Volkswagen135021, maar dan anders

bVision Photography

Deze volkswagen uit 1972 is ook klassiek, alleen niet meer in de originele vormen die daar ooit voor bedacht waren. Deze custom cars mogen niet mijn virtuele garage in, maar kunnen best wel mooi gepimpt zijn. In die tijd werd dat ook al gedaan, dus het kan best zijn dat dit opknappertje zo gekocht is. Vooral die spoiler achter is echt nodig hoor…

bVision Photography

Grappig zijn de type benamingen van zo’n volkswagen:
Type 135021:
1: type 1 (Kever)
3: model: 1303
5: stuur: links gestuurd
0: index: standaard
2: Motor: 1300cc, 44pk motor
1: Versnellingsbak: handgeschakelde 4-versnellingsbak

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

 1. Leuk om zo’n gepimpte te zien, maar geef mij toch maar een origineel exemplaar.

 2. mooie kleur, valt goed op

 3. Doet me denken aan de tijd dat er een stel straat tegels onder de voor kap werden gelegd, om meer voorwiel grip te creëren.

 4. Nee, deze is het voor mij ook niet hoor, ik hou niet zo van dat gepimpte spul, tenminste meestal niet…

 5. Leuk ding, geïnspireerd door de Porsche 911 turbo die ook zo’n taartschep aan de achterzijde heeft. Deze kevers wilde men toen best wel eens voorzien van een Porsche motor, waardoor de spoiler bijna functioneel werd.

 6. Het is in mijn ogen bepaald geen schoonheid, vooral die spoiler vind ik nogal overdreven. Desondanks zie ik deze toch net wat liever dan de nieuwe kever.

 7. Een mooi kleurtje maar wel flets, liever zie ik hem lekker glimmen!

 8. Hadden ze niet van die Kevers bij rallycrosses, in de jaren zeventig?

 9. Een kever….mijn eerste auto en later nog 1…was er altijd heel trots op, allebei in een zandkleur en niet gepimpt…wel verzwaard aan de voorkant met wat stoeptegels, want windgevoelig zijn ze wel… jammer van die spoiler op deze, dat vind ik toch niet zo mooi…gek hè, dat zo’n auto je altijd nog kan raken als je er weer eentje ziet rijden….leuk…een fijne dag….Agnès

 10. Ik vind deze ook leuk om te zien, maar ga toch voor het origineel. Het origineel was gewoon al mooi van zichzelf. In al zijn eenvoud.

 11. Mmmmmmmmm, ik vind deze toch niet zo mooi, maar smaken verschillen natuurlijk. Dat is maar goed ook. Ik hou ze liever origineel.

  Love As Always
  Di Mario

 12. Goede morgen Sjoerd. Ik sluit alle echte kevertjes in mijn hart, gepimpt of niet, ik was dol op die wagentjes. We hebben er in het totaal drie gehad en met alle drie fijn gereden, die lieten je nooit staan. Het enige nadeel was, dat je er eigenlijk een benzinepomp bij moest kopen, want zuinig waren ze niet.
  Ik wens je een fijn weekend toe.

 13. Ja mooi die kever…!!
  In mijn jonge jaren ook een paar jaar met veel plezier in een kever gereden.
  Fijn weekend Sjoerd.

 14. Hij is mooi. Toen ik vroeger in Zwitserland werkte had ik een collega die een brilletje had, was echt mooi. En voor wie het niet begrijpt, een brilletje is een VW met een achterruit in twee delen. 🙂

Geef een reactie