1971 Intermeccanica Italia Coupe

bVision Photography

Day of MonthJa zeg, ik kan ook niet alles weten over auto’s. Toen ik het merk Intermeccanica tegen kwam dacht ik even aan een Meccano auto, maar niets is minder waar. Het hele verhaal achter deze auto is eigenlijk bizar. Een paar vakantiegangers uit Canada, op bezoek in Italië, werden helemaal verliefd op dat land. Op basis van Europese onderdelen werden er Italiaans uitziende auto’s van gemaakt. Niet dat dat enig effect had, want in dat verre land prefereerde men de wat zwaardere motoren. Een 500 cc motor was echt undone. Daarom werd er al snel overgeschakeld naar de wat grotere op Ferrari ogende modellen, met uiteraard Amerikaanse motoren.

bVision Photography

Men zocht en vond de concurentie met o.a. de Ford Mustang en de Chevrolet Cammaro.De op de foto staande Intermeccanica Coupe is er een van slechts 56 gebouwde auto’s. Er zit een 351 Cleveland motor in (van Ford), en is voor Amerikaanse begrippen daarom makkelijk te onderhouden. Carrosseriedelen zijn een andere zaak. In ieder geval een auto die je in Europa niet snel zult vinden. Deze auto is niet echt goedkoop, denk maar ergens aan een ton voordat die voor de deur staat. Maar als je er echt in geïnteresseerd bent moet je naar Hyman LTD. De link vind je ergens in de rechter kolom.
Ondanks enkele wisselingen in de personeelsbezetting bij Hyman LTD mag ik nog steeds vrij gebruik maken van de foto’s op hun site. superb! and thanks…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Een mooi strak wagentje, die meteen opvalt op een parkeerplaats tussen alle huidige dertien in een dozijn bakkies.

 2. toen ik de halve eerste foto van de Intermeccanica zag, dacht ik al wow.
  Dat heb ik niet snel, ik vind het een mooi auto, ga op de site kijken. Hans

 3. Mooie nostalgische plaatjes.

  Vriendelijke groet,

 4. Ik heb geen verstand van auto’s maar deze vind ik MOOI!

 5. Oooow, wat een mooie wagen…
  Doet me denken aan de (vast minder zeldzame) auto van mijn oom in/uit de VS, waarmee hij eind jaren 60 in Zwolle bij ons voor het huis parkeerde.. kWas er als kleuter he-le-maal weg van 😉 Alleen had die lampjes die konen “uitklappen” (ik heb hem later nog wel ns gevraagd wat voor auto het was, maar het zou erg zoeken worden in mijn email ;-))

 6. Ik vind de voorkant erg fraai, de achterkant vind ik minder bijzonder. Wel een mooie auto die ik helaas ook niet snel zal kunnen aanschaffen, helaas.

 7. Even dacht ik in de lange snuit een Jaguar E-type te herkennen, maar dat viel – hoewel deze auto er zeker ook mag zijn – tcoh even wat tegen. 😉

 8. Als je iets niet weet kan je het opzoeken! En zo worden we steeds wijzer. Ik vind rood altijd wel een mooie kleur.

 9. Mooie kar. Ik vind deze echt geweldig. Zag hem volgens mij eens op Discovery.

 10. Het lijkt ook net een speelgoedauto. Mooi ishij zeker!

 11. Goede morgen Sjoerd, een fijn weekend gewenst.

  De wagen ziet er zeker Italiaans uit in dat mooie ferrarirood. Ik denk niet dat ik ooit nog zoiets zou rijden, geef mij mijn oude corsaatje en ik ben blij.

 12. daar zou ik graag mee flaneren… jammer dat de rolstoel er niet echt in past

 13. Wauw…. ja als je die ergens ziet staan… liefst horen, dan gaat je hartje toch wel even sneller kloppen.

  Love As alwyas
  Di Mario

 14. het is allemaal leuk om te zien, en aan de foto te zien staat hij in een museum.
  Over auto’s weet ik niet veel, ik zie ze alleen maar graag of minder graag

 15. In zo’n auto zal ik dus nooit rijden, dat kan bruin niet trekken…. 🙂
  Fijn weekend Sjoerd.

 16. Ziet er voor zijn tijd sportief uit. Wel een verschil met nu en dat kan ik heel goed weten want we hebben vandaag beslist in welke auto we de komende jaren gaan rijden 🙂

Geef een reactie