Spanning aan de fort Haakweg in Vrouwenpolder

Trafohuisjes bVision.nl

Dit, min of meer eenvoudige trafohuis is op de kaart gezet door Haba. Het ligt aan de ingang van het oude Breezand op de hoek van de Fort de Haakweg. Het huisje is redelijk nieuw, maar gebouwd in een stijl die meer op Oost-Duitse huisjes doet lijken. Niet het degelijke wat je van zo’n gebouw zou verwachten. Aan de andere kant staat toch zo’n 10.000 volt te wachten. Maar aan de andere kant hoeft een huisje ook niet mooi te zijn, alleen maar functioneel en veilig…

Trafohuisjes bVision.nl

Fort den Haak is een klein natuurgebied met duinen, poelen, graslanden en struweel. Het is gelegen op de plaats van de voormalige schans Fort den Haak, ooit gebouwd als verdediging tegen mogelijke Spaanse landingen op de noordkust van Walcheren. Op de landkaart is mooi de zee te zien waar het eigenlijk om ging.

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

18 Comments

 1. Mag ik dit een plaatje noemen?

 2. Ik vraag mij wel eens af waarom er niet meer van die grauwe huisjes vrolijk beschildert zijn

 3. Zo horen de laag / hoog-spanningshuisjes ook te zijn, functioneel en veilig. Hans

 4. Elk huisje heeft zo zijn charme en past in je mooi afwisselende collectie!

 5. Ik vind dit geen huisje hoor, dit is een blok.

 6. Klein, dat is de wel, kan nooit veel vermogen in zitten.

 7. Vast wel een nuttig huisje, maar desondanks oerlelijk, geen enkele uitstraling

 8. mooi zijn moet het natuurlijk niet, maar als het in de omgeving past of er iets extra’s aan geeft is het nog zo leuk, Simpel en functioneel zou ik dit huisje omschrijven,

 9. Zo’n vier jaartjes geleden er geweest het huisje is mij toen niet opgevallen….

 10. Ik vind het een mooi bescheiden trafohuisje. Wonderlijk dat het nog niet is voorzien vam grafitti …

 11. Tja mooi zijn ze niet altijd, maar ze zijn wel functioneel. En soms is de plaats wel weer bijzonder en dat is hier natuurlijk wel wel weer het geval zo vlakbij het fort.

  Love As Always
  Di Mario

 12. Nou, ik vind het een kleine moeite om ze toch maar mooi te maken. En dat is hier niet echt het geval.

 13. Ik kom een paar keer per jaar in Vrouwenpolder, maar zo’n huisje valt toch niet snel op. Ik heb inmiddels een hele lijst met huisjes voor je die ik vast moet leggen, maar je moet wat geduldig zijn met me.

 14. Niet zo’n fraai huisje, het lijkt me wel een leuke omgeving waar ik helaas nog nooit geweest ben.

 15. Goede morgen Sjoerd, tja ik had het huisje eerder nooit gezien, ik ben er al jaren langs gelopen, het staat dus bij het park met de vakantiehuisjes. Daar zal het dus de stroomvoorziening wel verzorgen voor de vakantiegangers.
  Ik wens je een heel fijne zondag toe.

 16. Spannende Moederdag hoor… haha

 17. dit heb je weer goed gevonden.
  Ik wens je een fijn dagje

 18. Zo tegen het groen misstaat het niet.
  Veilig zal het hopelijk wel zijn.
  Fijne zondag Sjoerd.

Geef een reactie