Weer aan de slag

Day Of MonthVandaag gaan we weer bij de baas aan de gang. Nog drie werkdagen telt dit jaar, dan kunnen we weer opnieuw beginnen. Dan zijn alle gekke dagen weer voorbij. Alhoewel vrij zijn leuk is als je wat omhanden hebt. Ik heb met de kerst weer het nodige gereedschap mogen ontvangen. Dus ik kan weer aan de gang. Nee, niet met klussen. Er was deze keer alleen maar keukengereedschap bij. Zoals deze mooie snijplank van de de foto en een handboek van ene Jamie. Niet dat we geen snijplank hebben, meerdere zelfs. Maar deze is bijzonder, eigenlijk is het een hakblok. Doordat deze voor mij het aanrecht tien cm hoger maakt wordt het werken in de keuken een stuk lichter. En dat is vooral als je veel groente moet snijden best wel aangenaam. Eigenlijk zouden keukenbladen in hoogte verstelbaar moeten zijn. Onze keuken is een jaar of 10 oud en we zouden best wel een paar dingen willen wijzigen. Maar als ik dan naar de gemiddelde keukenboer kijk denk ik er nog maar eens een paar jaar over na. Sakkerdjie wat zijn die op maat gemaakte keukens duur geworden…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Alles is peperduur geworden, ook keukens.
  Soms vraag ik me af hoelang deze trend nog verder gaat nu alles onbetaalbaar wordt.

 2. Collectief is ons kerstpakket aan Serious Request gegeven.

  Een keukenwerkblad op de juiste hoogte is gezonder voor de rug.

  Ik wens jou veel kookklessen in 2015.

  Vriendelijke groet,

 3. Die keukenprijzen zijn inderdaad waanzinnig hoog tegenwoordig. Nou ja misschien een staatslotje kopen en je hebt tweee kansen,…… de keuken weer iets verder weg of dichterbij 🙂

 4. Wat een prachtig hakblok! Ja, keukens hebben onhandige hoogte’s/laagte’s; een lage afwasmachine vond ik eigenlijk een kriem, dus ik mis hem nu (met de ‘nieuwe’ 40 jaar oude keuken) wel ’n beetje, maar het bukken mis ik bepaald niet 🙂 Wij nemen ook nog ruim de tijd voor een nieuwe.

 5. Gelukkig kun je je nu met de nodige hulpmiddelen nog prima redden.
  voordeel is dat je nu niet aan een vaste plaats bent gebonden, je kunt nu ook op de tafel snijden, met plank. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 6. Had ik dat eerder geweten…mijn vriendin is meubelmaker en maakt onder meer…snijplanken en hakblokken op maat! Van bamboe: http://www.rataplandesign.com/ Veel plezier met je nieuwe aanwinst, Sjoerd!

 7. Dat blok kan tegen een stootje zo te zien.
  Succes met de laatste loodjes van het jaar.

 8. Als je moet bukken of voorover buigen om iets onder uit het afwasteiltje te pakken dan is de keuken te laag. Het zal wel te maken hebben met het feit dat vrouwen gemiddeld wat kleiner zijn, een compromis dus. Maar je kunt makkelijker een opstapje gebruiken dan continu door je knieën moeten gaan. In mijn bijkeuken is het aanrechtblad wat hoger omdat de wasautomaat en droger er ruim onder moesten kunnen. Een heerlijke hoogte om te werken.

 9. Dat is een leuk cadeau. Ook het boek. Hier is het aanrecht hoger dan gemiddeld. Het werkt zeer prettig kan ik je zeggen

 10. Wat is tegenwoordig nog wel goedkoop, de prijzen zullen in 2015 weer fors verhoogd gaan worden, want de bonussen en divedent voor de aandeel houders zullen toch ergens vandaan moeten komen.

 11. Je snapt niet dat die keukens niet mee zijn gegaan in hoogte… Alleen de prijs.

  Love As always
  Di Mario

 12. Ook niet goedkoop trouwens en Duits merk, ik ben het even kwijt..

 13. Keukens zijn in Duitsland toch een stuk goedkoper? Heb ik me al eens wijs laten maken. Die van mij is 25 jaar oud en ik ben er nog elke dag blij mee.

 14. alles op maat is duur Sjoerd…

 15. De dagen zijn natuurlijk zo gek als je ze zelf maakt. En een beetje keuken kan een levenlang mee, dus daar hoef je niks aan te veranderen.

 16. de keukens zijn zeker duur, mijn vrienden trekken gewoon de grens over nar duitsland als ze een nieuwe keuken nodig hebben..
  een fijne dag gewenst

 17. Goede morgen Sjoerd, nog even doorwerken en dan is er al weer een jaar voorbij.
  Wat de keuken betreft, ach joh, met zo’n prachtig hakblok krijg je ook geen rugpijn en binnenkort ga je toch vast wel wat krimpen, dan is die nieuwe dure keuken helemaal niet nodig meer 😉
  Fijne maandag gewenst.

 18. Fijn dat je goed bedacht bent…!
  Succes vandaag weer.
  Pas goed op onderweg, de strooiwagens rijden alweer.

Geef een reactie