Basketbal

bVision Photography

Op de verjaardag van mijn vrouw, afgelopen dinsdag was ikzelf naar Weert afgereisd, om te kijken naar een basketbalwedstrijd tussen Maxxcom BSW en Rotterdam Basketbal. Beide teams staan er niet echt best voor. Maar het enthousiasme van het publiek doet wonderen. Ik heb absoluut geen verstand van het huidige basketbal, maar wel van het spel dat gespeeld moet worden en dat is gewoon leuk. Op TV zal ik er nooit naar kijken maar live is het heel anders, niks haat en nijd, gewoon leuk. Tuurlijk zijn er hatelijke opmerkingen tegen beslissingen, maar die worden door iedereen genegeerd. Frustraties mag je uiten… toch.

bVision Photography

Door mijn aanwezigheid, camerawerk en enthousiasme presteerde de thuisclub uiteraard boven de normale norm, iedereen wilde wel een mooi shot doen. En een thuisoverwinning kon dan ook niet uitblijven. Alleen om nu iedere week weer naar Weert af te reizen, zonder enige sponsoring gaat ook mij te ver. Toch wens ik deze jongens veel succes met hun overwinning. Als je dieper kijkt zie je op de foto de shirtsponsor, Stepco, het ICT bedrijf… Nog steeds sponsor, maar niet meer op het shirtje.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

 1. ot wij ook geen sneeuw hoor de foto’s waren het resultaat van een korte maar hevige hagelbui, maar het waren wel vier minuten winter. 🙂

 2. Ik heb de afgelopen twee jaar een paar wedstrijden van ZZ Leiden gezien. Ik vind inderdaad ook de sfeer in de sporthal bij basketbal erg leuk en het spel is lekker flitsend

 3. Mooie foto’s Sjoerd, en dat in een zaal met slecht (gelig) licht!

 4. Ja een live wedstrijd i altijd leuker, je hoort en ruit het spel, de mensen om je heen, het is veel levendiger. Hans

  ot, we durfden nooit meer mee.

 5. In mijn jongere jaren heb ik een aantal wedstrijden van Donar uit Groningen gezien. Het is een mmoie sport, maar je moet het wel in de zaal beleven, want op tv vind ik er weinig aan.

 6. Heel cool! Leuk om te zien!

 7. Dat zijn mooie foto’s Sjoerd, en ik weet hoe moeilijk het is om er een mooie foto van te maken!

 8. Toch de sponsor nog mooi in beeld gebracht, al kostte het even tijd voordat ik het ontdekte. Toen ik pas in Dokkum woonde waren het de hoogtijdagen van de volleybalclub DVC. Ik heb toen nog al eens op de tribune gezeten en ik vond het prachtig, dat publieksgebeuren. Inderdaad heel wat anders dan het thuis op de bank zien.

 9. Sjoerd,
  Fijn dat je er was. Prachtige foto’s!

 10. Op school regelmatig basketbal gespeeld, nadien nooit meer gespeeld.
  Ik was ook geen uitblinker daarin, zal wel met de lengte te maken hebben.

 11. Ha die Sjoerd,

  ja… je hebt gelijk: mooie sport!
  Ik houd van sporten, waarop sportief gespeeld wordt.
  Dus… niet van voetballen: shirtje trekken en op elkaars tenen en schenen trappen.
  Nee.. geef mij maar basketbal en vooral: honkbal.
  Dat is écht mijn favoriete sport!!

  groet van Marlou

  .

 12. Oh, dat zijn altijd van die tweemeterjongens, die leggen met gemak die ballen in dat netje 🙂

 13. Ik heb in het verleden jaren aan basketbal gedaan. Tot ik toch echt meer in krachtsport zag. En dat doe ik nog steeds. Opnieuw, dat dan weer wel,.

 14. live meemaken is altijd zo veel mooier dan via TV. Je zult vaker moeten gaan vermits de thuisploeg nu gewonnen heeft

 15. Och over die sponsoring hoef jij toch niet na te denken, IK weet zeker dat ze het leuk vinden als jij ze gaat sponsoren. Dan hebben we al twee bloggers die hun naam op het shirt van een team hebben.

  Love As Always
  Di Mario

 16. Goede morgen Sjoerd, alleen wel vreemd dat die hamburgertent ook sport sponsor is. Ik hoop dat de mannen daar toch niet al te vaak gaan eten.
  Maar wel logisch dat de thuisclub wint, wanneer jij daar aanwezig bent met je camera. 😉 Ze zouden je er altijd bij moeten hebben, of zou dat dan competitie vervalsing worden?
  Mooie actiefoto’s trouwens.

 17. Een sportwedstrijd live bijwonen is altijd wel speciaal.
  Mooie foto’s Sjoerd.

Geef een reactie