Spanning aan de stadspoort in Harderwijk

Trafohuisjes bVision.nl

DecemberHoi Sjoerd,
Volgens mij heb je deze nog niet. De bedoeling was eigenlijk om dit huisje ook nog een keer op de foto te zetten terwijl het zomer was. Want dan is het huisje bijna niet te zien door alle struiken erom heen. Het huisje staat vlak buiten de oude stadspoort van het mooie oude binnenstadje Harderwijk. Een dolfijne stad om in te wonen.

Trafohuisjes bVision.nl

Het adres is Vitringasingel 6 in Harderwijk. Ik zie bij Google maps dat het niet makkelijk te vinden is. Het is aan de overkant van de straat bij tandarts Nijman. Misschien kun je die wel vinden. En als je dan toch meteen op google view kijkt, dan zie je daar meteen Grietje Pereboom. Die heeft jarenlang de binnenstad aangeveegd met een bezem. Maar
ondertussen loopt ze alleen nog maar met een rollator.
Ondertekend met zoals we van hem gewend zijn:
Love As Always
Di Mario

Trafohuisjes bVision.nl

En Mario had gelijk, het huisje is in Google Streetview moeilijk te vinden, maar de aanhouder wint en als bewijs de foto van grietje hier op de streetview foto. Aan de andere kant staat de oude stadsmuur waarvoor dit trafohuisje staat. Een keurig onderhouden huisje zelfs.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

15 Comments

 1. Leuk zo’n huisje in stijl.. Hadden ze om die groene kast ernaast ook nog best even een kleiner huisje mogen bouwen, of zou het dan kitsjerig geworden zijn…?

 2. Dat ziet er zeker netjes uit en de steensoort is aangepast aan de stadsmuur.
  met zorg gekozen. Hans

 3. Zo staat mijn vader zijn auto te wassen op Google streetview 😉 Echt internationaal die man, en dat op zijn bijna 81-ste. Lief van Di Mario om aan jou te denken.
  Groetjes Kakel

 4. Mooi deze spanning op zondag. Nu kunnen we het huisje tenminste zien

 5. Door dit huisje heeft Grietje nu even wereldbekendheid. 😉

 6. Dat huisje staat lekker verdekt opgesteld tegen die oude stadsmuur, ’s zomers zal het inderdaad nog minder goed te zien zijn tussen de begroeiing.

 7. Weer een mooi blog!

  OT: op mijn blog herinner je mij terecht aan de Limburgse saamhorigheid.

  Fijne Feestdagen!

  Vriendelijke groet,

 8. @ Frank, de chinees is er nog wel….

  Love As Always
  Di Mario

 9. Erg leuk stadje, Harderwijk. Ik heb daar goede herinneringen aan, mijn oom Huub en tante Net woonden daar. Hoogtepunt was dan op zondagavond naar de chinees in het centrum. Helaas zijn oom en tante al weer jaren geleden overleden.

 10. Grappig dat Grietje op Maps staat. Een leuk huisje om te zien. Ik zag vorige week zo’n hele moderne . Die ik heb ik maar niet vastgelegd.

 11. Het is een keurig huisje, gaat mooi op in de omgeving.

 12. Spanning in de binnenstad, volgens mij hebben we bijna in de binnenstad wel gehad. Ik ken er nog wel een paar, maar die zijn zo lelijk, dat wil ik hier niemand aandoen 😉

  Love As always
  Di Mario

 13. Goede morgen Sjoerd, weer een leuke bijdrage van Mario, over Grietje hadden we anders nooit iets geweten.
  Ik wens je een fijne zondag toe.

 14. Vol spanning weer je spanningszondag gelezen haha

 15. Een functioneel huisje, maar meer hoeft het ook niet te zijn hé.
  Fijne zondag.

Geef een reactie