Apache Tomcat

Vandaag gaan we een dagje cursus volgen. Een van de drie dagen dat deze in-house training plaatsvindt. Vrijdag deel twee en volgende week maandag deel drie. Het wordt zelfs een privé training omdat de cursus gegarandeerd door zou gaan. Maar goed, dat maakt mij niets uit, hadden ze het maar beter moeten regelen. Aangezien het een cursus is die naast mijn werk ook prive wel van toepassing is, wordt dit een uitdaging. Apache Tomcat is een JAVA server die vaak gebruikt wordt om applicaties te hosten. Zeg maar de tegenhanger van Microsoft IIS met Active Server Pages (ASP). Alleen is Apache Tomcat server in principe open source. Deze pagina waar u nu naar kijkt draait op Apache server software met een PHP engine. Maar goed, dit is technische praat waar u waarschijnlijk niet op zit te wachten. U wilt alleen maar weten wat ik ga doen vandaag, en dat is goed opletten, braaf zijn, opzitten en pootjes geven. Om het maar eens beestachtig uit te drukken.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

 1. Knap hoor, lijkt mij heel moeilijk……………..

 2. Doe de groeten aan TomEE 😉

 3. ja, ik vraag me af of dat wel nut heeft, al die moeilijke woorden. Het leven ingewikkeld maken, of inzichtelijk, kan ook.

 4. soms moet men wel eens vorming volgen. Houd moed !

 5. Even te hoog gegrepen, 4602 bedoel ik.

 6. De computer techniek gaat maar door. Het programmeren van een 6402 processor kon ik nog net bijbenen.

 7. Dat gaat mij weer ver boven de pet, maar ik hoop dat jij er in een goede sfeer weer het nodige over bijleert.

 8. hai Sjoerd!

  geweldig om weer even les te krijgen.
  Ik wou dat ik mee kon doen…
  Je moet altijd blijven leren en van alles opsteken.
  Anders blijf je steken in het oude.

  En ja… wat Ria zegt is ook waar: “Niet teveel naar de juffrouw kijken…”
  Hahaha!!!

  groetjes van Marlou

  .

 9. Terug naar de schoolbanken is altijd wel weer leuk, en je wordt er wijzer van.
  veel plezier.

 10. Extra informatie is altijd goed. Succes!

 11. IK ben van plan mijn blog ooit nog eens op te zetten in ASP. Ik heb een paar jaar geleden mijn certificaten gehaald, en doe er voor mezelf veel te weinig mee. Het is dat mijn huidige host het niet ondersteunt voor een schappelijk bedrag.

 12. En niet teveel naar de juffrouw kijken 😉

 13. dus oortjes en oogjes open en goed luisteren

 14. Een leerzame dag dus… suc6

 15. Jij wordt er vast en zeker wijzer van, en dat is toch de bedoeling…!!
  Succes vandaag.

 16. He bah, weer zo’n kattenblogbericht. 🙂

 17. Dit is inderdaad voor mij als leek te technisch. Behalve de laatste twee regels die begreep ik volkomen.:-)

Geef een reactie