Parkstad

Op de foto hieronder ziet u wat veel Gebreuker zouden willen zien, het neerhalen van de borden en de ondergang van de gemeente Heerlen. Maar helaas, dit bord is hier tijdelijk even geparkeerd. Onderdeel uitmaken van een groter geheel is niet erg, als daarbij de eigen identiteit blijft behouden. Maar bij de herindeling waren er andere belangen, zelfs persoonlijke belangen die een goede herindeling in de weg stonden. Naar mijn idee was het beter geweest om meteen een grote gemeente Parkstad te maken, i.p.v. het samenwerkingsverband wat Parkstad nu is. Dan had iedereen zijn eigen identiteit gehouden en hadden we kunnen profiteren van de synergie die het zou kunnen opleveren. Het zeer is inmiddels al lang geleden, maar het blijft steken in Gebrook. De jaarlijksen Carnavalsstoet bewijst dat ieder jaar weer.

Sakkerdjie, het wordt bij het opstaan alweer donker, nog even en de kerstboom kan weer opgetuigd worden. En niet vergeten om dan een foto naar Renesmurf te sturen.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 Comments

 1. Ze slopen ook werkelijk alles in het land.

 2. Al die nieuwe indelingen en samenwerkingen brengen vaak een hoop onrust met zich mee. En please laten we nog even van de zomer genieten die kerstboom moet ik nog even niet aan denken.

 3. e grens is dus tijdelijk open, straks maakt men er gebruik van. Hans

 4. Hier in België zijn ze van plan om de bestaande gemeenten opnieuw te fusioneren. Dat wordt onoverzichtelijk vrees ik.

 5. Gemeentes geven altijd wel reuring

 6. Wij hebben 1 gemeente schouwen duiveland, waar allendorpen deel van uit maken. Ik vind het wel goed zo.

 7. Hai Sjoerd,

  Sja… we vergeten wel eens, dat we die bobo’s van de gemeente zelf gekozen hebben.
  En dan beslissen ze rare dingen die we niet willen en vervolgens kiezen we ze weer…

  Rare boel toch…

  Groet! Marlou

  .

 8. Laten we die foto nog maar even vergeten. Of eigenlijk de boom nog maar niet neerzetten. Eerst maar op vakantie, daarna nog genieten van een lange nazomer en daarna. Gaan we over op de lente.

  Love As Always
  Di Mario

 9. dat samenvoegen van gemeentes is al zo lang voorbij bij ons, eigenlijk al van mijn jeugd, ik zie er geen nadelen in…..ik hoop wel niet dat die mannen daar Te grootse plannen gaan krijgen voor jou

 10. Goede morgen Sjoerd, al te groot is ook niet ideaal vrees ik. Hier op het eiland is het grootste grondgebied de gemeente Veere. Maar als mensen geen vervoer hebben duurt het zowat een dag om even naar het gemeentehuis in Domburg te gaan. Het OV hier is alles behalve prima geregeld. Blij dat ik mijn voituurke heb.
  Ik wens je een fijne dinsdag toe.

 11. Ja, al dat samenvoegen van gemeentes heeft niet opgeleverd van wat de bobo’s er van verwachten, zoals zo vaak met grootse plannen.
  Er gaat te veel verloren van wat goed is.
  Laat de kerstboom nog maar even weg Sjoerd, nog helemaal geen zin in 🙂
  Mooie dag vandaag.

Geef een reactie