Oorontsteking – door Frank

Oorontsteking, iets wat ik zolang als ik me kan herinneren, nooit heb gehad. Nu dus wel, en ook nog aan mijn beste oor. Ja want ik ben gedeeltelijk doof, ik hoor letterlijk geen fluit, want ik hoor geen hoge tonen. Omdat het ene oor, nog slechter is dan het andere, spreek ik toch nog van mijn goede en slechte oor. Daarom draag ik al jaren hoorapparaten, en om dat de vorige versleten waren heb ik sinds een maand nieuwe. Als ik door het bos wandel zonder mijn hoorapparaten dan is het muisstil, ik hoor geen vogels fluiten niks. Voor ik mijn hoorapparaten had vroeg ik mijn vrouw wel eens, fluiten er nu vogels? Hetgeen ze dan bevestigde. Nou ja ik kon het niet controleren. Zo praten ook veel mensen te zacht voor mij. Pas als ik de hoorapparaten in mijn oren doe dan onstaat een kakafonie van geluid. Soms zelfs wat te hard, maar daar heeft de moderne techniek wat op gevonden, middels een afstandbediening kan ik diverse standen kiezen, en ze ook harder en zachter zetten en zelfs helemaal uit. Een verademing soms, echt waar. Maar nu zit mijn ene oor, door de ontsteking helemaal dicht, zo gezwollen is het. Pijnlijk is het ook en een beetje koorts hoort er ook nog bij. Ik ben al twee keer bij de dokter geweest, maar het wordt tot nu alleen nog maar erger in plaats van beter. Als het eind van de week niet beter is moet ik terugkomen, even doorzetten dan maar.

22 Comments

 1. hopelijk is het nu al wat beter.
  Oorontstekingen kunnen nogal lastig zijn.

 2. Beterschap en mar goed dat blogs geschreven zijn en niet gesproken anders had je hier niets aan 🙂

 3. Oorontsteking is vervelend, maar wel tijdelijk natuurlijk. Doof zijn is niet zo pijnlijk, maar wel vervelend. En dan heb jij nu allebei. Het zit je niet mee. STerkte en beterschap.

  Love As always
  Di Mario

 4. ja, dat is uitermate vervelend, maar je komt er wel door. Kwestie van tijd, sterkte daarmee en van harte beterschap.

 5. Gelukkig zijn mijn oren goed. Hoewel, ik hoor dingen die andere niet horen. En dat kan hele gesprekken zijn.

 6. Oei, oorpijn, gelukkig heb ik dat nog nooit gehad, Van horen zeggen weet ik dat het nare vervelende pijn is. Beterschap

 7. Annette Barendregt

  Ja, dat doet zeer. Balen voor je, Sjoerd. Ik hoop dat er gauw verbetering optreedt.

 8. Het lijkt me erg naar, maar ook met het slapen je kan niet op je rechter oor slapen.

 9. Oorontsteking is verschrikkelijk pijnlijk.
  Dat wens je niemand toe.
  Gelukkig heb je nu de juiste hulp middelen. Hans

 10. Ai, dat lijkt me erg vervelend. Hopelijk ben je er snel vanaf. Beterschap!

 11. Dat lijkt me heel vervelend. Ik hoop voor je dat het snel beter wordt!

 12. Vervelend. Hou het maar goed in de gaten, net van iemand een uitgebreid verhaal gehoord over doffe ellende met oorsuizen en uit de hand lopende duizeligheid.

 13. Zelf gelukkig geen ervaring mee, maar schijnt niet lekker te zijn, beterschap dus

 14. Het ergste is als iemand iets zegt en je hoort het maar half meer ! Als je niet kijkt naar de persoon heb je het niet gehoord en twee mensen verder aan een toog hoort ge alleen maar geroezemoes en begrijpt ge geen bal !

 15. Door al het lawaai en moet de telefoon blijven horen , heb ik ook de eeuwige ruis in mijn oren ; Soms verveelt het , soms niet !

 16. Beterschap, Frank en probeer maar te genieten van de stilte…

 17. Heel vervelend voor je en hopelijk gauw beterschap.

 18. Sterkte Frank met je oorontsteking, dat is een erg pijnlijke kwestie ik hoop voor je dat het snel beter zal gaan.

 19. Hoop voor je dat het snel beter wordt, en beterschap gewenst.

 20. Dag Frank,

  ongevweer mijn verhaal lees ik hier!
  Ik draag dus ook twee hoorapparaten. ben er héél blij mee!!
  Nu kan ik iedereen tenminste verstaan. En als ik geen zin heb doe ik ze uit!
  Maar… dat rechteroor van mij is nu ook lichtelijk ontstoken.
  Moet er even mee naar de dokter…

  Sterkte! Groet van Marlou

  .

 21. ik hoop dat je oorontsteking vlug voorbij is, verzorg je maar goed

 22. Hé dat is erg vervelend en pijnlijk ook nog.
  Sterkte, hoop dat het snel weer over is.

Geef een reactie