Nissan Pao (1987)

bVision Photography

De Nissan wat hoor ik u denken, en terecht, in totaal werden er dan ook maar 10.000 van gemaakt en alleen maar op bestelling. Er waren twee uitvoeringen, met en zonder canvas dak. De laatste is een echt collectors item geworden. Waarschijnlijk omdat dat dak wel eens zijn eigen weg wilde gaan. Het nieuwe stijl retro autootje is gebaseerd op de Nissan K10 Micra en heeft zelfs twee broertjes, de BE-1 en de Figaro. De motor is een 1000 cc 52 pk uit de Nissan Micra. Veel meer is er niet van te zeggen. Ik weet niet eens hoeveel er in Nederland verkocht zijn. Pao is een Mongoolse naam voor een hut of een verzamelplaats. Toch heeft dit moderne retro stadsautootje wel wat, alleen al door de citroen blauwe kleur van de eend… Hij mag een plaatsje uitzoeken in mijn virtuele garage. (de foto’s zijn afkomstig van WIKI-EN).

bVision Photography

De getoonde foto’s zijn uiteraard aanklikbaar voor een groter exemplaar.

16 Comments

 1. Ha Sjoerd,

  Wat Albert zegt, klopt helemaal, ik bedoelde de DAF YA66, wist niet dat het een koeriersauto was. oma

 2. Als autoliefhebber glimlach ik om de geplaatste reacties. Een Fiat is het zeker niet. Ik kan met Oma een heel eind mee gaan. Hij bedoelt waarschijnlijk de YA66.

  Van de DAF YA66 zijn, midden jaren 70, 1200 exemplaren gemaakt voor de Koninklijke Landmacht.Het model was gebaseerd op de Daf 66 personenauto en was voorzien van de beroemde “Variomatic” automatische versnellingsbak, de motor was 1100CC en water gekoeld. Hij was bedoeld als koeriersauto. Het is GEEN jeep zoals velen denken, want hij is niet geschikt voor in het terrein. Ik heb je een foto gestuurd van een YA66. Reply je even of je hem wel ontvangen hebt? Graag.
  Nog een fijne koude zondag. Hier is het gelukkig al dik boven nul met + 6 graden.
  Saludos de
  Albert

 3. Volgens mij, gewoon een fiat…

 4. Ha Sjoerd,

  Deze auto heb ik nog nooit gezien, over orginail speur werk gesproken.
  Wel een grappig uiterlijk, lijkt wel een beetje op een DAF die men bij de landmacht gebruikte. oma

  ot, Het is het leuke van eeb uurtje radio maken, op deze manier ben ik heel anders met muziek bezig.

 5. Nou Frank, ik denk er anders over… deze mag ook in mijn virtuele garage komen te staan, lekker compact autootje met een leuk kleurtje….rijdt ie zuunig? Agnès

 6. erg leuk, zelfs de kleur…….

 7. Een beetje een fletse kleur.
  Op zich wel een aardig wagentje, beetje gedateerd.

 8. waarschijnlijk is er in Nederland niet één van verkocht, want het is echt een foeilelijk ding, zelfs voor 1987!
  Ik heb het autovisiejaarboek van 1987 nog liggen, als dit hok er in staat zal ik je een mailtle sturen!
  (je had in die tijd de micra, sunny en bluebird, als ik het goed onthouden heb)

 9. ’t Zegt me niks, Sjoerd, en ik heb er eerlijk gezegd ook helemaal niets mee.
  Maar ik wens je desalniettemin een mooie laatste winterse zaterdag.

 10. Heel leuk, die wil ik ook wel 😉
  Ik vind nu trouwens de Mi cra ook nog wel iets hebben.

 11. Wat een grappig autootje, net een rugzak

 12. Ik weet nog niet wat ik van moet denken. Ik vind hem wel apart.

  Love As Always
  Di Mario

 13. Ziet er niet verkeerd uit, en zeker niet voor die tijd.
  Fijn weekend.

Geef een reactie