Stroom in het kruitvat te Uitgeest

Trafohuisjes bVision.nl

Het volgende Trafohuisje is het laatste wat ik van deze soort plaats, niet dat dit er geen is, maar ik wil me beperken tot de wat oudere en nieuwere gemetselde huisjes. Dat levert meestal toch wat ludieke huisjes op. De kant en klare trafo’s welke veel geplaatst zijn leveren meestal alleen graffiti op. Maar goed ook deze is geplaatst en is ontdekt door Frank103. Toch heeft dit huisje een markante plaats, naast het buskruitmagazijn, een historisch monument.

Trafohuisjes bVision.nl

Frank103 schreef hierover het volgende:
Hoi Sjoerd,
dit lelijke huisje staat bij Busch en Dam, gezien vanaf de spoorlijn Krommenie-Uitgeest ga je langs Fort aan den Ham richting Heemskerk. Al vrij snel kom je bij een T splitsing waarbij de weg naar rechts ook Busch en Dam heet, deze loopt ook verder naar de spoorlijn. Bij de kruising staat dit huisje, naast een buskruitmagazijn van de stelling van Amsterdam.
(Buskruitmagazijn bij de Dam)

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

19 Comments

 1. Dat is de mini uitvoering, goed voor een bedrijf.

 2. Het is inderdaad niet het mooiste huisje, maar ze horen er natuurlijk ook bij.
  Off topic, ja echt lekker he die haring bij Atlantic.

 3. Ja, lelijke huisjes zijn ook huisjes, maar daar is verder helemaal niks interessants aan.

 4. Dat is zeker geen schoonheid, dit prefab huisje.
  De locatie kom me bekend voor, we fietsten daar altijd langs als we naar het strand van Heemskerk gingen met onze ouders vanuit Krommenie. Hans

 5. Mijn stroomverbruik zal even iets oplopen.
  Ik ben aan het verhuizen van punt.nl naar wordpress.com.

  Zal dat kans geven op oververhitting in de dicht bijzijnde trafo?
  Ik denk het niet.
  250 oude blogs en het eerste nieuwe blog heb ik geplaatst.

  Even zal ik dubbel plaatsen, maar robalberts.wordpress.com is het nieuwe adres.

  Uitnodigende groet,

 6. @sjoerd en ximaar : uitgeest is te doen, daar fiets ik regelmatig langs!

 7. Toch wel gezellig met de schaapjes erbij, iets hoger gras wat lavendel, een vlag op het monument en hoppa de plek is bijzonder. 🙂

 8. Het is een trafohuisje….

 9. In een vorige aflevering over Krommeniedijk gaf ik al aan dat deze blikken kasten ook niet mijn voorkeur hebben. Ze zijn overigens redelijk op leeftijd (vermoed 60’er jaren), maar er zijn er gewoon teveel van in Noord-Holland. Zeker 200 en misschien wel 1000. Laatst zag ik er 3 aan 1 dorpsstraat ergens tussen Hoorn en Enkhuizen.

  Dat terwijl Uitgeest 2 fraaie stenen huisjes op leeftijd heeft. Een grotere uit de 30’er jaren met van die haan- en hondtegeltjes en deels een stenen muurtje met poort er omheen en in het zuiden nog 1 met zo’n fraai provinciewapen. Die zijn unieker en waarschijnlijk van rond WO-II. http://goo.gl/maps/7OTaK

 10. De omgeving verdient in dit geval meer aandacht dan het huisje zelf, lijkt me,

 11. Hoi Sjoerd!

  Hier in de buurt zullen ook genoeg stenen huisjes staan, het wordt alleen beter zoeken!

  Groetjes
  Frank

 12. Zowel het huisje als de omgeving ziet er hachelijk uit !

 13. Ik geef je gelijk. Deze huisjes zoals op de foto zijn ook niet echt om aan te zien.

 14. Ik vind de stenen huisjes ook leuker. Maar door de plaats is deze ook wel weer apart natuurlijk. Ik ga een rondje doen. Kijken of ik er ook weer eentje tegen kom die ik nog niet gezien heb 😉

 15. Mooi is ie niet, bijzonder qua plek wel. De stenen versies zijn niet altijd mooier.

  Love As Always
  Di Mario

 16. Goede morgen Sjoerd, tja het is inderdaad geen mooi huisje, maar tegenwoordig moet alles natuurlijk alleen maar functioneel zijn.
  Ik wens je een fijne zondag toe, hier is het weer een stralende dag, ik ga er lekker van genieten.

 17. Ik voel de spanning

 18. Moeders mooiste is het zeker niet.
  Fijne zondag Sjoerd.

Geef een reactie