Ik heb een (virtuele) schuur gekocht

bVision Photography

Ik heb een schuur gekocht, welliswaar een virtuele schuur, maar af en toe kom ik landbouwvoertuigen tegen die ik ook wel een plaats zou willen toebedelen. Zo staan er al een paar voertuigen in de achtertuin die er naar toe moeten, zie ook:

bVision Photography

Deze twee tractoren trof in deze week aan in Mesch, een klein gehucht vlakbij Eijsden. Ze stonden daar te pronken en ik kon het niet nalaten om te stoppen en er een foto van te maken. Ze komen beide uit de McCormick Farmall fabriek. Ik ben geen tractor deskundige, maar ik heb horen vertellen dat dit de eerste echte tractor was met grote wielen achter en kleine wielen voor.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

21 Comments

 1. ja moet kunnen denk ik…………….

 2. Daar doe je mij een groot plezier mee. Ik ben tegenwoordig gek op oude tractors.

 3. Als je je virtuele schuur wilt vullen, moet je even naar het Boerderij Kuseum in Schimmert komen en daar wat mooie plaatjes komen schieten. Succes verzekerd.

 4. Dit wordt dus een parallel site zoals met je trafohuisjes.
  Ook Albert heeft nog heel wat tractoren op de plank liggen.
  Vanaf het terras bij ijssalon Valentino in Los Boliches
  Grtz Mara

 5. Ha Sjoerd,

  Begrijp dat je meer ruimte nodig hebt, prachtige machines.
  Heel andere machines dan heden ten dage. oma

 6. Is jouw garage ook open voor andere mensen?
  Ik heb nog een serie liggen van de Lanz bij mijn werk?

 7. Ik kom net terug van het strand aan de overkant, ja ja Sjoerd dat kan hier de hele maand september nog om deze tijd, en ik ben bijzonder enthousiast over jouw initatief. Oude tractoren zijn vaak een ondergeschoven kindje op het internet.
  Succes en je hebt er een fan bij.
  Saludos de Albert

 8. Hallo Sjoerd,
  Tja, om eerlijk te zijn, van dit soort landbouwwerktuigen heb ik ook geen kaas gegeten. Maar kan je wel bijtreden dat het een knap staaltje van industriële archeologie lijkt. Laatstleden waren wij in De Haan aan zee, alwaar het evenement Trammelant doorging. Daar zagen we in een optocht enkele van deze kanjers voorbijrijden en het moet gezegd, de grond daverde hevig. Veel succes met je (virtuele) schuur, wie weet op een dag hé…

 9. nou ja, ze staan er stralend bij in de zon!
  En stilstaand vind ik ze het leukste, wegens geen herrie.

 10. Stoer materiaal.
  Zo te zien ook nog in top conditie.

 11. ik zie hier regelmatig tractors, mailen maar weer?

 12. die ouwe tractors zijn nog steeds mooi om zien.

 13. Prachtig, Sjoerd.
  De McCormick was de eerste tractor waarop ik samen met heit heb gereden. Die tractor was toen een geweldige krachtpatser, maar hij verdwijnt in het niets bij de huidige generatie tractoren.

 14. Dan zou je vorige week in Twijzelerheide goed aan je trekken zijn gekomen.

 15. Leuk! Ik kijk er ook altijd naar.

 16. Ik kom er hier heel vaak tegen. Oude en redelijk nieuwe. Altijd leuk.

 17. Hallo ik ben het spoor van mijn man Joris gevolgd nadat hij zei iemand gevonden te hebben met een waaier aan diversen. Ik heb eens rondgekeken en idd. Neem nu deze tractor wel ik zou er ook voor stoppen maar of ik hem zo kunstig in beeld kreeg is de vraag. Ik bezocht met plezier uw schuur en dat er geen hooi in ligt is zeker meegenomen. Buiten mijn schrijven en poëzie blog ik in het WE niet echt maar dan kom ik maandag wel terug. Veel plezier ♥

 18. Geweldig, dat oude boeren materieel… zo goed bewaard en onderhouden, mooi rood ook

 19. Goed dat er virtueel nog voldoende ruimte is.
  Kun jij tenminste door met die mooikes een plaatsje te geven.
  Fijne zaterdag.

 20. Ik kan je er nog veel minder over vertellen….

  Love As Always
  Di Mario

Geef een reactie