Vakantie L.M.R.A.

Voor degen ie niet weten wat een LMRA is, is dit logje zeker niet overbodig. De term LMRA, Laatste Minuut Risico Analyse, komt uit de VCA, Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Zo dat was het moeilijke hier. Bezint eer gij begint, en met gezond verstand is een betere vertaling voor alles wat hierboven staat. Voor je aan iets begint moet je nadenken over alles wat je moet doen om het veilig voor jezelf en je medemensen te doen. In de chemische industrie hebben ze daar hele checklisten voor gemaakt. Maar met een beetje gezond verstand weet je zelf ook wel te bedenken wat de risico’s zijn van de vakantiereis die je gaat ondernemen. Toch staat dit bord op het terrein van een chemische industrie, om de mensen toch nog even aan het denken te zetten voor ze vertrekken. Een ieder die vertrekt op vakantie of al op de terugreis is wens ik een behouden vaart, eh aankomst.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

8 Comments

 1. Tegen sommige zaken is helaas geen enkele voorbereiding bestand. 🙁

 2. Ik hoef ook dit jaar geen LMRA uit te voeren, heb ik van te voren al gedaan.
  Het is wel een nuttig informatiebord, er zijn er wel eens die LMRA beter nog een keer hadden kunnen doen. Hans

 3. Ik ben meer voor een grondige voorbereiding, en mijn vakantie is dit jaar niet voorbereid, we gaan niet weg dan wat dagtripjes, en we zien wel wat het leven gaat brengen in die dagen, deze dag tenminste te veel hitte.

 4. je zal dan maar zo’n canonkogel door je vliegtuig zien boren. Je kan niet alles van tevoren weten.

 5. En dan kun je nog zoveel van tevoren checken. Dan nog kun je dingen vergeten. Nog een week en dan begint mijn vakantie. Ook gemengde gevoelens over de bestemming. Er zijn toch wel wat onlusten en onschuldige slachtoffers.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Ja, maar dat een paar idioten een raket op je vliegtuig af kunnen schieten, dat had waarschijnlijk niemand in zijn LMRA bedacht. Ik heb ooit in de zelfde vlucht gezeten van Malaisian Airways. Wat voor mij toen een mooie vakantie en rondreis was, is nu voor die mensen tot een abrupt einde gekomen, en een nachtmerrie voor hun nabestaanden.

 7. Goede morgen Sjoerd, ik blijf heerlijk thuis, geen vakantiestress dus maar koel in huis vandaag. Ik wens je een heerlijk weekend toe.

 8. Zo’n waarschuwing is nooit voor niets.
  Hou het koel vandaag..!
  Fijn weekend.

Geef een reactie