Porsche in Zeeland

bVision Photography

In 1965 verschenen deze Porsches voor het eerst op de weg. De 912 was eigenlijk het kleinere broertje van de de Porsche 911 waar destijds de Rijkspolitie mee rondreed op de Nederlandse snelwegen. Zat in de 911 een 6 cilinder motor, in de 912 was het maar een viercilinder met een inhoud van 1600 cc. En het aantal pk’s hield ook niet over. Er zaten 90 paarden onder dat kleine achterklepje, maar voor de rest was het puur rijgenot in zo’n auto. En niet lachen, Dat bakje trok behoorlijk op. In bijna 14 seconden zat hij al op de 100 en haalde een topsnelheid van 175 echte kilometers.

bVision Photography

Maar kijk eens echt naar die auto. Die vorm, dat interieur, die klokken met alleen de toerenteller prominent aanwezig in het midden van de console. Dat is toch puur genieten van “Deutsche Grundlichkeit”. Daar kan geen andere auto tegenop, Nou ja, buiten mijn en andere MG’s dan. Maar waar stond deze wagen dan, en hoe kom ik aan die foto’s. Voor het eerste vraagstuk heb ik wat van een foto verwijderd, daar stond namelijk een groot boord op met een leesbare tekst. Ik help u, de auto stond in Zeeland en is op de foto gezet door Di Mario. Voor degen die er ooit zijn geweest is dit een makkie… En voor de Zeeuwen een thuiswedstrijd.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Dit is de echte Porsche nog met een luidruchtige luchtkoeling.
  Dit is een fraai gerestaureerde auto. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 2. Pingback: Zeeland » DiMario

 3. 1965. In 1065 zéker 🙂

 4. 175 was in 1065 nog steeds ver boven gemiddeld znel…

 5. Gaaf!! Hier wil ik ook wel in mee, whoop whoop!!

 6. blijft een mooie auto, vooral omdat ze toen nog lucht gekoeld waren.
  Je zou denken dat de 912 eerder bij de olie crisis zou passen in de jaren 70, net als de MW 518. Hans

 7. met zo’n karretje wil ik wel eens een ritje maken en de blonde dame mag ook mee !

 8. Leuk autootje hoor. Ik denk ook dat het in Goes is.

 9. Da’s nog een echt oud modelletje

 10. Mooi voituurke , ik heb de Porsche altijd als een heel mooie auto beschouwd. Het doet me ook nog denken aan die goede oude tijd waarin de snelwegpolitie rondreed in die witte Porsches , in wit leren kleding en een helm op. Mooi zicht was dat toen.
  Ik wens je een fijne zaterdag toe.
  (is het op het hoekje Bellamypark/Nieuwendijk in Vlissingen genomen? )

 11. En die blonde dame op foto 1 hoorde er ook bij. Nou als dat geen tip is waarmee ik alles verklap. Dan weet ik het ook niet meer. 😉

  Love As Always
  Di Mario

 12. wat een auto, een droom voor velen, ook in de nieuwere versies.
  Maar als het op oldtimers aankomt is mijn favoriet een vw carman

 13. Dan zal het misschien wel in Goes zijn, want daar heeft hij laatst rond gewandeld.
  Mooi karretje…!!

 14. @L Glibber: Het lijkt mij bij Café de dop in Vlissingen.

 15. Wel een super karretje he. Ik zal wel helemaal fout zitten maar aan de terrassen te zien zou het zomaar Goes kunnen wezen. Heb er nog even een oude blog van mij uit 2008 op na geslagen en dacht het te herkennen 🙂

 16. Het is en blijft een auto om bij weg te dromen.

Geef een reactie