WNF

Al jaren geniet ik van de natuur, zonder hem kapot te maken, maar door te kijken naar de schitterende documentaires die er o.a. door de BBC gemaakt zijn. Maar ook de vroegere documentaires van Jacques-Yves Cousteau. We steunen het WNF dan ook al jaren, net zo goed als we ook natuurmonumenten steunen. We zijn met z’n alle deze aardkloot om zeep aan het helpen en in een vliegtuig stappen om een safari in Afrika te gaan doen kan er bij mij niet in. Ook de overbevissing van de zeeën, het plastic wat door ons in zeeën en oceanen terecht komt doet de natuur geen goed. De mooiste Safari zie je op TV. Daarom zal Coca Cola, sponsor van het WNF er ook geen bezwaar tegen hebben dat ik hun foto deel. Want ook het leefklimaat van deze mooie ijsberen gaat er langzaam aan. Chapeau voor sommige van mijn lezers die spontaan een tasje meenemen om zwerfvuil op te halen (Ria) of die jutteren langs het strand(Hedy). Maar ook de mensen die bewust er een kleine milieustraat op nahouden en letterlijk alles scheiden waar mogelijk, of proberen te beperken uiteraard. Of het veel zal helpen weet ik niet. Maar als we het in ieder geval proberen, alle beetjes helpen toch…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

21 Comments

 1. Veel druppels maken 1 oceaan….dus alle beetjes helpen ja! 🙂

  Overrmogen ( 20 maart ) is het Zwerfie-dag, een dag voor de lente. Allemaal 1 stuks rommel opruimen en als 25% van de Nederlanders dat doet, is in drie dagen tijd Nederland schoon ! ( zie ook mijn verhaaltje op Salty )

 2. hier is het gescheiden huisvuil inzamelen gestaakt, de burgers bakten er niks van, bij de avi (vuilverbranding) kunnen ze dat veel beter!

 3. Inderdaad, alle beetjes helpen. De rotzooi is er ook bij beetjes gekomen.
  Ik zie ook wel eens natuurdocumentaires, en dan meestal wat de EO voor me uitzoekt.

 4. De natuur is mooi, ver weg of dicht bij als je het maar wil zien.
  als men de waarde ook gaat mee tellen zal men zich heel anders gaan gedragen. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 5. Alle beetjes helpen denk ik ook altijd en het gezegde zegt het al, “verbeter de wereld , begin bij jezelf”.

 6. beroepshalve haal ik meerdere malen per week zwerfvuil op en telkens ligt er een verse lading te wachten. Vervuilen is de aard van de mens vrees ik eerlijk gezegd.

 7. als iedereen een beetje uitkijkt gebeurt er al heel veel , wij sorteren, proberen de afval ook zo veel mogelijk te beperken

 8. De BBC is heer en meester in dit soort docu’s

 9. Het zijn ook hier de kleine dingen die ’t doen. Als iedereen zijn eigen afval op een ordentelijke manier weggooit, dan scheelt dat al een slok op een borrel.

 10. Het zou al mooi zijn als wij voortaan als consument ook ‘lelijk’ groente en fruit zouden willen kopen. Veertig procent wordt door producenten weggegooid voordat het in de supermarkt ligt. Eenvoudigweg omdat wij weigeren sinaasappels te kopen die niet mooi oranje zijn en appels met een plekje laten liggen. Sukkels zijn we eigenlijk ook met z’n allen. En waarom eten wij elke dag vlees? Twee maal per week is meer dan voldoende! En nee, biologisch voedsel is niet de oplossing: daar is te weinig ruimte voor en zijn er te veel mensen. Voortaan genoegen nemen met minder lijkt de beste oplossing.

 11. Nog nooit gevlogen, en ik zie het globbetrotten ook het nut niet van.
  Begrijp ook steeds minder van onze consumptiemaatschappij…. ben blij te lezen dat ik niet de enige ben.
  Als ik ga kijken aan de andere kant van de wereld, mis ik de mooie dingen hier.

