1969 FIAT Shellette

bVision Photography

Deze Fiat Shelette heb ik gevonden bij mijn vrienden van Hyman LTD Classic Cars, zie ook het logo van hun ergens hiernaast in de rechter kolom. Eigenlijk is de geschiedenis van deze auto heel verwonderlijk. In amerika werd de Fiat Jolly uitgebracht. Een kleine fiat zonder dak die voornamelijk werd meegenomen op wat grotere pleziervaartuigen om als ze in de haven lagen, een vervoermiddel ter beschikking te hebben. De basis was een Fiat 850 die volledig werd gestript en die alleen een stukje tentdoek als dak had had om meer rond te rijden.

bVision Photography

Jachtontwerper Plillip Schell werd in de gelegenheid gesteld om samen met Giovanni Michelotti hiervan een eigen ontwerp te maken. Basis werd dezelfde fiat 850 met 47 paardekrachten onder de motorkap. De hele carrosserie werd van fiberglass gemaakt en voorzien van een rotan interieur. Er zijn er maar tachtig van gemaakt en dit is een van de weinige exemplaren die nog in originele staat zijn. Alleen de lak is nieuw erop aangebracht. De prijs, voor een goede 50.000 euro mag je hem meenemen. Je hebt dan wel een keurige auto met maar 15.000 km op de teller en waarvan er nog maar 10 bestaan.
De foto’s zijn eigendom van Hyman LTD Classic Cars, ik heb de rechten verworven om deze te mogen publiceren op mijn eigen site.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

 1. Annette Barendregt

  Ik vind het een snoeppie! Die kleur en die rotanstoelen. Om van te smullen, zo mooi. Ik ga eerst ff sparen voor een schip voor bij die auto. Want ik wil natuurlijk het plaatje wel helemaal compleet hebben. 😉

 2. Wat een eigenwijs ding. En die rotan stoelen, echt heel bijzonder. Maar mooi? Neu dat nu ook weer niet

 3. Deze kan nooit veel gekost hebben.

 4. Poe poe bijzonder gaaf idd.

 5. Bijzonder wagentje, maar voor dat geld hoef ik hem niet!

 6. wow, helemaal super dit karretje…………..

 7. Een heel speciale auto, zeg maar uniek.
  Deze uitvoering ken ik helemaal niet, spartaans met de rietenzetels.
  Voor de prijs hoef je hem niet te laten staan, uhm. Hans

 8. mij geheel onbekend karrteje.
  Zomers autootje… iets anders dan de MG van je.

 9. Dat is wel weer een heel bijzonder exemplaar, Sjoerd. Deze zul je ‘in het wild’ helaas niet meer tegenkomen dus. Toch jammer ….
  Goed weekend verder!

 10. dit doet me aan de Jetsons denken, SF uit de jaren 50 en 60.

 11. Eentje met zonder dak, en dat is best bijzonder. De kleur is mij iets te hard.

 12. Wat een schattig zomers autootje! Die wil ik ook wel voor erbij 😉

 13. Ik vind dat rotan interieur echt geweldig gevonden. Niet dat ik het in mijn Citroen zou willen hebben, maar in deze wagen past het echt mooi.

 14. Ik zeg, van lelijkheid is hij wel mooi. Bijzonder is hij wel. Nog maar 10 stuks.

  Love As Always
  Di Mario

 15. Dat is wel een hele bijzondere uitgave, zeker met de rieten binnen bekleding.
  Fijne zaterdag en geniet volop.

Geef een reactie