Ein Trabbi

bVision Photography

Di Mario vond onderstaand autootje en had bij voorbaat al een gedachte naar mijn virtuele garage. En terecht uiteraard. Het in Oost-Duitsland geproduceerde autootje maakt deel uit van een stuk automobielhistorie. Wat de Kever in west Duitsland was had de Trabant in oost Duitsland moeten zijn. Slecht weinigen weten dat de auto eigenlijk Sachsenring heette en dat Trabant de typenaam was. Nog minder bekend is dat deze auto gebaseerd is op een Audi P70 model en gebouwd werd in de voormalige Horch-fabriek.

bVision Photography

De Trabant die u hier ziet is een Trabant 601, met een tweetakt benzinemotor van bijna 600 cc en vermogen van 30 pk. De eerste tenaamstelling in Nederland is 1967, of dit de echte leeftijd van deze auto is, is niet duidelijk. Normaliter werden er eigenlijk geen Trabant naar het westen geleverd. Meestal waren dat exemplaren die besteld en toegekend waren, maar op de een of andere manier niet konden worden uitgeleverd. Het zijn lekkere pruttelbakjes, die tweetakt motoren, het klinkt hetzelfde als de DKW’s van vroeger. Deze mag dan ook zeker mijn virtuele garage in.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

 1. Ik blijf het zulke mooie autootjes vinden 🙂

 2. Nooit een live van gezien. Het zou ook zo een daf kunnen zijn.

 3. De Trabant, ken ik wel, maarde extra weetjes was mij niet bekend.
  Wel interessant om ook te weten te komen.
  Na de val van de muur zag je veel meer, je hoorde ze al van “ver” aan komen pruttelen. Hans

 4. Ik vind ze toch stoer, en grappig en robuuts, als dat een woord is!

 5. wow gave kleur…………….. helemaal mijn ding.
  😉

 6. Oja,
  Ik kocht hem bij http://www.monochrom.com even Pincap en je ziet hem!

 7. Leuk ik ken ze nog van vroeger, veel kunststof en een tweetakt motor. Het was niet mijn type auto, ik had toen een 2CVtje.

 8. Onlangs gelezen dat ze de fabriek weer in bedrijf willen nemen.
  http://www.nu.nl/auto/3541621/oud-fabrikant-trabant-wil-doorstart-maken.html
  Dus voor de liefhebbers is er hoop.

 9. Ik kan hem bijna horen pruttelen … 🙂

 10. Wij hadden een aquablauwe, onze eerste auto! En blij dat we ermee waren!

 11. Deze auto staat hier vlakbij op het dorp. Ik kan hem nu net niet zien als ik naar buiten kijk,

 12. Je begint duidelijk met het mooiste model van de foto’s die ik je gestuurd heb 😉 Ze zijn van lelijkheid gewoon mooi… En ja Frank, dat vind ik van die oude dafjes ook.

  Love As always
  Di Mario

 13. Ja, de trabantjes hebben wereldwijd veel indruk gemaakt.
  En nu zijn ze de hoofdprijs waard en heel spaarzaam.

  Fijne zaterdag.

 14. Leuk zo’n Trabi, zou deze niet na de wende aan een Nederlander verkocht zijn? Ik kan me niet voorstellen dat iemand in Nederland ooit een nieuwe zou kopen, dan hadden we zelf toch genoeg vergelijkbare autootjes bij de dealer staan (sorry, maar ik vind die spuuglelijke Dafjes hier erg op lijken). In Oost-Duitsland zie je ze ook niet veel meer, ik was al blij een Wartburg te zien!

Geef een reactie