Een Olds…

bVision Photography

En daar staat dan in ene een ambulance in Eindhoven voor het Piazza winkelcentrum. Schitterend, met een mooie Amerikaanse Woonwagen erachter. Het was heel even droog toen en snel een paar foto’s gemaakt met mijn iPhone, er zat een kenteken op dus de rest komt wel. Dacht ik.

bVision Photography

Het blijkt dat we wagen met een garagekenteken rond reed en daar kan ik helemaal niks mee. Dus het was even puzzelen voordat ik wist waar deze wagen vandaan kwam. Hij is in 1971 gebouwd door Cotner-Bevington, een Coach builder die op basis van een Oldsmobile chassis o.a. Ambulances en rouwwagens maakte.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Oh wauw,die zijn allebei mooooooooooooi…..! Van A-Z mooi… En ik begrijp ook in 1 klap het dinky-toy-ambulance-tje dat ik als kleuter had, dat had ‘zo’n andere vorm dan de ambulances die ik op straat zag’, het was ‘laag’ zoals deze wagen. (Natuurlijk heb ik het niet meer en het moet ouder geweest zijn dan deze wagen, nog uit de jaren zestig ;-))

 2. Ja als je zo rond gaat rijden trek je wel de aandacht natuurlijk. Wat een bak. Een beetje te van alles, maar ook wel weer leuk. Hij moest ook even tanken zeker 🙂

 3. lijkt me een beetje groot en dan denk ik zou niet gemakkelijk zijn voor mij om te parkeren

 4. Zo ben je wel verzekerd van eerste hulp als je op vakantie bent.
  De Caravan is een mooie uitvoering. Hans

 5. Daar wil ik toch de eerste 30 jaar niet graag in liggen 😉

 6. Wat een prachtkar! En ook de aanhanger lijkt me zeker de moeite waard. Over de combinatie van deze twee heb ik echter zo mijn twijfels, maar dat mag de pret niet drukken.

 7. Wow, dat is wat mijn vader vroeger een wafferse wagen zou hebben genoemd!

 8. ik heb zoiets nog niet gezien, en ik ga regelmatig naar oldtimers kijken, het is wel speciaal

 9. Hij zal daar niet voor niets geweest zijn, al denk ik niet dat het niet was om iemand naar het ziekenhuis te brengen.

 10. Mooi gerestaureerde wagen, die ziet er erg goed uit. Met deze oldtimer rondrijden met groene kentekenplaten is volgens mij niet zo verstandig, een handelaarskenteken is bedoeld om proefritten te maken en voor het ophalen of verkopen van een voertuig. Als oom agent dit ziet kan het veel geld gaan kosten!

 11. Deze auto trekt mooi de aandacht, cool om te zien zeg.

 12. ja, ik vind het een lelijk kleurtje, en het model spreekt me ook niet zo aan.

 13. Internet staat voor niets, (bijna) alles kun je er op vinden…!!
  Mooi vastgelegd Sjoerd..!!
  Fijn weekend.

 14. ik herkende meteen Eindihoven aan de Bijenkorf muur

 15. Gave bak he.. Ik zal hem eens aan Yaron laten zien als die wakker is, weet zeker dat hij de auto mooi vind.

  Love As alwyas
  Di Mario

 16. Goede morgen Sjoerd, wat een bak vol toeters en bellen, maar ik vraag me wel af wat een ambulance met een woonwagen moet, zit die vol met medisch personeel?
  Ik wens je een fijne zaterdag toe, geniet van het weekend.

Geef een reactie