Staatsmijn Emma

De onderstaande foto trof ik aan in mijn digitaal archief en ik heb geen flauw idee waar ik deze vandaan heb. Is ook niet echt interessant want op deze wijze gaat hij in ieder geval de digitale snelweg op. De foto is van de toen nog in bedrijf zijnde grote schacht van de staatsmijn Emma, aan de Akerstraat te Hoensbroek. Dat is ongeveer 200 meter van mijn huis vandaan. De schachten, mijngebouwen, centrales en alles wat er stond is reeds jaren verleden tijd. Maar af en toe laat ik nog eens een stukje nostalgie zien hier. Straks gaan we weer het weekend in, met de voorspelde tropische temperaturen van vandaag een goed begin…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

 1. Ik vind het best een hele mooie foto!

 2. Het is wel goed om eens terug te kijken, de mijnbouw heeft voor veel welvaart gezorgd.
  Je hebt er toch een deel van je werkzame leven doorgebracht. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio” Hans

 3. Mooie zwart wit foto!

  Ik had afgelopen zaterdag de ronde van math salden zullen fietsen, die komt oa bij jou in de buurt langs, maar gezien de weersverwachting ben ik thuis gebleven. Ook dit weekend wordt het weinig fietsen als ik de voorspellingen zo zie.

 4. Bijzonder foto, mooi! Ik hou van zwart wit.
  Fijn weekend Sjoerd! 🙂

 5. Je weet een mooie sfeer te creëren met deze foto. Dit zijn plaatjes die je vaker mag posten. Geniet van het mooie weer.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Zo’n fraaie foto uit het archief verdient een prominent plekje.
  Het wordt mij vandaag al weer wat te warm, het lijkt mij een goed moment om de airco van de Golf vanmiddag eens flink aan de tand te voelen.

 7. Dat gebouw heeft iets dreigends.
  In ieder geval sfeervolle foto.

 8. Ik zie het nog zo voor me, die Emma. Ongeveer 3 kilometer van mijn toenmalige woonplaats. Mooie foto! Sterkte met de hitte en ik hoop voor jullie op een windje!

 9. Wat ooit was…..
  En ik hoop dat de hitte meevalt.
  Fijn weekend.

 10. Hai Sjoerd,

  wel een bijzondere foto, mat dat licht…

  Good luck in het weekeinde!
  Maak je niet druk en veel drinken….. water dan hè!!

  Groetjes!

 11. Een dag hitte en daarna weer wat frisser, ik vind het prima!

 12. by night…..by emma 😉
  en toch heeft de foto wat, zeker voor jou omdat ie uit je buurt komt

 13. Goede morgen Sjoerd, heerlijk weekend toegewenst.
  De foto heeft iets sereens zo afstekend tegen de avondlucht met overal uitstralen licht, heel apart zo.

 14. Mooie foto, hij heeft wel wat…!!
  Op naar een mooi weekend.

 15. Het wordt morgen nog even mooi, maar ik begreep tegen de avond krijgen we gedonder. 🙁

Geef een reactie