Water

Een geluk bij een ongeluk. Gisterochtend stonden we met z’n tweeën in de tuin te werken en waren net op een punt aangeland om te stoppen of iet nieuws te starten, want “het stuk” wat gepland was was klaar toen het langzaam donker werd. Ik had nog net de tegenwoordigheid van geest om een stuk zeil over het net gemetselde deel te leggen toen ze boven met emmers water begonnen te spelen. Het leek wel als of er een grote teil met water over ons werd heen gegooid. En zo ging het de hele dag door. We hebben de gelegenheid maar aangegrepen om een auto vol met potgrond te gaan halen en om twee planten te scoren die al heel lang op ons verlanglijstje stonden, maar die eigenlijk te duur waren. Ofwel we hebben nu een olijfboom voor op het terras, dat was mijn wens. En mijn vrouw heeft een winterharde palmboom voor in de tuin… Beiden voor 50% van wat ze vorige week nog kostten. Dank je wel Intratuin, zo heeft het uitstellen zich toch nog geloond. Alleen nu nog een paar dagen droog om ook alles te kunnen planten… Want af en toe leek de tuin meer op een vijver met moerassen.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. We hadden het hier anders lekker droog. Geen druppel gevallen op het eiland.

 2. Ja zeg, wat jammer van die regen. Ik ook hoor, net alles geveegd en weer netjes.. pfff hoppa met bakken uit de lucht. Gelukkig hebben jullie nog mooi kunnen scoren met korting 🙂

 3. Gisteren een weinig regen maar vandaag zonnig en droog. Uw vijver zal ondertussen wel droog staan hoop ik voor je.

 4. Water in de tuin is goed, maar verzuipen gaat wel erg ver.
  soms is wachten wel lonend, zoal nu blijkt.
  Misschien hebben de planten een positieve werking op het weer, ze komen tenslotte uit zonnige oorden. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 5. Ohhh mooi een olijfboompje, vind ik echt geweldige boompjes.
  Het is raar he, of er valt niets of gelijk een hele bak water waar je niet op zit te wachten.

 6. Ja, wie een beetje geluk heeft kan geld besparen, en zij hebben weer ruimte voor nieuwe! En die regen is nu wel weer genoeg.

 7. Ik zou emigreren naar Noord Holland, zoveel water als er bij jullie in een week valt, valt er hier het hele jaar niet, ik moet de plantjes bijna iedere avond met de gieter een slok drinken geven.

 8. Zo hadden wij vorige week mazzel met de aankoop van twee kasten, de week ervoor waren we wezen kijken in de zaak, konden toen nog niet beslissen, en bij de aankoop bleek dat ze 25% in prijs verlaagt waren…..

 9. Olijfbomen doen het bij mij niet, ieb het al een paar keer geprobeerd. Hopelijk lukt het bij jou beter. Af en toe een buitje hier en tussendoor zon, beter kan niet.

 10. Ik heb het idee dat het betere weer de laatste tijd is weggelegd voor het noorden van het land. Ook gisteren was het hier weer heel aardig weer. Ik zal voor je duimen dat de nieuwe aanwinsten de winter overleven.

 11. een winterharde palmboom, klinkt tegenstrijdig, LOL

 12. Goede morgen Sjoerd, hier was het gister wisselend bewolkt maar wel droog, de regen is pas laat op de avond gekomen. Maar kijk dat uitstel soms toch voordeel kan opleveren. Ik heb twee jonge olijfboompjes in potten in mijn tuin, die ik zelf uit pitten heb opgekweekt, het zijn nu nog een beetje olijfstruikjes, ik zal ze in de winter meer in model boom gaan snoeien.
  Een fijne vrijdag gewenst .

 13. Nou hopen dat de winters niet te streng worden, want daar kunnen ze toch niet goed tegen. Of je moet ze goed inpakken. Een winter zoals de vorige is dan ideaal, dus laten we daar weer op hopen 😉

 14. dat waren inderdaad koopjes, als je die voor de helft van de prijs kon krijgen want goedkoop is dat niet. Heb jij weer geluk en je tuin is weer veel gezelliger

 15. Ja, soms loont wachten heel goed, of je hebt de pech dat het er gewoon niet meer is.
  Maar jij hebt geluk gehad..!
  Fijne vrijdag en op naar een mooi weekend.

Geef een reactie