De Nederlandse Stones

Gisteren verdwaalde ik in mijn muziekdossier en kwam de onderstaande groep tegen. Jarenlang had ik niets van ze gehoord, maar nu kwamen ze zo maar in ene door mijn hoofd spelen. De wat jongeren onder ons zal het weinig zeggen, maar degene uit deze tijd weten dat het de muziek was waar je op een festival naar toe moest. De Bintangs is een van de oudste Nederlandse popgroepen. De groep werd in 1961 in Beverwijk opgericht, en ging na een korte periode indorock te hebben gespeeld over naar het ruigere Rhythm & Blues. Ze kregen als gauw de naam als zijnde de Nederlandse Rolling Stones. Luister maar eens naar dit nummer en laat weten wat het u nog zegt. Overigens betekent Bintang ‘ster’ in het Indonesisch en is het tevens een biermerk, maar dat terzijde.

Ik vind het een waardige afsluiter van deze week en wens een ieder een heel fijn weekend. En voor de PinkPoppers, de Bintangs waren daar ook…19 Comments

 1. die groep ken ik. jammer dat ze door al die personeelswissels vlug vergeten werden door het grote publiek. De groep die nu nog onder die naam optreed heeft weinig met deze te maken. Ze leken inderdaad op de stones qua sound, maar die fluitsolo had eveneens van Jethro Tull of Focus kunnen zijn.

 2. Dat zijn van die groepen die je (wij) nooit meer vergeten. Ze treden nog steeds op en weten het publiek nog steeds helemaal gek te maken. Voor de ouderen een blik van herkenning voor de jongeren een eerste kennismaking als je deze foto’s en filmpjes gemaakt bij de Leidse jazzweek ziet.
  http://leidseglibber.punt.nl/content/2010/01/bintangs-oude-tijden-herleven

 3. Muziek mag ook best wel een beetje vet zijn. Lijkt mij.

 4. Nog nooit van gehoord. Maar dat kan ook meer met de leeftijd te maken hebben. Ik zal het weleens aan mijn moeke vragen.

  Love As Always
  Di Mario

 5. geeft een goed gevoel om zo iets nog eens terug te horen

 6. Een gouden herinnering die tegelijk nogal wat andere dan de bekende namen oproept. Herinner je je nog bijvoorbeeld de Ro-d-ys of Les Baroques? Bijna van hetzelfde laken een pak.

 7. Klinkt inderdaad als de Stones, waar ik niet zo’n fan van ben.

 8. Na het beluisteren van het nummer begon er weer een belletje te rinkelen.

 9. ja, lekkere muziek hoor, vooral het gedrum keutelt lekker voort!

 10. Ojee, ben ik ook al zo oude rocker, dat ik met deze groep kan meezingen (het is meer mee-brommen)
  Ik geniet nog een weekje van de vakantie en dan haal ik mijn blogschade wel weer in. 🙂

 11. Heerlijke muziek, natuurlijk ken ik die nog. Krijg er kippevel val 🙂

 12. Van uit mijn verre herinneringen Sjoerd !

 13. In de jaren 70 heb ik ze nog eens zien en horen optreden. Het is muziek die ook nu nog steeds het beluisteren waard is.

 14. Haaaa de Bintangs!
  Ik heb nog bij Frank Kraaijeveld in de klas gezeten.
  Lekkere ouwe rockers!!

  groetje van Marlou

  .

 15. ja natuurlijk ken ik die mannen…….
  goeie muziek, heb ze nog eens op een festival gezien, jaren geleden…………..

 16. Wel eens van gehoord, maar …..
  Fijn weekend.

 17. En .. Een Bintang pilsje smaakt ijskoud héél lekker. Overigens traden de Bintangs een aantal jaren geleden, vóór de crisis, nog op tijdens een groot feest van onze werkgever in de Jaarbeurs in Utrecht, waar toen o.a. ook Ali B en Guus Meewis optraden. De Bintangs waren voor mij wel de hoofdact toen. Oude tijden herleefden.

 18. een mij geheel onbekendenaam

 19. Ik moet je bekennen dat ik er nog nooit van gehoord heb.
  Op naar een stralend weekend.

Geef een reactie