Moodboard

Op het logje van gisteren kreeg ik de vraag wat er van mijn tuin zou worden en wat ik gekocht heb. Daar kan ik eenvoudig antwoord op geven. We willen een redelijk strakke tuin met een tuinhuisje een taxus heg en een afscheiding tussen het terrasgedeelte en de tuin, en hij moet onderhoudsarm worden, niet onderhoudsvrij. Het moet wel ogen als een tuin. Gekocht hebben we nog niets, maar we zijn een Moodboard aan het maken van de ideeën die we tegenkomen. Dat maak ik dan met het mobieltje een foto van en die gebruiken we weer om dadelijk de ideeën vorm te geven. Het moet natuurlijk wel passen in de tuin. Onderdeel van dit moodboard is de onderstaande foto, die ons een idee gaf om het terrasgedeelte af te scheiden van de eigenlijke tuin. Maar vrees niet, ik hou u op de hoogte. Een voordeel van het internet in deze is dat je niet hoeft te kopen waar je gaat kijken…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. Ik zeg altijd maar zo, waar een wil is is een weg en zo blijft het ook allemaal draaiende!

 2. Een tuin ontwerpen is altijd een zaak van wikken en wegen.
  Dat maakt het ook wel leuk om er aan te beginnen, eerst veel ideeën op doen. Hans

  ot, Bakkie jongen was zeker goed op de hoogte.

 3. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden, maar heb er alle vertrouwen in dat het mooi wordt.

 4. benieuwd wat het gaat worden, zo er over nadenken, het hoe en wat overwegen, plannetjes maken dat is ook een fijn tijdverdrijf

 5. Ben benieuwd hoe je dit probleem gaat oplossen!

 6. Oeps, ik ga naar het tuincentrum met een foto van mijn kale tuin, met de vraag wat hij me adviseert er in te zetten. Mijn moodboard wordt dan vooral beïnvloed door het bedrag dat ik moet betalen…..

 7. De voorpret alleen is al leuk, want dan is er nog van alles mogelijk. Ik ben benieuwd wat je er uiteindelijk van gaat maken.

 8. Wij zijn ook bezig om te kijken wat we in de plantenbakken gaan planten.
  Op de een of andere manier wil het niet erg vlotten dit jaar, dat moodboard kan wel eens een goed idee zijn.

 9. Serieuze aanpak, met een moodboard en al

 10. Annette Barendregt

  Taxus is een hele mooie manier om een erfafscheiding te hebben. Hij blijft altijd groen. Ik zou niet anders willen. Er zijn zoveel planten giftig. Die tuinkast vind ik ook wel mooi. Hij is een beetje groot, maar daar is wel een mouw aan te passen. Kan je er geen lekkere plank om op te zitten aan bevestigen? 😉

 11. Ha die Sjoerd,

  lekker he… plannen maken voor de tuin en dan uitvoeren.
  Ik ben helemaal gek op de lente en ben dan ook de hele tijd heerlijk in de weer…

  Dag!
  Succes met bedenken. Ben benieuwd!!
  Marlou

  .

 12. Ja, goed rondkijken en dan je eigen ideeën uitwerken is het leukst. Je krijgt dan echt wat je wilt hebben.

 13. Leuke plannen, dit weertje zet ook aan tot aanpakken. Heerlijk 🙂

 14. Taxus, weet je wel hoe giftig dat is! 😉

 15. Zo heeft iederen zijn eigen wensen natuurlijk voor een tuin en dan is het goed om dat even goed te bekijken van te voren.

  Love As Always
  Di Mario

 16. ik ben eigenlijk eens benieuwd als het af is, hoe het is, want ik zag dat persoonlijk nog niet

 17. Goede morgen Sjoerd, die tuin zal wel prachtig worden. Ik wens je voor vandaag een fijne dinsdag toe.

 18. Een goede voorbereiding is het halve werk.
  Gaat straks helemaal goed komen…!
  Fijne dinsdag Sjoerd.

Geef een reactie