 12. Het is misschien niet zo dat alle beetje helpen, maar alles waar je op let zorgt ervoor dat het minder snel erger wordt. Ik hoop dat we er maar zuinig mee om zullen gaan.

  Love As Always
  Di Mario

 13. Ik ben e rook altijd mee bezig.

 14. Ik ga er zorgvuldig mee om, en heb ook aardig wat gezien van Jac C. mooie docu!

 15. Zeker weten dat alle beetjes helpen en het geeft ook een goed gevoel af en toe eens wat van een ander op te ruimen. Domme a-sociale mensen zullen er altijd blijven.

 16. Goede morgen Sjoerd, ik scheid mijn afval, probeer zoveel mogelijk zuinig om te gaan met water en energie. Maar ik denk dat dat soort dingen hier door de meeste mensen gedaan wordt. Ik denk ook dat een vliegtuig vol mensen, per mens minder vervuilend is dan auto’s waar steeds kleine stukjes mee gereden wordt. Maar mensen zijn rare wezens en er zijn er veel te veel van op deze planeet. Toch sta ik niet in de rij om zelf als eerst deze wereld te verlaten.
  Nu ik wens je een fijne maandag toe, trouwens ik geniet ook van natuurfilms op de tv.

 17. We MOETEN ons best doen , niet we doen ons best ! het is bijna te laat om voor de volgende generaties een leefbare Blauwe knikker , die je in de ruimte ziet , aan hen te schenken ! Toen ik mijn gras aan het omspitten was , die al twintig jaar gezaaid was , kwam ik een plastiek velletje tegen (rood) die rond rrn rookwrst indertijd gedraaid was … Het was nog intact , plastic , breekt niet af …

 18. We laten allemaal onze ” voetstappen” achter op deze aarde. Met elk schroefje, wat we gebruiken, ieder artikel wat je koopt, ze zeggen dat er voor elk kopje koffie 150 liter water nodig is, ik bedoel maar. Deze week een documentaire gezien (kassa)hoe vis (haring in dit geval) moet lijden voor ze dood zijn, onderzoek heeft uitgewezen dat ze wel degelijk pijn voelen. En na het kaken soms nog minuten lang leven. Over Cousteau wordt door zijn eigen bemanning verteld wat hij soms uithaalde voor de opnames. En in veel natuurfilms wordt soms de natuur een handje geholpen voor de film. Zelf heb ik gedoken, op hele mooie koraalriffen, zonder ooit iets kapot te maken, mijn eerste reactie na de eerste keer, het is net of ik in een film van Cousteau meedeed. Daar hoef ik dus niet meer trots op te zijn. Overigens ondersteun ik stichting Aap en Natuurmonumenten. Maar ik vlieg soms, ik rijd auto (een zuinige met een A label), ik consumeer en vervuil daarmee dus, en breng het glas naar de glasbak, ik heb geen ja nee sticker op mijn brievenbus, want dan kunnen de plaatselijke verenigingen op zaterdag bij mij het oud papier ophalen en plastic wordt keurig apart in de speciale zak gedaan. Tuinafval gaat in de groenbak en mijn katten verwijderen op een milieuvriendelijke manier de muizen uit mijn tuin, maar worden verder gevoerd met de zakjes en blikjes uit de supermarkt. Ze laten hun kattenpootjes (voetstapjes) ook al achter, oh nee die tellen bij mij mee…

 19. als iedereen zijn steentje bijdraagt komt alles goed!

 20. Ik doe mijn best en ook alle kleine beetjes helpen.
  Goede start van de nieuwe week.

 21. De laatste keer dat ik in een vliegtuig zat was rond 1998 voor m’n werk. Toch denk ik dat dagelijks een stukje alleen in een auto naar en van het werk rijden wel eens erger kan zijn dan een paar keer per jaar in een goedbezet vliegtuig naar Verweggistan. Maar goed, alleen in een auto rijden overkomt me als rijbewijsvrij persoon ook nooit.

Geef een reactie