Spannende zondag – Koolskamp (België)

Trafohuisjes bVision.nl

Twee voor de prijs van een. De oude cabine wordt vervangen door de nieuwe. De foto’s zijn gemaakt door onze weblogvriend Luc Perneel, velen beter bekend als Ollie. Op de werf in Koolskamp (Ardooie), vlak bij Roeselaere wordt de oude cabine ontmanteld en vervangen door een modern exemplaar. Dat het geheel niet helemaal zonder slag of stoot ging hebben we op zijn blog kunnen lezen.

Trafohuisjes bVision.nl

De eerste kabine op de foto’s hierboven werd geplaatst in 1960 , stond een meter hoger dan de grondpas . Maar door de jaren zat hij al een halve meter dieper en als het regende onder water. Dit is fase 1 van de vernieuwingen.

Trafohuisjes bVision.nl

U ziet hier de nieuwe moderne cabine in préfab. Bij het plaatsen van de cabine was op de een of andere wijze wat water in een mof gekomen welke bij de in bedrijfname voor een beetje vuurwerk zorgde. Dit was snel verholpen en alles draait weer als vanouds. Als deze het net zo lang uithoudt, hoeft Ollie zich geen zorgen te maken

Trafohuisjes bVision.nl

Coordinaten: 51.002711 en 3.209846 (Google Maps).

Trafohuisjes bVision.nl

16 Comments

 1. Ik ben net thuis vanuit een late dienst en dit trafohuisje kan mij niet bekoren.
  Grtz Mara

 2. INdrukwekkend!
  Ik moet nog even mijn telefoon en mijn camera aansluiten aan de computer en via google maps de locatie zoeken.. en dann 😉 Krijg je ook van mij mail!

 3. Ha Sjoerd,

  Dat is een mooie klus, water en elektriciteit gaan niet samen.
  Nu begrijp ik de kaarsen bij Ollie. oma

 4. Nooit van binnen gezien eigenlijk, leuk om ens te zien.

 5. Dat ziet er van binnen toch anders uit dan ik me had voorgesteld.

 6. Het kost mij de nodige moiete om hierin een trafohuisje te herkennen. Maar ik geloof je op jouw woord.

 7. Toch vind ik dat gebouwtje uit de 6oer jaren veel mooier dan zo’n pre-fab constructie… wel heel leuk.. het onderzoek naar die trafo huisjes… daar hou ik wel van….Agnès

 8. Altijd al eens zo’n ding van binnen willen zien

 9. Alles werkt prima nu ! De stofzuiger was heel nodig daar , want stof is onze grote vijand daar !

 10. Die moderne zijn dus een stuk lelijker zo te zien.

 11. Wel mooi om zo ook de binnenkant te zien.

  Love As Always
  Di Mario

 12. Mooi stukje techniek, als je er verstand van hebt

 13. Spannend hoor, om dat allemaal goed werkend te krijgen.
  Fijne zondag.

 14. Vuil kan de stroom niet worden met een stofzuigertje erbij.

 15. Ja, en zo heb je er weer eentje bij!
  Die lokatie is wel een uitzoekerij zeg.

Geef een reactie