Vitality Check

bVision Photography

Zoals gewoonlijk was ik weer eens een half uur te vroeg op mijn afspraak voor de Vitality Check. Dat werd dus lekker even in de wachtkamer van de Arbodienst zitten, die zoals de meeste wachtkamers is uitgerust met een stapel tijdschriften waar je u tegen zegt, maar de meeste toch wel enigszins gedateerd. Een uitstekend moment om even tot rust te komen, want op weg naar daar had ik even een schuiver gemaakt met de MG in de regen. Het bordje toiletten zag er uitnodigend uit, maar ik kon me bedwingen, gelukkig. Een wat oudere dame kwam monter de wachtkamer in en riep mijn naam, komt u maar. Het eerste was een plasje plegen in een op een koffiebeker gelijkend bekertje, blij dus dat ik me even had kunnen bedwingen, daarna een hartfilmpje, bloeddruk meten, op de InBody voor de lichaamssamenstelling en nog een ogentest. Maar om een lang verhaal kort te maken was de conclusie dat het bloedonderzoek van een paar weken terug over moest, het cholesterol zag er niet best uit, en over een half jaar terugkomen. Niets verontrustends dat me noopt tot extra inspanningen, alleen het advies om eens te gaan zwemmen in de weekends. Nou ja… Een beetje te zwaar (16 kilo), maar daar wordt al jaren aan gewerkt omdat naar beneden te krijgen.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 Comments

 1. Dat overgewicht is heel vervelend, daarmee heb je vaak ook een te hoge bloeddruk en kans op suikerziekte, maar het probleem is dat ik alles (in ruime hoeveelheden) lust….

 2. fijn dat alles oke is, wees er trots op.

 3. als zwemmen niet lukt is wat meer wandelen misschien ook wel goed

 4. Je bent dus op een kleinigheidje na weer goed door de APK gekomen 🙂

 5. De start was al niet zo goed, maar gelukkig geen schade.
  Vervelende keuringen, heb in de show ongevraagd advies gegeven. LOL Hans

 6. Huiswerk genoeg voor de komende wintermaanden!

 7. Daar ben je dan toch weer mooi doorheen gekomen. Denk maar zo de dokters willen dat alle mensen gelijk zijn (gewicht, lengte enz.) Maar dat werkt niet!

 8. Zwemmen is best lekker, maar dan wel in zee of elders in open water, ik heb een broertje dood aan zwembaden met al dat chloor.
  Dat soort schuivers moet je niet te vaak maken, met welke auto dan ook, want dat is allerminst goed voor je hart.

 9. Al met al een prima uitslag van jouw ‘tienduizend kilometer beurt.’ Gefeliciteerd! 🙂

 10. oh ja en het is best lekker, zelfs Joop vindt dat 😉

 11. Ereprijs thee is cholesterol verlagend http://www.leerwiki.nl/Ereprijs_Veronica_Officinalis
  Wij doen elke dag een flinke kop.

 12. Nou Sjoerd, dus het meeste is okay!
  gelukkig maar.
  Ja,… die kiloos…
  Dat is bij mij ook een eeuwige strijd.
  Ik ga met het Zandloper dieet beginnen.
  Dat werkt als een tierelier zag ik bij een van mijn nichtjes.
  Ideetje?

  Succes!
  Marlou

  .

 13. Ze doen er vaak heel gewichtig over. Maar het gaat er ook om dat je lekker in je vel zit.

  Love As Always
  Di Mario

 14. zwemmen wil ik ook wel doen, maar ik haat die hokjes waarin je je moet omkleden. Vooral in de winter met al die dikke kleren is dat een foltering voor mij.

 15. Goede morgen Sjoerd, al met al toch niet al te slecht? Ach die paar kilo, en dat cholesterol zal wel meevallen, tegenwoordig wordt er zo ontzettend veel waarde aan gegeven. Volgens sommige artsen is dat trouwens ook al weer achterhaald.
  Zwemmen is lekker, ik zwem elke maandag een uur lang baantjes, maar echt afvallen doe je daar niet van hoor, of je moet als een dolle motorboot door het zwembad sjezen.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

 16. Je hetb dus wat zaken om goeie voornemens voor volgend jaar van te maken.

 17. Die kilo’s eraf… en dat met December voor de deur, good luck!

 18. Zwemmen is wel enorm lekker om te doen. Ik doe het alleen in de zomer. Een hlijder maken met de auto is minder.

 19. Dat heb je dan maar weer gehad.
  Nu kun je zelf aan de slag.
  Fijne dag vandaag.

Geef een reactie