Den Bosch

bVision Photography

We hebben vakantie, dus af en toe plannen we een uitje. Zoals gisteren naar Den Bosch. Een heerlijke winkelstad als het mooi weer is. Helaas was dat wat minder, maar dat mag de pret niet drukken. Ook in Den Bosch weet men van gekkigheid niet meer wat ze in een parkeer garage moeten vragen. voor een paar uurtjes, waren we 12.00 euro kwijt. Maar goed,de garage stond vol, dus men lijkt het normaal te vinden. Natuurlijk kun je niet om de Sint Jan heen, zo pompeus dat ik me afvraag hoe zoiets tot stand is gekomen en of de arme burger dat destijds niet heeft betaald.

bVision Photography

Er staan uiteraard wat aardig oude panden in de binnenstad, zoals op de twee andere foto’s te zien is. In het pand op de laatste foto zit de VVV van Den Bosch. Wat zeker is, is dat er maar een bakker is die telt in Den Bosch, en dat is Jan de Groot. De enige bakker aldaar die weet hoe je een Bossche Bol moet maken. Zelfs andere bakkers adverteren met zijn naam…
Een hapje eten hoort er ook bij, en deze reis niet bij Roels, dat was de laatste keer minder, maar bij Zoetelief, in dezelfde Korte Putstraat. En dat viel niet tegen. Geen wachten, maar direct personeel, en het eten was er absolute klasse. De mosselen waren zalig… en ook mijn vrouw heeft genoten van een broodje Pastrami. Een echte aanrader dus.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Die parkeergarages word je echt gek van zo nu en dan, maar ja we willen toch dichtbij parkeren. 🙁

 2. Heerlijk vakantie, zeker nu de grootste vakantie drukte voorbij is.
  Blijkbaar wordt de Sint Jan nog steeds afbetaald, nu door het parkeergeld.
  Het is gewoon goed vertoeven in Den Bosch. Hans

 3. Het lijkt me een prachtige stad om eens te bezoeken, en dan moet je niet op geld letten, maar schandalig is het wel, die uitmelkprijzen. Maar ja, je moet toch wat.

 4. Jullie hebben er dus van genoten
  Gisteren zijn we nog bij jou in de buurt langsgereden we brachten zoon en vriendin naar de luchthaven van Düsseldorf . Onder de Roermond tunnel gereden ik vermoed dat de stad boven de tunnel ligt

 5. Het ziet er erg smakelijk uit, dat denbosch. Ben er ooit geweest, lang, heel lang geleden, maar ik heb vast de parkeertarieven onderbewust onthouden, want ik voel geen aandrang om weer naar denbosch te gaan. En er zou nog wel een modelspoorwinkel in het centrum moeten zijn!

 6. Dan doen we het hier met een maximum parkeertarief van € 1,40 per uur nog niet zo gek. Maar ja, wie wil er nu langer parkeren in het centrum van Drachten …?

 7. Meer dan een bezoekje waard zo te zien. En parkeren wordt overal duur, ook bij ons.
  Niets nieuws dus wat je daar schrijft.

 8. Da’s Den Bosch, de sint-Jan, de Moriaan,(het oudste gebouw van Den Bosch), zoete lieve Gerritje en de enige echte Bossche Bol.

 9. als je die prijzen zo hoort, lijkt het wel of je een parkeergarage koopt. Soms moet je even kijken waar je in de buurt goedkoper kan parkeren, dat is vaak wel mogelijk.

  Love As Always
  Di Mario

 10. Prachtig shot bovenin. Wat is het toch heerlijk om gewoon te genieten van een dagje weg. Dan vergeet je snel de parkeer kosten 🙂

 11. Ik mag graag in Den Bosch rondwandelen, gelukkig is het ook nog eens dichtbij, slecht 30 min. van ons huis

 12. Ja dat zijn inderdaad belachelijke prijzen. De oude geveltijes konden ook zo in Zierikzee staan, wel zonde van die twee rechtse veminkte.

 13. Wat is nou 12.00 euro voor parkeren, als je de tarieven van het pilsje of andere versnapering op een terras bekijkt. Voor 12.00 euro heb je ook bijna 6 echte Bossche bollen heb ik gezien.

 14. Goede morgen Sjoerd, Bossche bollen daar maak je mij niet blij mee, dus daarvoor zal ik niet zoete lieve Gerritje spelen. Maar Den Bosch is een bezoekje waardig.
  Fijne maandag gewenst.

 15. van dat parkeren krijg ik het eigenlijk ook, ik moest laatst voor 3 uurtjes 8€ betalen,
  maar het is dit of niets….maar eigenlijk wandel ik dan nog liever een km ver hoor

 16. Weer of geen weer, altijd leuk een dagje uit in eigen land…!
  Lekker genieten Sjoerd..!!

Geef een reactie