Kunst in Appeltern

bVision Photography

Niet alleen bloemen, planten en bomen staan centraal in de tuinen van Appeltern, ook kunst wordt niet vergeten. Niet dat ik kunstkenner ben, integendeel, maar ik weet wat ik zelf leuk vind. En dat moet dan op de foto. Zoals deze boom van Cortenstaal.

bVision Photography

Ik ga er ook geen beschrijving bij geven, maar het is kunst met een knipoog. Zoals de metalen bollen met ingebouwde gebogen spiegels. Als je er een foto van maakt staat alles ondersteboven. Ook de oranje bollen voegen iets toe. Soms is het dan jammer dat onze tuinen daar meestal iets te klein voor zijn.

bVision Photography

Alhoewel ik me wel afvraag hoe je aan die zebrapalen komt. Wellicht heeft dit eerst enige slachtoffers gekost, want zo te zien waren ze echt. De lampen zijn alleen vervangen door een vogelhuis…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. ben evenmin een kunstkenner maar sommige dingen vind ik mooi/spreken me aan, andere dan weer niet of denk ik wat n rommel. Die boom heeft wel wat en zo ook die oranje bollen. Maar vooral die onderstebovenbol lijkt me reuze-interessant !

 2. De boom doet mij denken aan een museum in Bretagne. Die mijnheer had van alles gemaakt van dit soort materialen. Naam is mij even ontschoten. Komt vast wel weer eens in een blogje van mij voorbij

 3. Dat zijn flitspalen voor hardlopers in de tuin?

 4. Ben ook geen kunstkenner maar hoorde gisteren bij de opening van Beelden in Leiden dat dit ook helemaal niet hoeft. Je kan iets mooi of niet mooi vinden,in beide gevallen heeft het je wel bezig gehouden (niet van mij he :-)) en daar gaat het om.

 5. Ha Sjoerd,

  Wel grappige kunst, de boom is wel handig in de tuin, kun je alles in hangen. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM.

 6. Kunst is om je te verbazen en om tongen los te maken en dat is de kunstenaar gelukt gezien de reacties

 7. ja, ik had dat allemaal ook op de foto gezet, mijn smaak is het wel! Vooral de stralende zon er bij!

 8. Grappige tuinen daar in Appeltern, maar het ritje met de cabrio spreekt mij het meeste aan, dat lijkt me ook erg leuk. Helaas kunnen hier alleen de ramen van de auto open…

 9. Voor dit soort kunst moet je toch echt wat een grotere tuin hebben, want ik wil er zelf ook graag nog eens een paar stappen kunnen maken. Die bol met die spiegel spreekt me nog het meest aan, en die heeft wellicht ook wat minder ruimte nodig …

 10. Kunst met een grote “K”? Het bekende smaakverhaal.

 11. het is zeker aparte kunst zoveel zie ik wel

 12. Hai Sjoerd,

  de tuinen van Appeltern.
  Die zijn behoorlijk beroemd.
  Ik wil er nog steeds eens naar toe.
  Misschien gaat dat nog een slukken…

  Ziet er fraai uit!
  Groet van Marlou

  .

 13. Kleurrijk is het zeker! Ik vind het leuk!

 14. Sommige kunst snap ik niet. Die spiegelbol vind ik leuk. De rest toch wat minder.

 15. die spiegel vind ik eigenlijk het leuks om te zien. Die zou wel in mijn tuin kunnen. Zullen de kinderen leuk vinden.

  Love As Always
  Di mario

 16. Over smaak valt niet te twisten maar behoudens de holle spiegel vind ik het maar niks. Ik denk ook als je afvalboom van cortenstaal in je voortuin zet dat je binnen de kortste keren een schrijven van de gemeente hebt met een dringend verzoek om de “rommel”op te ruimen.

 17. Mooi hoor, zeker die foto met de oranje ballen, ik mag dat wel…!!
  Fijne dag vandaag en op naar een mooi weekend Sjoerd.

 18. Een soort van landschapskunst, die een originele en smaakvolle toevoeging is aan de schoonheid van de tuin. Aan mij is het stuk voor stuk besteed.

Geef een reactie