Fluiten – door Frank

Net had ik er weer een, een bumperklever. Nou trek ik me er niet veel van aan, maar toch.. En ik reed keurig 120, wat mocht.  Kennelijk zijn de niet malse boetes in Nederland nog steeds niet hoog genoeg voor een aantal lieden. Want anders deed men dat niet, toch? Deze week in de Telegraaf een ingezonden brief van iemand die zich kwaad maakte over de hoge boetes in Nederland, en vervolgens blij verteld hoe hij fluitend de 20 euro boete voor te hard rijden in Duitsland betaalde. Tja als ik fluitend een boete ga betalen dan is hij niet hoog genoeg geweest, toch?

Ik heb wat cijfertjes geleend ergens, en als je even naar de tabel kijkt zitten er in sommige landen bedragen bij dat je gelijk je auto kunt verkopen om de boete te betalen. Ik denk dat als je 2860 euro (Groot-Brittannië) moet betalen voor 50 km te hard dat je toch wat snelheid gaat in houden. Of een glaasje teveel, 5715 euro ook in Groot-Brittannië, dan pak je toch maar een taxi.

 

15 Comments

 1. Sta te kijken van de verschillen in hoogte. OT ik zit 28 juli de hele dag in het stadion 🙂

 2. aan dat soort lijsten begin ik niet eens. Ook niet als ik mij erg verveel.

 3. Toch blijkt het dat ook hoge boetes niet afschrikken, men neemt een ingecalculeerd gok.

 4. Het is zo simpel. Mensen vinden eigenlijk dat iedereen die de regels overtreedt bekeurd moet worden.. behalve hunzelf. De regels zijn er niet voor niets. Voornamelijk voor de veiligheid van de medeweggebruikers.

  Love AS Always
  Di Mario

 5. Gelukkig krijg ik hooguit zo af en toe eens een boete na een snelheidsovertreding van pakweg een kilometer of 4.

 6. Ik wacht nog altijd op een boete uit Belgie, van vorig jaar augustus… oeps, 10 km te hard rond Antwerpen

 7. Ik betaal geen boete fluitend.
  En betreft de hoogte, voor sommige lui niet hoog genoeg.

 8. Die regels zijn er niet voor niets, dus daar moet men zich aan houden.

 9. Wat mij betreft mogen ze die figuren die onnodig links blijven rijden ook hard aanpakken, die zijn er doorgaans de oorzaak van dat andere automobilisten rare dingen gaan doen. Vaak de lieden met een BMW, Audi of Mercedes die niet van die linkerbaan af te krijgen zijn!

 10. Allemachtig… wat een bedragen.
  Nee… dan hou je je toch braaf aan de snelheid!
  Ik heb één keer een boete van 80 gulden (ja… gulden) gehad voor te hard rijden.
  Ja… in mijn deux-che-vautje!!!
  En dat vond ik zo ontzettend zonde, dat ik nooooooit meer te hard heb gereden.
  Ik vind het heerlijk om rustig te “kachelen”.
  Dan kom je er namelijk ook!

  Dag!
  groet van Marlou

  .

 11. de boetes kunnen niet hoog genoeg zijn en wat Sjoerd zegt daar ben ik het helemaal mee eens

 12. De hoge boetes liegen er niet om, ik begin vooraf al op te passen.
  Ook beter voor mijn portomonnee.

 13. Ze vergeten in zo’n tabel erbij te zetten dat bijvoorbeeld meer dan 50 te hard in Nederland ook invordering rijbewijs is. Dat doet meer pijn dan een geldboete…

 14. Inderdaad Frank ! En ze lachen daar niet mee hoor ginder ! En een nachtje jail kan daar ook heel vlug !

Geef een reactie