Käfer mit Mütze

bVision Photography

Eine Käfer mit Mütze werd al snel de bijnaam van deze kever cabriolet. De cabriolet werd van 1949 tot 1980 gebouwd door Volkswagen AG in Wolfsburg samen met Wilhelm Karmann GMBH in Osnabrück. En als het aan de kopers had gelegen zouden ze nu nog verkocht worden. Ik vind het eigenlijk ook wel mooi gevonden zo, een kever met een muts… Helaas werden de eisen welke aan auto’s werden gesteld steeds zwaarder, en het aantal geschikte karosserien steeds moeilijker om te krijgen, de kever was namelijk al lang vervangen door de Golf en dat betekende dan Volkwagen er zijn handen van aftrok, en Karmann het nog een jaartje volhield waarna het einde oefening was.

bVision Photography

Het exemplaar wat u hier ziet is gespot door Carla, van JustCarla.nl. Het betreft een type 15 (de algemene aanduiding voor deze karosserie variant (15a/15b/151 etc)). In dit geval gaat het om een cabrio op basis van een VW 1303 uit 1975. Mooi toch dat er mensen zijn die tijd, moeite en geld steken in dit soort auto’s om ze zolang mogelijk op de straat te houden. Daar zou de regering een voorbeeld aan moeten nemen inplaats van deze mensen te straffen en het voordeeltje wat die mensen hebben doordat ze geen wegenbelasting hoeven te betalen af te pakken. (ik betaal overigens ook voor twee auto’s terwijl ik maar in ene kan rijden). Maar goed, alleen al daarom gaat hij mijn virtuele garage in.

bVision Photography

Ik moet overigens eens op zoek naar sponsors, mijn hobby loopt uit de hand doordat ook andere mensen auto’s in de garage willen plaatsen. Ik ben dan ook op zoek naar een behoorlijke uitbreiding. Een megastal waar ik de varkens naar buiten laat en lekker door de wei laat knorren.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

 1. De naam is erg leuk gevonden.
  De kever blijft een unieke auto.
  Wegenbelasting is op oldtimers ook op eens weer ontdekt.
  Leuk van Carla, volgens mij in soesterberg. Hans

 2. Wat een snoepje! Met mutsje EN zwart… mooi hoor.

 3. Doet mij opeens herinneren aan een oude college van mij toen ik in Zwitserland werkte, hij had een kever met een brilletje (dubbele achterruit)

 4. ik ben toch al gek op deze auto’s en vind deze helemaal super.
  stond er een beetje bij te kwijlen.
  leuk dat ik nu ook de info weet.
  😉

 5. Zo’n Kever cabrio is heel erg leuk, een kennis heeft daar een coupe versie van (kleine achterbank), maar toen hij vertelde wat die nog waard is verschoot ik toch wel van kleur. Een virtuele stalling in mijn virtuele garage gaat niet lukken, die staat al vol met treinen. Ik wens je elders meer succes!

 6. Mooi exemplaar, zeldzaam te zien.
  Mag bij mijn voordeur geparkeerd worden.

 7. Dan was je echt wel iets als je een kever met een open dakje had. Om er mee op een mooie zomer avond gelijk vanavond mee naar Zandvoort te rijden.

 8. Dat zie je inderdaad niet vaak, met een muts. Jammer, ze zijn wel mooi om te zien.

  Love As Always
  Di Mario

 9. Mooi! Toen waren kevers nog mooi, zeker met zo’n mutsje, met de huidige versie heb ik niets meer.

 10. Even een bezoekje afleggen, op een regenachtige zaterdag is daar wel tijd voor 😉
  Ik weet weinig of niets van auto’s, maar ik ben altijd dol op kevers geweest, nog steeds gaat mijn hart open als ik ergens een kever tegenkom.

  Ik wens je een fijn weekend toe

 11. ik wist niet dat kevertjes ook mutsjes droegen 🙂

 12. Een van de leukste wagens die er ooit op de markt gebracht zijn vind ik. Van mij mogen ze ze zo weer gaan maken. En dan met de huidige veilheidsnormen. Moet kunnen.

 13. Ja, de oude kever had van mij ook mogen blijven, met veel plezier mee gereden.
  Bewaar ze maar goed Sjoerd.
  Fijn weekend.

 14. Ja, de eisen werden zwaarder, maar alles werd er ook veiliger door!
  Niet altijd mooier, maar dat is juist goed, anders vonden we die oude modelletjes niet zo leuk.

Geef een reactie