Gemengde gevoelens

bVision PhotographyMet gemengde gevoelens kijk ik terug op deze 31ste januari een eind terug in de tijd. Antoinette en ik wilden samen door het leven als getrouwd stel en hadden daar een unieke datum voor uitgekozen. Het huwelijk zou voltrokken worden op 31 januari 1975 de verjaardag van Bea. Bea was toen nog geen koningin en onze hoop was dat we altijd vrij zouden zijn op deze dag als Juliaantje de troon zou overdragen. Nu 38 jaar later gaat ze er van tussen en krijgen we een koningsdag. En uiteraard wordt 31 januari nog steeds geen vrije dag, en we zijn een volledige generatie verder, ik geloof we worden oud. Een bloemetje hoort er vandaag wel bij. Weliswaar een gewoon boeketje tulpen met een gratis vaas van de Appie in Beek, maar dat maakt het plezier alleen maar groter. Een mooie orchidee was ook mogelijk geweest, maar daar heb ik gewoon geen plaats meer voor. We hebben al teveel van die planten in circulatie…
Ik ben overigens geen voorstander van een koningshuis, en zeker niet nu dat waterhoofd koning wordt. Ik zie er gewoon de toegevoegde waarde er niet van in. Maar voorlopig zullen we het er mee moeten doen.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

25 Comments

 1. Nog gefeliciteerd Sjoerd en Antoinette! Wat heerlijk dat jullie dit samen thuis gezond en wel konden vieren. En een vrije dag kun je altijd nog gewoon opnemen.

 2. Als republikein en Groen Links of D’66 fan, begrijp ik je waardering voor die rode boot in onze laatste log 😉 Fijn weekend amigo. Saludos de Albert

 3. En dat die koningsdag 27 april wordt, is ook een kwestie van wennen, wat ons wel niet meer zal lukken net zoals onze ouders en grootouders er last mee hadden om afscheid te nemen van hun 31e augustus als Koninginnedag. We worden dus inderdaad ouder, Sjoerd.

 4. Antoinette en Sjoerd, Van harte gefeliciteerd met jullie 38 jarig huwelijksfeest. En mede namens Albert wens ik jullie nog vele jaren samen, zeker na wat er de afgelopen feestdagen met jullie gebeurd is.
  Groetjes Mara

 5. Ha Sjoerd,

  Zo geldt hier het zelfde, een gebeurtenis roept een verhaal op.
  Maar na 38 jaar nog steeds samen, in voor en tegenspoed. oma

 6. Gefeliciteerd met jullie trouwdag. Je zou natuurlijk kunnen overwegen opnieuw in het huwlijk te treden en dan op 27 april. Houd je in elk geval toch nog iets aan het Waterhoofd over. 🙂

 7. Van harte met jullie dag, dikke klapzoen voor allebei X!!!

 8. Iets anders kost ook veel geld!

 9. Goh dat ik nu net op jullie huwelijksdag hier terug binnenval, n fijn toeval 🙂 Van harte gefeliciteerd ! Enne over dat konings- of koninginnenhuis ga ik best niet verder uitwijden, laat me zeggen : ik volg je mening…

 10. Van harte, wij op 29 april, maar ja, nu is er geen feest meer een dag erna.

 11. Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag, maak er een fijne avond van.
  😉

 12. Dit lijkt me het moment om die opvreters eens af te schaffen!
  Nou ja, gefeliciteerd met weer een huwelijksjaar er bij!

 13. Gefeliciteerd met jullie trouwdag! 🙂

 14. heel veel gelukwensjes vandaag voor jou en Antoinette, het boeketje staat daar mooi

 15. Proficiat met jullie huwelijksdag.

  Wat is het alternatief van een koninghuis, een president die om de zoveel jaar gekozen moet worden, wat dan weer kapitalen kost, en telkens weer eentje die de dezelfde fouten maakt als zijn voorganger.
  Daaromheen een stel politici die zich weer in de picture moeten zetten enz. danwel hun kansen zien om hun zakken te vullen.

 16. Van harte gefeliciteerd, nog vele gelukkige jaren samen!

 17. hai Sjoerd,

  nee, wat mij betreft had het koningshuis nu met het aftreden van Beatrix afgesloten mogen worden.
  Ik ben Republikein. Ik zie niets in deze troonopvolging.
  Ik zorg dan ook, dat ik 30 april het land uit ben.

  En jij: van harte gefeliciteerd met je trouwdag!
  Fijn, dat jullie dat samen kunnen vieren!!

  Hartelijke groet van Marlou

  .

 18. Van harte gefeliciteerd!

 19. Gefeliciteerd met jullie huwelijksdag. Fijne dag!

 20. Mooie huwelijksdag jullie samen! En eerlijk gezegd heb ik liever Willem Alexander en Maxima aan het hoofd van onze staat dan dat rapalje dat er nu zit. Maar wie ben ik?

 21. Van harte gefeliciteerd Sjoerd!
  En over dat koningshuis deel ik de zelfde mening.

 22. Gefeliciteerd met deze dag. Gelukkig zijn er nog setjes die zo lang met elkaar willen samenleven. Dat zou veel meer moeten gebeuren. En die tulpen? Niets mis mee het brengt vrolijkheid en voor jaar. En het zijn heerlijke eigenwijze bloemen die elk op een eigen wijze nog doorgroeien in de vaas. Past mooi bij een langdurig huwelijk, elkaar genoeg ruimte geven om zichzelf te kunnen zijn.

 23. Dat is een mooie tijd. Wens jullie een mooie dag vandaag. Geniet ervan. Ookal ben je misschien niet vrij.

  Love As Always
  Di Mario

 24. Van harte proficiat met jullie huwelijksdag.
  Maak er zelf toch maar een gezellig feestje van.

Geef een reactie