Porsche 356 A

bVision Photography

Deze Porsche trof ik aan in een kledingzaak van een bekend merk, State of Art. Om de klassieke sfeer van de autosport extra te benadrukken staat er in de winkel een Porsche 356 uit de State of Art Classic Porsche-collectie. En daar mag je best een beetje trots op zijn, het is weliswaar geen Austin Healey, maar ook hier zou ik mee kunnen leven. De auto werd gebouwd in 1957 en was een ontwerp van Ferry Porsche, jawel, een zoon van Ferdinand, de ontwerper van volkswagen kever. En als je denkt dat model ken ik, dan kon je daar wel eens gelijk in hebben. De opvolger van deze Porsche was de Porsche 911 waar de rijkspolitie furore mee maakte op de autosnelwegen.

bVision Photography

Kijk dat motortje daar achterin, Het paste ook in een volkswagen. Alleen ging de volkswagen er niet harder door, hij trok wel op als een tierelier… 1600 CC 60pk, daar lig je nu niet meer van wakker, maar in die tijd was dit super. En vergeet niet, 155 km per uur.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

 1. Prachtig, echt prachtige kunst ook Porsche. Er is geen betere wagen te vinden. Geheel mee eens.

 2. Fraai autootje maar ik vrees dat je daar je moderne comfortabele auto nu niet meer voor in wil ruilen!

 3. moet ik nu zeggen dat is al een oudje …. liever niet want anders aan het jaartal te zien ben ik ook al een oudje

 4. Porsche blijft een sterk merk, nu en toen

 5. Mocht ik hem ooit eens bekomen dan ontruim ik gelijk mijn garage voor deze schoonheid.

 6. Wie wil daar geen ritje mee maken.
  Trekken van zowel Porsche als VW zijn er in terug te vinden vind ik.

 7. Ik vind het iets te veel glimmen. Ha, maar puik wagentje hoor.

 8. Met die auto zou ik ook kunnen leven.

 9. Die zou je toch niet meteen in een kledingwinkel verwachten, maar hij misstaat daar niet met al die als sterren weerkaatsende lampen op het koetswerk. Mooi!

 10. Deze ziet er ook nog super de super uit. En 155? 120 is toch hard zat 🙂

 11. Mijn eerste fedachte was ook toen ik je site opende, hee een volkswagen… Haha, toch niet zo erg vekeerd. Mooie hoor 🙂

 12. waw, wat ne mooie porsche en die kleur is zo mooi.
  met een echte porsche heb ik altijd al wel eens willen rijden en dan ne metalicblauwe, maar deze kleur is ook schitterend

 13. Porsche, ik denk daarbij altijd aan die witte open Porsches van de rijkspolitie. Stoere mannen in wit leren jassen met witte helmen in die wagen, prachtig zicht. Ik heb het altijd jammer gevonden dat die verdwenen.
  Maar dit is ook wel een mooie auto en hij staat zo lekker droog.
  Ik wens je een fijne zaterdag toe.

 14. Wat een superbak. Ziet er ook nog geweldig uit zeg.

  Love As Always
  Di Mario

 15. Een mooi karretje, maar duur voor bonnen en de benzinepomp.
  Fijn weekend Sjoerd.

Geef een reactie