De Saker Valk

Dit exemplaar vond ik gisteren bij Intratuin in Roermond, Een Saker Valk. Je hebt mensen die zich het lot van roofvogels aantrekken en dan bij intratuin een plaats krijgen om te collecteren. Ik kan het dan niet laten om daar iedere keer weer wat aan te geven. Niet alleen voor de vogels, maar zeker ook voor de mensen erachter. Naast deze op de foto, waren er nog meer, maar deze hapte onmiddellijk, gelukkig naar de camera. Een andere Valk durfde ik wel te aaien. Helaas was deze nog een ietwat verstoord door de reis en moest nog wat acclimatiseren, hetgeen mij een kleine knauw opleverde, maar och, hij bedoelde het niet kwaad. De sneeuwuil was ook nog niet in zijn doen, en om zielige beesten op de foto te zetten is mijn aard niet.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

 1. Ik vind ze toch een beetje eng en zo, niet echt iets om te aaien.
  Wel om op de foto te zetten, want erg geniek daarvoor.

 2. De foto is zo en zo al erg mooi, die knauw is bedrijfsrisico.
  Zijn belangrijke doelen, we hebben de roofvogels ook echt nodig. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 3. Ik geef allen nog maar als ik zie dat het ook zichtbaar helpt. En dan vooral lokaal.

 4. ik ga niet vlug zulke vogels aaien.
  wel mooi op zien en de foto is goed gelukt !

 5. Prachtige vogel Sjoerd, en je hebt hem of haar mooi op de foto gezet.

 6. OT, die horen bij mijn leven. 😉

  Love As always
  Di Mario

 7. Mooi portret. Zo dichtbij krijg je ze in de vrije natuur niet voor de lens, maar om ze nu meteen een vinger te geven met het risico dat ze je halve hand pakken, dat zou ik er toch niet zo snel op wagen.

 8. Helaas is het gesleep met de dieren niet altijd aan te raden, maar op deze manier krijgen ze wel het broodnodige geld.

  Love As Always
  Di Mario

 9. Ik vraag me dan af of ze niet net zo goed zonder de vogels mee te nemen kunnen collecteren, hang dan bv een paar mooie foto’s op zoals deze!

 10. Het zijn iig prachtige vogels die een hard leven hebben in de vrije natuur. Mooie foto!

 11. Wat een prachtfoto! Mooi dat je ze dit doen, ze mogen zeker niet achter blijven. Ik zou ook geven.

 12. Een prachtig portret van een mooie vogel.
  Maar is dit dan een huisdier? Of trekken ze zich het lot van de dieren zo aan, dat ze de natuur weer in mogen?
  Fijne maandag gewenst.

 13. Mooie beesten, maar wel op afstand.
  Ik zal ze zeker niet gaan aaien.
  Goede start van de nieuwe week.

 14. Wat een mooie kop he. Held hoor dat je durfde te aaien, ik ben er altijd een beetje bang voor.

Geef een reactie