La Gare de Hombourg

bVision Photography

Soms is het niet de kwaliteit van de foto’s, of wat erop staat, maar het gevoel wat je had toen je de foto maakte. Ik denk ook dat het dat is wat een schilder probeert op papier te krijgen. En als het af is kijken anderen erna en die hebben dat gevoel niet. De foto’s zijn gemaakt bij La Gare de Hombourg, en tot restaurant omgebouwd station in Homburg, waar aan de achterzijde een aantal treinen en wagons zijn weggezet. En al lopende langs deze treinen en steeds verder weg van de bewoonde wereld kwam het Zwitserleven gevoel weer even bij me terug. Ondanks alle pech van die dag was het eventjes puur genieten.

bVision Photography

En dat pure genieten zie ik terug in deze foto’s. Natuurlijk staat daar veel meer materieel, ook nog wel een paar locs van de Rheinbraun. Oorspronkelijk had het een spoorweg museum moeten worden, maar alleen het station is ingericht voor de horeca, de rest is er sinds mijn laatste bezoek er alleen maar op achteruit gegaan. Maar voor de echte Urbex mensen toch wel leuk om er een tijdje rond te lopen. Pas echter op voor de vrouw des huizes, ze was furieus dat ik het waagde op haar privé terrein te komen…Hombourg ligt vlak bij de grens van zuid Limburg als je van Gemmenich(bij Vaals over de grens) naar Teuven(bij Slenaken over de grens) rijdt

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

 1. Ook een verloren plek zo te zien die niemand heeft opgeruimd. Schandelijk dat wel.

 2. Ik hou wel van roest. Het heeft een eigen verhaal en je kunt er lekker over/in wegdromen. Mooie foto’s

 3. Perfecte urbex lokatie, dat vraagt om foto’s! Ik ben daar zelf niet zo goed in, ik kijk graag naar de foto’s van anderen om de kunst van het urbexen te leren!

 4. bij de vrouw des huizes kwam de stoom uit haar oren.
  Ik denk dat ik het ook gewaagd had daar rond te gaan kijken, industrie en vergankelijkheid spreken mij ook erg aan. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 5. Annette Barendregt

  Wel stoer dat je het gedaan hebt! Een vent met lef, dat mag ik wel!

 6. Dus camouflagekleding aan, want over dat terrein moet je gewoon heen.

  Love As always
  Di Mario

 7. Mooi plekje om je even uit te leven met je camera. Jammer dat het zo ver weg is.

 8. Vraag me af waarom dit niet naar de oud ijzer handelaar gaat ? Nu staat alles weg te roesten.

 9. vooral je laatste foto intrigeert me

 10. De tweede foto met de schaduwen is prachtig!

 11. Goede morgen Sjoerd, mooie rustieke foto’s van een verstild verleden. De rode roesttint tegen het ouder wordende groen van de natuur, ik vind je foto’s echt kunst.
  Voor vandaag een fijne vrijdag toegewenst.

 12. Mooie roestige foto’s,

 13. ik denk dat ik eens ga googlen waar je bent, want ik ken er niks van, en het is er mooi

 14. Ook al was het prive terrein, jij hebt het maar mooi gezien..!!
  Fijne dag en op naar een mooi weekend..!

Geef een reactie