hihihihi…nog een fijne zondagavond…. Agnès

 8. ha, ik ga ook voor de pers 🙂
  fijne roestdag nog!

 9. Rust roest. Dus opgepast op jouw leeftijd. In beweging blijven. Dat doe ik nog heel veel tijdens mijn werk in de gezondheidszorg. Ik loop kilometers. Als ICT’er zit je zeker veel achter je bureau en aan de PC.
  Sportschooltje? Deze pers terugdraaien zou de eerste oefening kunnen zijn amigo.
  *Wink, Big Smile*
  Ik wens je nog een fijne zondagmiddag en -avond toe en
  ben al weer gewend aan de Nederlandse temperaturen.
  (Ik gebruik bewust het woord “Hollandse” niet t.o.v. jou als Limburger)
  Vanaf de Costa del Veluwemeer
  Saludos de
  Mara

 10. Denken mag, dan roest je niet vast 🙂

  Volgens mijn leefgenoten,
  is het een pers.
  Daar sluit ik mij bij wijze van onkunde dan maar gemoedelijk bij aan!

  Heb een fijne dag,
  binnen of buiten,
  los of vast!

  Maartje

 11. Ik heb geen idee wat het is, maar een drupje olie kan geen kwaad …
  Hier valt het eerlijk gezegd wat tegen met de kou, het vriest hier momenteel nog maar drie graden.

 12. Die kou is echt even wennen. En lekker wordt het nooit.
  En dat roestig ding kan vast niet meer draaien.

 13. Ik denk ook een pers. Lekker even naar buiten, dan zit je daarna weer veel lekkerder bij de kachel.

 14. Geen idee wat het is. Volgende week zal ik wel weer o ja zeggen.
  Hoe koud dan ook, ik ga elke dag naar buiten, mèt hond Hessel. En als ik vrij ben meer dan een half uur want hond Hessel moet kunnen rennen. Ooit, heel lang geleden, was dit naar buiten moeten een reden waarom ik besloot een hond te willen hebben. Als je weet dat Hessel mijn vierde hond is, dan weet je ook hoe lang geleden.

 15. mijn linkerknie is precies vastgeroest, dus dat wordt binnenblijven met zo’n gladde grond onder me.

 16. beetje verroest is het wel.

 17. Haha, doe dat, dat doet je goed.
  Dat is een mooi stukje verweerd ijzer.

 18. succes als je naar buiten gaat,
  ik denk dat ik maar binnen blijf………

 19. Roestig is het wel. Dat krijg je als iets lang nbiet meer gebruikt wordt.

 20. roest betekent ‘geleefd’ hebben

 21. Een mooie pers.
  Ja, het is wel echt koud en ik denk dat we er nog niet klaar mee zijn.
  Fijne zondag.

 22. ja, het is heerlijk buiten maar wel heeeeeel koud!! maar iedereen is ontzettend vrolijk, leuk om te zien!

 23. Hij zal best uitvergroot zijn want ik dacht eerst aan iets om stempels mee te stellen, maar dat staat niet op de werkbank.
  Off topic, triest hoor dat de sneeuw jullie overgeslagen heeft.

 24. Dat is nog eens een mooie pers in detail.

Geef een reactie