Roken

Snif, snotter, kuch, ja hoor het is er weer tijd voor. Ik ben weer snotverkouden en heel zielig uiteraard. Ik heb de laatste twee dagen reeds enkele keukenrollen (van de Lidl) versleten, heb een kop als een riethammer, het behang is van mijn neus af en mijn lippen zijn als schuurpapier. Ziet u het een beetje voor u, en dat met de carnaval en in mijn vakantie. De carnaval was het niet, dat werkt wel aanstekelijk op de lachspieren, maar zorgt echt niet voor een spontane verkoudheid. Alhoewel, achter mij bij het kowrenne stond een zeldzaam nog rokend exemplaar van het vrouwelijke geslacht. Nu lees ik net in de digitale editie van de krant dat er nog maar 25 procent van de Nederlanders rookt. Laat mij dat nu verbazen, ik dacht dat er inmiddels bijna niemand meer rookte. In mijn omgeving ken ik geen mensen die roken. Onze familie is helemaal rookvrij, mijn werkomgeving is helemaal rookvrij dus wat blijft er dan nog over, juist U… en die lui in die coffeeshops.

bVision Photography

23 Comments

 1. Hopelijk helpt de 14 daagse vakantie om over je verkoudheid heen te komen. Dan wat betreft het roken. Ik mag me gelukkig prijzen dat ik sinds mei 2003 van de ene op de andere dag gestopt ben met roken. Oh oh wat voelt dat soms lekker als ik andere nog zie paffen bij de rookpaal op een station of buiten bij een restaurant. Leuk weetje voor jou, het laatste pakje shag heb ik bewaard en je lacht om de prijs van 9 jaar geleden. Alleen daarom ben ik blij dat ik gestopt ben. Fijn weekend toegewenst.
  Saludos de
  Albert

 2. Ik heb heel wat jaren gerookt, maar nu al ruim 6 jaar niet meer. Wiet heb ik een paar maal geprobeerd, maar dat was het niet. Aan leerlingen leg ik altijd uit: Het gevaar dat je overdag zo maar wat wiet neemt in een joint is veel groter dan dat je een glas wijn drinkt. Ik neem geen fles wijn mee in mijn tas, maar een sticki past in elk klein hoekje en gaatje. Vinden ze meestal wel wat hebben.

 3. Nu jij dat natte neusje hebt gehad. kom jij het voorjaar en de zomer zonder kleerscheuren door.

 4. Ik rook nog gewoon hoor… er moet toch iemand die economie van Nederland gezond houden.

  Love as Always
  Di Mario

 5. Irene heeft gelijk, tissues met balsam (of zo iets) Scheelt 90% van de schrale neus, tenminste bij mij. Echt waar. Keukenpapier is voor de keuken anders heette het wel neuspapier.

 6. Ha Sjoerd,

  Was het maar waar dat de familie en omgeving rookvrij waren.
  Kan zomers soms niet in de tuin zitten zonder de sigareten rook van de buren.
  We schieten op naar de nul. oma

 7. Ach, die losers, die tellen toch niet mee. Als ik verkouden ben (gebeurt toch nog wel een enkele keer) koop ik voor de gelegenheid extra zachte tissues. Geen wonder dat je een schrale neus en lippen hebt als je snuit in keukenpapier. Verkoudheid is al vervelend genoeg, dan mag je je het leven wel een klein beetje aangenamer maken.

 8. Beterschap Sjoerd.
  Ik was er 5 maanden vanaf,maar door dat er iets geberde weer begonnen,
  binnenkort stop poging 3.

 9. Beterschap.
  Ik rook nog steeds blijft maar niet lukken om te stoppen, maar wie weet gaat het nog eens lukken. 🙂

 10. Roken? Geen druppel gerookt in mijn leven.

 11. Tabak werd tijden geleden gezien als een geneesmiddel. Misschien helpt het wel bij zware verkoudheid.

 12. ik heb nooit gerookt en hopelijk blijf ik sterk genoeg om het niet te doen.
  mijn vrouw daarentegen rookt als een schoorsteen.

 13. Roken? Nee…. nog nooit gedaan… Beterschap….Agnès

 14. Die lui in de coffeeshops roken niet, die blowen!
  Het klopt dat er steeds meer stoppers zijn, nu de regering geen antirookbeleid meer heeft zal het aantal rokers wel weer toenemen.

 15. Ik rook niet en vind rokers stinken haha, niet dat ik nu zo’n keurig net meisje ben hoor, maar ik heb gewoon wat tegen rook en al helemaal tegen blowers.Wel een leuke bewerkte hennep foto trouwens, zo ga je vast kijken na een flinke joint…

 16. Nee, ik rook ook al een tijdje niet meer, maar ik gebruik nog wel dagelijks wat wiet, dat is dan wel de officieel goedgekeurde Nederwiet. En daar voel ik me prima bij.
  Van harte beterschap met je verkoudheid!

 17. Sinds ik een griepprik krijg ben ik ook zelden nog verkouden. Heerlijk, want de symptonen die jij hier beschrijft zijn toch niet echt aanlokkelijk. Bah, alleen die neus al. En jullie mannen kunnen ook zo lekker onder zoiets lijden, hé? “Schat, waar liggen de paracetamolletjes?” Hahahaha.

  Roken doe ik niet, maar mijn schoonfamilie zorgt voor een groot gedeelte van de omzet van tabaksindustrie. Dus ja: ik ken er nog genoeg die roken. Smerige gewoonte. Maar ik zou toch weleens willen weten wat een blowtje met je doet. Uit nieuwsgierigheid. Dat is dan weer echt een vrouwending. Alles willen weten! 😉

 18. Gelukkig woon ik niet in Nederland, dus voel me niet aangesproken! 😀

  Beterschap Sjoerd!

 19. Zeker vervelend zo’n verkoudheid. Hopelijk ben je er snel vanaf. Gerookt wordt er hier ook niet meer, heerlijk!

 20. Ik ken nog genoeg rokers, en die zijn allemaal verbannen naar de (rook)tuin. Misschien moet je daar eens kijken?

 21. Ik heb nog nooit gerookt, zelfs niet een trekje, en dat houden we lekker zo… Beterschap jij net de verkoudheid, manlief hier snottert met je mee hoor

 22. Nou, ik rook dus ook niet, en veel mensen die nog roken ken ik ook niet meer.
  Ja, ik zie er wel eens in de stad of zo. Van die grauwe koppen waar een stinkende walm omheen hangt .

 23. Hé vervelend hoor en dat net in je vakantie.
  Beterschap…!!

Geef een reactie