Tranen in Brabant

Heel voetbal minnend Nederland in tranen natuurlijk na de afstraffing door onze buren. De anderen allemaal opgelucht, maar het leven gaat gewoon door voor iedereen. Ik heb het zelf niet gezien maar alle commentaren wijzen op een terechte nederlaag. Gewoon uithuilen en opnieuw beginnen. Wellicht dat we samen met de Belgen verder kunnen gaan. Of een Benelux elftal. Dan komt er wat concurrentie in zo’n team.
De onderstaande foto heb ik het afgelopen weekend in Breda genomen. Dat deed me een beetje denken aan een Volkswagen reclame over het gebruik van een roltrap als er een gewone trap naast ligt. Iedereen neemt gewoon de roltrap en laat de gewone trap links liggen. Toch is er met deze trap niets mis, ik vond het fotografisch een mooi object…
Vandaag ga ik even op en neer naar een andere plaats in Brabant, Den Bosch voor en met de baas… Eens kijken of we veel kunnen leren en veel kunnen meenemen. Je hoeft niet altijd het wiel uit te vinden als je kennis en kunde bij je collega’s kunt gaan halen. Overigen is het al de derde keer binnen een week dat ik in Brabant kom, dat moet geen gewoonte worden, afgelopen dinsdag was ik ook al in Eindhoven.

bVision Photography

23 Comments

 1. Dat vergat ik nog te melden Sjoerd n.a.v. deze blog. Als ik met Albert ben nemen we meestal de roltrap of de lift als die aanwezig is. Met zijn versleten rugwervels is dat soms beter.
  Voor straks goedemorgen en groetjes Mara

 2. We hebben er geen traan om gelaten. Naar beide wedstrijden bewust niet gekeken. Over het paard getilde jongens die alleen maar aan geld denken en een bal in het doel trappen zijn ze verleerd. Spanje wordt Europees kampioen en daar hebben wij geen enkel probleem mee.
  Grtz
  Mara

 3. Ik ga het nog bonter maken met mijn voorspelling dat we de komende jaren in het voetbal niet alleen het nakijken zullen hebben bij onze Oosterburen, maar dat ook onze Zuiderburen ons wat lesjes op voetbalgebied gaan leren gezien het talent dat daar momenteel rondloopt. Zodat er voor ons Nederlanders voorlopig niet veel meer te lachen zal zijn.

 4. Honden hebben een baas. Ik neem aan dat je werkgever bedoeld.

 5. Inderdaad een heel mooie trap.
  Oppassen hoor, eerdaags wordt je nog Brabander. 🙂

 6. Ha Sjoerd,

  Neem eigenlijk altijd de trap.
  beetje eens met je voetbal mening, dik betaald ver boven alle normen, maar lopen op het veld met hun handen in hun zakken. oma

 7. Ik neem ook altijd de roltrap, als die aanwezig is.
  Helaas kent Winschoten nog steeds geen roltrap.

  Reclame ken ik niet, voetbal zie ik niet, toch weet ik dat we nog een kans maken om door te gaan.

 8. Tja helaas geen overwinning, maar tranen. Nee hoor…

 9. Ik heb een deel gezien..
  En ach. 😉 Best grappig tussen de duitsers! 😀
  Maar gelukkig zijn de meeste Oostenrijkers voor Nederland, o zo.

 10. Mooie foto van die mooie trap en wat een superautootje zie ik op de plaatjes 🙂

 11. De Duitsers waren gewoon beter, geen schwalbe’s, geen overtredingen, geen partijdige scheidsrechter (zoals de finale in Zuid Afrika), ze waren gewoon beter. Daarom heeft iedereen er vrede mee.

  Overigens heb ik al meerdere mopjes mbt Robin van Persie voorbij zien komen, maar die zijn soms te grof om hier te herhalen…

  😉

 12. Ah, dit is een trap waarop men spontaan in zingen uitbarst. Een Von Trapp als het ware.

 13. En waar in Breda bevindt zich deze mooie trap?

 14. Dit is een trap om naar beneden te schrijden. Het liefst met een lange witte trouwjurk aan en dan héb je me toch een partij mooie foto’s! Prachtig, die trap!

 15. Twintig jaar geleden zou ik wellicht ook in tranen zijn uitgebarsten na de wanprestatie die dat stelletje multimiljonairs gisteren tentoon spreidde. Nu heb ik er echter tamelijk luchtig mijn schouders over opgehaald, want er zijn veel ergere en belangrijkere zaken.
  Ik wens jou een goede een leerzame dag in Brabant.

 16. Hai Sjoerd,

  ik meen, dat ik net een reactie heb gezet??
  Maar ik zie m niet.

  nou ja…
  niet erg belangrijk:

  de arrogantie van de voetballers was te zien.
  En dat ik liever de trap neem.
  Omdat ik zelf geen trap heb.

  De foto is mooi! Precies de goeie hoek…

  Groet van Marlou

  .

 17. Ha die Sjoerd!

  Een BENELUX elftal…
  Dat zie ik wel zitten!!
  Misschien worden die arrogante jochies dan eens een beetje van hun zelfbedacht voetstuk afgezet!!

  Wat betreft de mooie foto van de trap: ik neem als het enigszins kan de trap.
  Ik heb nl. zelf geen enkele trap en dan holt je conditie hard achteruit!!

  groet van Marlou

  .

 18. Denk aan de Bossche Bollen 😉

 19. Ik heb er ook geen minuut van gezien. De beste wint altijd, en dat waren dus de Duitsers. Mensen lijken lui als ze de roltrap pakken ipv deze mooie trap. Sfeervolle foto zo met die kleuren en lichtval.

 20. Voor de derde keer al… pas maar op, zometeen denken ze dat je er woont en moet je gemeentebelasting betalen.

  Love As Always
  Di Mario

 21. In Brabant is het goed toeven..!!
  Suc6 vandaag.

 22. Natuurlijk tranen ! Maar de wet van de sterkste overheerste de wedstrijd en jammer genoeg heerste veel egoïsme in sommige spelers van Oranje ! Maar er is nog een klein stukkie hoop ! Vasthouden dus !

Geef een reactie