De LTM

Day Of MonthHet was een beetje een raar weekend. Op zaterdag eerst gewerkt en daarna naar de verjaardag van mijn dochter Sanne. Dat gooit even het weekend een beetje in de war, want dat resulteerde in het feit dat we op zondag moesten gaan winkelen. Dat geeft dan weer het zaterdag gevoel op zondag terwijl je weet dat je de dag daarop moet gaan werken. Maar goed, komt wel weer in orde deze week. Ik heb het al eens eerder gezegd. Ook hier in Gebrook (Hoensbroek) reed eens de tram. En op dezelfde manier als ik ook aan de foto van de plaats van ons huis ben gekomen is ook deze foto het resultaat van een bewerking uit een film. Heel duidelijk staat op de tram de eind bestemming. De staatsmijn Emma, aan de Akerstraat in Hoensbroek. LTM staat overigens voor Limburgse Tramweg Maatschappij.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

 1. Vreemd toch, dat trams bijna overal verdwenen zijn… Geen idee waarom eigenlijk.. Teveel ongelukken? Niet winstgevend meer? ik kan er alleen maar naar raden. Mooie oude foto-uit-Film!

 2. Ik heb veel foto’s in mijn bezit gehad, zoals ze in de oude LTM – jaarverslagen stonden. Helaas is een opruimwoede mij een keer de baas geworden, waardoor ik nu met lege handen zit en des te blijer ben met deze foto, die ik alleszins herken.

 3. Het lijkt mij ook best wel gek om op zondag te gaan winkelen. En toch kan dat hier tegenwoordig in alle supermarkten.
  Hele zondaggevoel is dan weg.

 4. Kan me indenken dat je dan even uit je ritme bent, wordt helemaal erg eerdaags met de feestdagen, maar daar heb je natuurlijk geen probleem mee . 🙂

 5. Mooie tram daar! Ik ben geen liefhebber van op zondag de boodschappen doen, maar als het moet, dan moet het!

 6. Een mens is gewent aan gewoonte, dus als dat veranderd gaat je klok vreemd doen.
  Soms kun je niet anders.
  De foto is wederom erg mooi geworden, soms vraag ik me wel af waarom er zoveel voorzieningen zijn verdwenen, de tram was toch zo slecht niet. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 7. Gek dat iets kleins je hele week of weekend op “zijn kop” kan zetten (groot woord…)
  Zo had ik afgelopen donderdag dat ik steeds dacht dat het vrijdag was. Een behoorlijke tegenvaller. Mooie foto van de tram. Maakt een mens nostalgisch. Ik verzamel oude foto’s van Rotterdam. Zowel digitale als uit de krant.
  Groetjes kakel

 8. afwijken van routine is altijd even lastig

 9. Ondanks dat de zondagen bij ons steeds meer buitenhuis worden doorgebracht, hecht ik steeds meer waarde aan de rust van de zondag.
  Voor mij mag de tram door rijden, ik wandel liever ergens in alle rust, zonder hectiek van alledag.
  Helaas is in NL de rust tegenwoordig ver te zoeken…….

 10. De maandag is alweer op de helft, time flies. Mooie oude tram.

 11. Dat is weer een knappe bewerking, Sjoerd.
  Ik wens je een goede werkweek, hopelijk zit je snel weer in je gewone doen, dan is het ook zomaar weer weekend.

 12. Toch anders een weekend van 1 dag. Ik heb dat jaren gehad, maar sinds Shirel heb ik de zondag en de maandag vrij, dat is toch wel lekkerder.

  Love As always
  Di Mario

 13. Goede morgen Sjoerd, ja dat heb je wel eens, dat de dagen door elkaar gaan lopen, omdat je je schema even hebt veranderd. Maar ja, je zult vandaag op je werk wel weer in het normale ritme komen denk ik.
  Ik wens je een fijne maandag toe.

 14. Probeer het zondag gevoel vandaag dan maar een beetje vast te houden, de baas vindt dat vast wel goed voor een keertje… 🙂
  Alle goeds vandaag.

Geef een reactie